پژوهشگران جهاد دانشگاهی به روش جدیدی جهت کاهش درد ضایعات مخاطی دست یافتند
پژوهشگران گروه پژوهشی لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران به روش جدید به نام NACLI) Non-ablative CO2 laser irradiation )جهت کاهش درد ضایعات مخاطی دست یافتند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران،دکتر نسرین زند، متخصص پوست و سرپرست این پروژه تحقیقاتی، گفت:این طرح پژوهشی در قالب یک کارآزمایی بالینی تصادفی ( Randomized controlled clinical trial ) به منظور بررسی اثرات لیزر CO2 غیر تخریبی NACLI در کاهش درد و ترمیم آفت های دهانی راجعه (Recorrent aphthus stomatitis (RAS به عنوان نمونه ای از ضایعات مخاطی دردناک طرح ریزی و اجرا گردید.
نتایج این تحقیق نشان داد که پس از انجام این نوع خاص لیزر درمانی، درد ضایعات آفتی بصورت چشمگیری کاهش یافت.
دکتر زند افزود:این اثر ضد درد طی روزهای بعدی همچنان پایدار باقی می ماند. به علاوه نتایج طرح، مؤید اثرات مفید لیزر CO2 غیر تخریبی در تسهیل ترمیم ضایعات آفتی بود. وی اضافه کرد: از نکات جالب این نوع خاص لیزر درمانی، آن است که این نوع تابش کاملاً بدون درد می باشد و نیازی به هیچگونه بی حسی موضعی ندارد و بعد از تابش نور لیزر، هیچگونه زخم و حتی قرمزی در محل تابش ایجاد نمی شود.
سرپرست این پروژه تحقیقاتی گفت: نتایج قسمت های مختلف این تحقیق در کنگره بین المللی پوست ایران (1386)، کنگره بین المللی لیزر فلورانس2006و کنگره بین المللی «لیزر در جراحی و پزشکی» ASLMS امریکا (فلوریدا 2008) جهت ارائه شفاهی پذیرفته شده است.
وی تصریح کرد: این مقاله همچنین در نشریه معتبر Laser in medical sdience وابسته به انجمن علمی لیزر پزشکی اروپا به چاپ رسیده است.
دکتر زند در پایان تأکید کرد: تحقیقات ما در مورد استفاده از این شیوه جدید تابش لیزر در ضایعات متنوع پوستی و مخاطی ادامه دارد که تاکنون نتایج چشمگیری در بر داشته است و در آینده اعلام خواهد شد.ح/الف
١٨:٢٣ ١٢/٠٤/١٣٨٧