با تلاش متخصصان جهاددانشگاهي؛
وضعيت زيستگاههاي آبسنگهاي مرجاني در منطقه خليج چابهار شناسايي شد
پروژه مطالعاتي وضعيت زيستگاههاي آبسنگهاي مرجاني در منطقه خليج چابهار، به همت پژوهشگران جهاددانشگاهی واحد استان سیستان و بلوچستان به اتمام رسيد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد سيستان و بلوچستان،سرپرست مركزمطالعات منطقه اي و خدمات تخصصي جهاددانشگاهي در اين باره گفت:آبسنگهاي مرجاني پس از جنگل هاي مناطق گرمسيري دومين بيوم غني جهان را تشكيل مي دهند و با وسعت حدود 600 هزار كيلومتر مربع، 17% اقليم دريايي را به خود اختصاص داده اند.
حيدري افزود:مرجانهاي سواحل درياي ايران بدليل دماي كم آب در زمستان، حرارت زياد اب در تابستان، شوري زياد و كدورت آب و رقابت با جلبكهاي قهوه اي از نظر اكولوژيك تحت فشار قرار دارند و مي توان گفت در آستانه تحمل اكولوژيك خود واقع شده اند.
وي خاطر نشان كرد:آلودگي نفتي دريا، توسعه فعاليت هاي تفريحي، صيد آبزيان زينتي، برداشت مستقيم مرجانها، ساخت و ساز در ناحيه ساحلي و برداشت شن و ماسه از سواحل از جمله عوامل تخريب كننده آبسنگهاي مرجاني و بر هم زننده شرايط زيست آنها در ايران مي باشند.
لازم به ذكر است،گزارش نهائي اين پروژه جهت بهره برداري به اداره كل محيط زيست استان سيستان و بلوچستان ارائه گرديده است.ح/الف
١١:٣١ ٢٦/١٢/١٣٨٦