٢١:٠٤ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نهمين كارگاه پژوهشي هدفمندنمودن يارانه‌ها و رفاه اجتماعي برگزار شد

نهمين كارگاه از سلسله كارگاه‌هاي پژوهشي هدفمندنمودن يارانه‌ها و رفاه اجتماعي وزارت رفاه و تأمين اجتماعي با موضوع «برآورد و ارزيابي روند رفاه اقتصادي ايران با استفاده از شاخص تركيبي IEWB» خرداد ماه با حضور جمعي از مديران و كارشناسان اين وزارتخانه و با همكاري پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه علوم انساني و اجتماعي جهاددانشگاهي،
در اين كارگاه محمدرضا حسيني، دكتراي اقتصاد و پژوهشگر حوزه رفاه با بيان سير تاريخي شاخص‌هاي مهم رفاه در جهان و ضرورت اندازه‌گيري رفاه با شاخص‌هاي تركيبي، به تبيين مزيت‌هاي شاخص IEWB نسبت به ساير شاخص‌ها و طراحي آن براي اقتصاد ايران پرداخت. در اين تحقيق شاخص IEWB براي اولين بار در اقتصاد ايران طراحي شده و روند رفاه با توجه به داده‌هاي موجود مورد برآورد قرار گرفته است.
نتايج اين پژوهش نشان داد كه مصرف و پس از آن توزيع درآمد از ابعاد مهم و موثر در رفاه اقتصادي ايران بوده است. همچنين بيشترين ارتباط آماري بين شاخص كل و ابعاد رفاه به ترتيب مربوط به ابعاد مصرف، توزيع درآمد، ثروت و امنيت اقتصادي بوده است. نرخ رشد شاخص امنيت اقتصادي و مصرف نسبت به شاخص نابرابري و ثروت بالاتر بوده است و در نهايت اينكه نتايج نشان مي‌دهد اجراي برنامه‌هاي توسعه موجب بهبود تمامي ابعاد رفاه شده است.
در همين راستا اين پژوهشگر، اولويت قرار دادن برنامه‌هاي بهبود توزيع درآمد با گرايش بيشتر به سمت بهبود شاخص‌هاي شدت فقر و اجراي سياست‌هاي بهبود و تثبيت شاخص‌هاي امنيت اقتصادي را بعنوان راهكارهاي ارتقاء هر چه بيشتر سطح رفاه اجتماعي و اقتصادي جامعه پيشنهاد نمود.ح/الف

١٤:٤٧ ٠٩/٠٤/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد