به همت جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي؛
همايش بررسي مزيتهاي نسبي توسعه صادرات خارجي خراسان شمالي در بجنورد برگزار شد
همايش بررسي مزيتهاي نسبي توسعه صادرات خارجي خراسان شمالي با همت جهاددانشگاهي در بجنورد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي،دکتر مصيب سامانيان، مدير پژوهش جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي هدف از برگزاري اين همايش را بررسي چالشها و راهکارهاي توسعه صادارت خارجي استان و رسيدن به توسعه پايدار ذکر کرد و افزود: طي فراخوان اعلام شده، ٣٩ مقاله از استانهاي کشور به دبيرخانه اين همايش رسيد که از اين تعداد هشت مقاله براي ارايه در همايش انتخاب شد.
وي ادامه داد: سياست دولت در افق چشمانداز٢٠ ساله تا سال ١٤٠٤حرکت به سمت و سوي نجات اقتصاد کشور از اتکاي به نفت است كه براي تحقق اين هدف بررسي علمي، ارايه طرحهاي پژوهشي و برگزاري همايشها و سمينارهاي تخصصي راهگشاست.
در ادامه محمدرضا کفاشي، رييس سازمان بازرگاني خراسان شمالي نيز در اين همايش بيان كرد: اين استان با وجود قابليتهاي بالا بعلت نوپا بودن و نبود زيرساختهاي لازم هنوز نتوانسته انتظارات لازم را در زمينه صادرات و پاسخگويي به بازار مصرف فراهم کند.
وي افزود:در سال ٨٦ از خراسان شمالي ٦٨ هزار و ٧٨٣ تن کالا به ارزش ٥٩ ميليون و ٢٠٣ هزار دلار صادر شد که در مقايسه با سال ٨٥ از لحاظ وزني ٩٦/١٢٠ درصد و از لحاظ ارزشي ٩٢/٨٥ درصد رشد داشت. وي ادامه داد: صادرات استان عمدتا به کشورهاي ترکمنستان، ترکيه، پاکستان، بلژيک، ازبکستان، ايتاليا، هند، آلمان، انگلستان، افغانستان و تاجيکستان و شامل کالاهاي کريستال ملامين، چسب چوب، رنگ، محصولات فولادي، مواد غذايي، مواد شوينده، محصولات صنعتي و پودر آلومينيا بود.
وي تاسيس اداره گمرک در استان، اتاق بازرگاني، مرکز آموزش بازرگاني، بسترسازي براي فعاليت تجار و ارايه برنامه هاي آموزشي به آنها و انجام طرحهاي پژوهشي را از جمله اقدامات انجام شده و زيرساختهاي فراهم شده براي توسعه صادرات استان دانست.
کفاشي افزود: راهاندازي بازارچه مرزي در سال ٨٣ مصوب هيات وزيران بود، اما استان همچنان براي راهاندازي آن با مشکل مواجه است. وي ادامه داد: راهاندازي گمرک و مرز خروجي استان نيز قطعا در اقتصاد استان تاثيرگذار خواهد بود که بايد در اين زمينه نيز تدبيري انديشيده شود.
رييس سازمان بازرگاني خراسان شمالي کمبود شرکت بازرگاني و بازاريابي و سرمايهگذاري اندک در بخش توسعه صادرات را از جمله چالشهاي استان در اين زمينه دانست.
نژادحسين، معاون پشتيباني و منابع انساني استانداري خراسان شمالي نيز گفت: ايران کشوري وسيع با تنوع اقليم، منابع زيرزميني غني و مردمي باهوش است که بايد بتوانيم از اين قابليتها بخوبي استفاده کنيم، برخي از شهرها در کشور داراي محصولاتي هستند که به دنيا صادر ميشود مثلا انار ساوه، زعفران قائنات و چاي گيلان مزيتهاي مطلق صادرات اين شهرها به شمار ميروند.
وي ادامه داد: خراسان شمالي نيز اگر از چنين مزيتهاي مطلقي برخوردار نباشد، اما قطعا از مزيتهاي نسبي برخوردار است. وي گفت: اگر با تحقيق و پژوهش، قابليتهاي اين استان بررسي و شناسايي شود به توسعه صادرات و اقتصاد استان کمک شاياني خواهد شد.ح/الف
١٥:٣٩ ٠٤/٠٣/١٣٨٧