رئیس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی واحد کرمانشاه:
تلاش می کنیم فاصله صنعتگران و دانشگاهیان كاهش يابد
در جلسه ای که به منظور هم اندیشی صاحبان صنایع و متخصصان دانشگاهی استان در کنفرانس پارک علم وفناوری جهاددانشگاهی برگزار شد،رئیس پارک علم وفناوری جهاددانشگاهی واحد کرمانشاه گفت : یکی از اهداف اصلی پارک برقرای ارتباط مستمر صنعت با دانشگاه است لذا سعی می کنیم تا فاصله ی موجود بین این دو بخش نزدیک تر شود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان کرمانشاه،مهندس بهروز بادکو با اشاره به عدم استفاده از نتایج و دستاوردهای پژوهش های دانشگاهی در حوزه صنعت و تولید، گفت:عملکرد دانشگاه در حوزه پژوهش مناسب است اما متاسفانه نتایج این پژوهش ها تا کنون به صورت قابل قبولی مورد بهره برداری قرار نگرفته است ، بنابراین وجود مجتمع هایی تحت عنوان پارک علم وفناوری و به عنوان رابط بین دانشگاه و صنعت ضروری به نظر می رسد.
وی تصریح کرد:با توجه به ظرفیت های فراوان دانشگاههای استان ، جهاددانشگاهی در ابتدای کار با راه اندازی مرکز رشد واحدهای فناوری، فارغ التحصیلان دانشگاهی را مورد حمایت قرار داد تا این واحدها بتوانند پس از گذشت مدت زمانی کوتاه به طور مستقل فعالیتشان را در سطح استان و منطقه پیگیری نمایند .
بادکو ادامه داد:پس از این مرحله حدود دو ماه است که پارک علم وفناوری کرمانشاه فعالیت های خود را به طور جدی آغاز کرده است که از جمله اهداف حائز اهمیت پارک این است که دستاوردهای روز دانشگاهها در جهت تولید هر چه بهتر و مناسب تر در اختیار صنایع قرار دهد .
وی کاهش هزینه ها و ورود به بازارهای تجاری کشورهای همسایه و نیز حمایت از نخبگان استان برای صنعتی نمودن دستاوردها و فناوری های آنان به منظور ایجاد وضعیت مناسب اقتصادی منطقه را از دیگر برنامه های پارک علم و فناوری برشمرد .
رئیس پارک علم وفناوری جهاددانشگاهی واحد كرمانشاه در ادامه صنعت گران حاضر در نشست را مورد خطاب قرار داد و از آنان خواست تا بیش از گذشته دانشگاهیان و صاحبان ایده های جدید را مورد حمایت قرار دهند .
در ادامه کیهان کاشفی،رئیس اتاق بازرگانی استان به دو رویکرد مهم و اثرگذار اقتصاد کشور، اجرای اصل 44 قانون اساسی و الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) اشاره کرد و گفت : با توجه به شرایط و ضوابط حاکم بر اقتصاد دنیا پذیرفتن و الحاق به WTO تقریبا برای ما غیرقابل انکار است لذا می بایست با سرعتی بیشتر و تلاشی در خور توجه بسترهای مناسب را برای این منظور فراهم کنیم.
وی افزود:هر چند با دستور مقام معظم رهبری اجرای اصل 44 در کشور سرعت بیشتری یافته است اما متاسفانه هنوز موانع و کندی هایی بر سر اجرای این اصل و از سوی برخی نهادهای تصمیم گیر کشور وجود دارد که انتظار می رود هر چه سریعتر مسئولین در جهت رفع این موانع اقدام کنند .
کاشفی تصریح کرد:دو موضوع ذکر شده می تواند اثرات فراوان و در صورت هوشمندی مسئولین ، مفید بر اقتصاد کشور و به تبع در اقتصاد استان داشته باشد که در این راستا اتاق بازرگانی ارتباط مؤثر میان تجار و بازرگانان استان و دانشگاه را در برنامه ریزهای خود قرارداده است تا تجارت کسب شده توسط صنعت گران با دانش به روز دانشگاه ترکیب و اثرات سودمندی را به دنبال داشته باشد .
وی یکی از مشکلات پیش روی اقتصاد کشور ، مقررات پیچیده و فراوان در بخش صادرات دانست و گفت:اقتصاد ما بسیار پرمقررات است که اگر هر چه بیشتر این موانع سهل و ساده تر شوند اقتصاد کشور شکوفا خواهد شد در ادامه جلسه امیر ملک زاده رئیس سابق پارک علم وفناوری خراسان و عضو هیأت علمی این پارک ، ارتباط سرد و بی روح بین دانشگاه و صنعت را یکی از مشکلات دیگر اقتصاد و صنعت کشور دانست و گفت : این مشکل تقریباً در همه کشور مشاهده می شود که وجود پارک علم وفناوری می تواند راه حلی مناست برای رفع این مشکل باشد .
وی در عین حال که الگو برداری از دستاوردهای دنیا را مثبت ارزیابی کرد،افزود: می باست در کنار این الگوها ، عمل به آنها را به طور جدی مورد توجه قرار داد تا صرف هزینه ها و زمان به نتایج قابل قبول و مورد انتظار منجر شود .
وی ادامه داد:وجود و ظور دانشگاههای متعدد و مراکز تحقیقات حرفه ای ویژه اساتید زمانی مفید و نتیجه بخش است که ارزش افزوده ای را برای جامعه در پی داشته باشد .
ملک زاده پیشینه احداث پارک های علم و فناوری دنیا را مربوط به دهه 1960 دانست و گفت : همانطور که پارک های تفریحی مکانی فرج بخش و متنوع برای اقشار مختلف است ، پارک های وفناوری نیز می بایست محیطی آرام و با نشاط برای فناوران و متخصصان باشد و همه افراد صاحب ایده ی نو بتوانند در آن امکان فعالیت یافته و امکانات مورد نیاز نیز در اختیار آنان قرار بگیرد.
وی در پایان گفت:رشد اقتصادی چین مدیون پارک های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی این کشور است که توانست اقتصاد چین را به دنیا عرضه کند.ح/الف
١٥:٣٣ ٢٥/١٢/١٣٨٦