همايش تحول سازماني ، ارتقاي بهروري در رشت برگزار شد
اولين همايش تحول سازماني ، ارتقاي بهره وري با هدف ارائه راهكارهاي عملياتي براي استفاده بهينه از منابع در سازمانهاي دولتي و خصوصي از سوي معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد گيلان و با همكاري استانداري گيلان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان گيلان،در اين همايش كه با حضور دكتر طيبي رييس جهاد دانشگاهي،مهندس قهرماني استاندار گيلان و پورقلي رييس جهاد دانشگاهي واحد گيلان و حضور جمعي از مديران ارشد سازمانهاي اجرايي استان درتالار پارك علم و فناوري استان گيلان برگزار شد،محورهايي با عنوان ارائه تاريخچه و بررسي عملكرد دستگاه هاي اجرايي در ارتقاء شاخص هاي بهره وري،ضرورت چرخه مديريت بهره وري در سازمانهاي دولتي و ارائه راهكارهاي عملياتي براي استقرار چرخه مديريت بهره وري مورد بررسي قرار گرفت.
در ابتدا اين همايش پورقلي رييس جهاد دانشگاهي واحد گيلان گفت:با توجه به اينكه بهره وري در سازمانها باعث رشد و بهبودي و پيشرفت قسمتهاي ستادي و اجرايي سازمانها و تأثير مثبت در روابط آنها مي شود جهاد دانشگاهي با اين هدف كه بتواند قدمي در جهت توسـعه استان بردارد اين همايش يكروزه را برگزار نمود.
وي جهاددانـشگاهي را مصداق بارز استقـرار چرخه مديريت بهره وري دانست و يادآور شدند: جهاد دانشگاهي با حداقل امكانات حداكثر بهره وري را در سطوح مختلف آموزشي ، پژوهشي و فرهنگي داشته است.
در ادامه همايش دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي در سخناني انقلاب اسلامي ايران را انقلابي بي نظير در دنيا دانست و اظهار داشت:استقلال، آزادي ، جمهوري اسلامي سه شعار محوري انقلاب اسلامي ماست كه امروز تبلور اين شعارها را در سند چشم انداز نظام مي بينيم اگرچه اين سند خيلي دير تدوين شد ولي به هرحال آمال و آرزوهاي ملت را به صورت ملموس و كمي شده در بر مي گيرد و نشان مي دهد كه افق چشم انداز بيست ساله جمهوري اسلامي ايران كشور بايد داراي چه ويژگيهايي باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد:براي رسيدن به اهداف سـند چشم انداز و داشـتن يك جامعه توسعه يافته و پيشرفته بايد براي توليد علم و فن آوري ايراني تلاش كنيم،به اين معني كه علم و فن آوري محور توسعه و پيشـرفت كشور باشد.
رييس جهاددانشگاهي خاطر نشان كرد:اگر توليد علم و فناوري و حتي توليد فكر بر يك بستر فرهنگي درست استوار نباشد ممكن است دچار مشكلاتي شويم كه امروزه غرب و بعضي كشورهاي پيشـرفته ديگـر كه صاحـب علم و فن آوري هستـند به آن دچار شده اند.
وي تصريح نمود:علم و فن آوري زماني مي تواند باعث رستگاري ، توسعه و پيشرفت و رفاه و امنيت شود كه بر يك بستر فرهنگي برخواسته از تعاليم دين مبين اسلام است استوار باشد .
وي در ادامه به فعاليتهاي جهاددانشگاهي در حوزه هاي مختلفي همچون علوم پايه ، بيوتكنولوژي ، زمين شناسي ، معدن ، محيط زيست ، فني و مهندسي ، صنايع نظامي و هوانوردي ، برق و تاسيسـات ، فـنآوري اطلاعات و گيرنده و فرستنده ها ، بيوتكنولوژي در حوزه پزشكي و ...اشاره كرد و اظهار داشت:اين پيشرفتها و تكنولوژيها نه فقط مخصوص جهاد دانشگاهي است بلكه هر ايراني مي تواند به اين موفقيت ها دست يابد،اما متاسفانه در حال حاضر در پروژه هاي بزرگ هنوز طراحي هاي اصلي و مهندسي پايه را به رغم توانمنديهاي داخلي، متخصصان خارجي انجام مي دهند.
دكتر طيبي يادآور شد:جهاددانشگاهي با فعاليت هاي فرهنگي و آموزشي خود سعي مي كند با تربيت نيروي انساني، يافته هاي پژوهشي و تخصصي خويش را به بدنه جامعه منتقل كند و معتقديم كه جامعه بايد يك جامعه توليدي باشد تا بتواند به سمت اهداف خودش حركت كند و دانشجويان و فارغ التحصيلان بايد به سمت كارآفريني و اشتغال پيش روند .
وي حركت به سمت آموزشهاي تخصصي را كه توسط مجموعه هاي آمـوزش عالي جهاد دانشـگاهي انجـام مي شـود بسيـار ارزنده دانست و از آغاز دوره هاي فوق ليسانس و دكتـراي عـلوم سلولي در دانشگاه علم و فرهنگ با همكاري پژوهـشكده رويان جهاددانشگاهي خبر داد.
رئيس جهاد دانشگاهي گفت:جامعه ما بايد يك جامعه توليدي در همه زمينه ها باشد و منظور از توليد تنها كار فيزيكي نيست توليد فكر هم هست كه در نتيـجه آن فارغ التحـصـيل خود اشـتغال آفرين مي شود .
وي افزود:مديران كشور بايد ريسك پذيري و نوآوري را در برنامه هاي مد نظر قرار دهند زيرا براي پيـشـرفت و تـرقـي راهـي جز تـولـيد علـم ، فنـاوري ، بهـيـنه سـازي و ريسك پذيري نداريم.
در ادامه همايش مهندس قهرماني چابك استاندار گيلان در سخناني ضمن ابراز خشنودي از برپايي اين همايش،جهاد دانشگاهي را نهادي انقلابي و داراي نيروهاي جوان ، خلاق و ريسك پذير ذكر كرد و گفت:امروزه سند چشم انداز 20 ساله پيش روي ماست و تأكيد مسوولان نظام بر اين است كه ظرف 50 سال آينده جمهوري اسلامي ايران قدرت برتر فن آوري و اقتصادي منطقه باشد كه رسيدن به چنين جايگاهي با انجام فعاليت هاي تحقيقاتي در سطوح مختلف نظير پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي امكان پذير است و لازمـه بهره وري و توسـعه اقتصـادي اين است كه به شـرايـط ايده آل در كسب دانش و فناوري برسيم.
وي با اشاره به پتانسيل بالاي جهاد دانشگاهي افزود:جهاد دانشگاهي نهادي است مولود اهداف عالي اسلامي كه پس ازانقلاب تشكيل شده و ازنيروهاي جوان ، خلاق و ريسك پذير برخورداراست،ضمن اينكه جهاد دانشگاهي واحد گيلان نيز داراي ظرفيت بالايي است كه در شرايط مختلف داراي عملكرد خوبي بوده است.
وي در خاتمه خواستار حضور هرچه بيشتر جهاد دانشگاهي در عرصه هاي مختلف استاني شد.
گفتني است،در پايان اين همايش نيز دكتر طيبي از پارك علم و فناوري استان گيلان بازديد نمود.ح/الف
١١:٣١ ١٥/٠٢/١٣٨٧