١٧:١٣ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
/تولد «بووانا»، طليعه بهبود پتانسيل ژنتيكي شيرواري دام‌هاي كشور/
نخستين گوساله حاصل بلوغ آزمايشگاهي تخمك و باروري خارج رحمي در ايران متولد شد

نخستين گوساله حاصل از بلوغ آزمايشگاهي تخمك و باروري خارج رحمي در كشور بامداد يكشنبه در پايگاه اصفهان پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي به دنيا آمد.
دكتر نصر اصفهاني، رييس پايگاه اصفهان پژوهشكده رويان با اعلام اين مطلب به خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: اين گوساله ماده كه از نژاد هلشتاين است در ساعت دو بامداد روز يكشنبه 15 ارديبهشت ماه جاري متولد شده، به صورت طبيعي و سالم به دنيا آمده و 53 كيلوگرم وزن دارد.
وي درباره وجه تسميه اين گوساله گفت: «بووانا» برگرفته از نام لاتين گاو BOVINE و بر وزن نام نخستين گوسفند شبيه‌سازي شده ايران (رويانا) است.
عضو هيات علمي پژوهشكده رويان تصريح كرد: از جمله اهداف كاربردي اين طرح بهبود پتانسيل ژنتيكي شيرواري دام‌هاي كشور در مدت زمان كوتاه است به گونه‌اي كه با استفاده از اين تكنولوژي مي‌توان پتانسيل بالاي تخمدان‌هاي گاوهاي برتر را كه به دلايل مختلف در معرض حذف هستند به آزمايشگاه منتقل كرده و پس از انجام لقاح آزمايشگاهي با اسپرمهاي مرغوب و يا تعيين جنسيت شده رويان‌هاي با كيفيت بالا را به طور انبوه توليد كرده و با قيمت بسيار پايين‌تر از رويانهاي منجمد وارداتي به دامداران عرضه كرد.
نصر اصفهاني خاطرنشان كرد: با توجه به نياز كشور به اين تكنولوژي پژوهشگران رويان پايگاه تحقيقات علوم سلولي اصفهان با همكاري مجتمع دامپروري فوكا و گروه دامپروري دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان اصفهان بر آن شدند كه اين فقدان را در كشور برطرف كنند.لذا تخمك از تخمدانهاي گاوهاي ماده با خلوص ژنتيكي و شيرواري بالا كه به هر دليل در معرض حذف قرار مي‌گرفتند استخراج و پس از آنجا مراحل بلوغ آزمايشگاهي با اسپرم با كيفيت بالا جنينهاي حاصله به گيرنده‌هاي با ارزش ژنتيكي و شيرواري پايين منتقل شد كه امروز شاهد تولد اولين گوساله حاصل از اين تكنيك به نام بووانا هستيم.
عضو هيات علمي پژوهشكده رويان در پايان با اشاره به چندين مورد آبستني ديگر حاصل از اين تكنيك، آمادگي پژوهشگران جهاد دانشگاهي و متخصصان شركت كشت و دامپروري فوكا را براي توليد انبوه جنينهاي آزمايشگاهي با خلوص ژنتيكي بالا و هزينه كمتر و عرضه به دامداران داخلي اعلام كرد.ح/الف

١٩:١٢ ١٥/٠٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد