نشست سياستهاي توسعه فناوري در برنامه پنجم توسعه در مركز رشد رويش برگزار شد
نشست تخصصي مرکز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي (رويش) با عنوان "بررسي سياستهاي توسعه فناوري در برنامههاي توسعه كشور" با حضور صاحبنظران و دست اندرکاران حوزه فناوري برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي مرکز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي (رويش) دکتر عليرضا جهانگيريان معاون فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اين نشست با نگاهي به برنامه هاي مختلف کشور در بحث آموزش، پژوهش و فناوري گفت: در برنامه 5 ساله سوم زير ساخت هايي براي توسعه فناوري پيش بيني شده بود ولي به اهداف مورد نظر به طور کامل نرسيديم و در اين راستا يک سري اولويت ها مشخص شد.
وي با تصريح اينکه در بحث زير ساخت ها کارهاي خوبي صورت گرفته افزود: با همه تلاش هايي كه صورت گرفته، در زمينه توليد محصولات جديد و تجاري سازي يافته هاي پژوهشي ضعفهاي زيادي داريم ولي آنچه مهم است و بايد به آن توجه كنيم تسريع روند تجاري سازي يافتههاي پژوهشي در کشور است به عبارت ديگر محققان ما بايد ياد بگيرند تحقيقات خود را به دانش فني تبديل کنند.
دکتر محمد جعفر صديق عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اصفهان نيز در اين نشست با بررسي برنامه هاي توسعه کشور در عرصه علم و فناوري گفت: برنامه هاي اول و دوم توسعه کشور بيشتر به نيازهاي اوليه کشور معطوف بود و در شرايط ايده آل به بحث آموزش مي پرداخت ولي در برنامه سوم توسعه، موضوع پژوهش اولويت اساسي کشور و برنامه چهارم به توسعه فناوري اختصاص داشت؛ به عبارت ديگر برنامه سوم تمرين اقداماتي بود که براي توسعه فناوري مطرح بود و خوشبختانه امروز فناوري روي ميز ملت است .دکتر جعفر توفيقي وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به اينکه امروزه دغدغه اصلي کشور توسعه فناوري است خاطر نشان کرد: برنامه سوم براي توسعه پژوهش در کشور گام هاي خوبي را برداشت ولي در برنامه چهارم به بحث توسعه فناوري به صورت ناقص پرداخته شد و به نظر مي رسد برنامه پنج ساله پنجم بايد چرخه توسعه فناوري در کشور را کامل کند.
سر دبير نشريه رشد فناوري تاکيد کرد: در برنامه چهارم آنقدر که دانشگاهيان و دانشگاهها براي توسعه فناوري حرص و جوش خوردند، بخش صنعت براي اين قضيه تلاش نکرد.
دکتر سالار آملي معاون علم و فناوري معاونت علم و فناوري رياست جمهوري با نقد برنامه هاي گذشته گفت: باخت بزرگ ما در برنامه هاي سوم و چهارم فراموشي ايجاد زير ساخت هاي فناوري در بخشهايي از توسعه فناوري است به گونه اي که در اين دو برنامه فناوري متوسط medium tech مثل لوازم خانگي فراموش شد.
دکتر محمد صادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي نيز بر حمايت از توليد علم و فناوري بومي تاکيد کرد و گفت: جهاد دانشگاهي نمونه بومي توليد علم و فناوري در کشور است و اين مدل بومي نتايج درخشاني مثل توليد سلولهاي بنيادي را به همراه داشت بنابراين بايد به الگوهاي بومي توجه و آنها را به طور مداوم حمايت کنيم.
دکتر متقي طلب رئيس پارک علم و فناوري گيلان بر مديريت علمي بحث فناوري تاکيد کرد و گفت: با وجود همه تلاشها هنوز مدل مناسبي براي توسعه فناوري تدارک ديده نشده است.
دکتر قادري مدير کل دفتر توسعه ارتباطات فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز گفت: ما بايد مشخص کنيم که توسعه فناوري با چه هدف و ماموريت هايي مورد نظر است، در راستاي انتقال فناوري چه سيستمي را دنبال مي کنيم، در بحث تجاري سازي فناوري برنامه جامع ما چيست و نهايتاً اينکه چکار کنيم تا از برنامه هاي توسعه فناوري در کشور همه جامعه بهره مند شوند و صرفاً توسعه فناوري براي انجام برخي ماموريت هاي محوله براي سازمان ها و وزارتخانه ها نباشد.
گفتني است،اين نشست در چهار چوب برنامه هاي مرکز رشد رويش براي توسعه علم و فناوري در وزارت علوم برگزار شد.ح/الف ١٦:٠٧ ٢٠/١٢/١٣٨٦