ايران و تركمنستان در زمينه انرژی هاي نو به تبادلات علمي مي پردازند
رییس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی تيرماه امسال در سفري چند روزه با شخصيت هاي علمی و رؤسای دانشگاه های مطرح ترکمنستان دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی،در این دیدارها که با حضور نماینده وزارت خارجه ترکمنستان و نماینده سفارت ایران در این کشور صورت گرفت بر تعامل علمی میان دو کشور تاکید شد.
رییس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی در دیدار با مشاور ارشد دانش و تکنولوژی رییس جمهور ترکمنستان و رییس انسیتوی خورشید این کشور با اشاره به نامگذاری امسال به نام نوآوری و شکوفایی از سوی مقام معظم رهبری و تشریح فعالیت های جهاد دانشگاهی گفت:با تلاش مضاعف و استفاده از توان علمی و همکاری های مشترک می توان خدمات قابل توجهی را به دو کشور ارایه کرد.
دکتر رضا شاهین فر افزود:با توجه به تجربیات گذشته در صورت همکاری علمی در زمینه انرژی های نو می توان در این زمینه در عرصه بین الملل پیشرو بود.
مشاور ارشد دانش و تکنولوژی رییس جمهور ترکمنستان و رییس انسیتوی خورشید این کشور نیز ضمن اعلام آمادگی همکاری میان این دو مرکز دانشگاهی برگزاری سمینارهای مشترک میان دو کشور و انجام پژوهش در حوزه انرژی های نو را مهم و ضروری خواند.
دکتر مراد رحمانف با اشاره به تعاملات گذشته میان استان خراسان شمالی و ترکمنستان گفت: با توجه به اینکه منابع نفت و گاز تمام شدنی هستند و استفاده از آنها برای محیط زیست مناسب نیست باید به سمت انرژی هایی رفت که مانند انرژی باد و خورشید در دسترس می باشند.
رییس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی همچنین در دیدار با رییس و معاونان دانشگاه مختومقلی ترکمنستان ضمن اشاره به پیشینه مناسبات قومیتی و فرهنگی دو کشور گزارشی از فعالیتها و توانمندیهای جهاد دانشگاهی ارایه کرد.
دکتر رضا شاهین فر افزود: جهاد دانشگاهی با در اختیار داشتن مراکز آموزش کوتاه مدت و بلند مدت و مراکز مختلف تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه های مختلف تاکنون خدمات ارزنده ای را به جامعه ارایه کرده است.
وی با اشاره به تنوع فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و تجربه چندین ساله این نهاد در این امر افزود: با تبادل علمی این دو مرکز آموزش عالی می توان ضمن استفاده از توان علمی اساتید و اعضای هیات علمی و تبادل تجربیات، فعالیتهای مشترکی را در عرصه برگزاری سمینارها، تعریف پروژه های پژوهشی مختلف، انتقال یافته های علمی طرفین و تدوین دوره های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت انجام داد.
وی همچنین به برنامه 20 ساله توسعه جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: با تنوع فعالیتهای پژوهشی و تخصصی شدن آنها، ایجاد قطب های پژوهشی در دستور کار مقامات عالی این نهاد قرار گرفته و استان خراسان شمالی نیز در نظر دارد فعالیت های حوزه انرژی های نو را تا حصول امتیازات لازم جهت ایجاد قطب انرژی های نو توسعه دهد.
شاهین فر با اشاره به طرحهای ارایه شده به سازمانها و مراکز رسمی کشور در حوزه انرژی های نو افزود: تدوین دو رشته دانشگاهی در مقطع کاردانی در این زمینه در خراسان شمالی در حال اتمام است که پس از بررسی مجدد، جهت طرح و تصویب به دانشگاه جامع علمی کاربردی ارسال خواهد شد.
وی گفت: با توجه به پیشینه همکاری استان خراسان شمالی با مراکز آموزش عالی ترکمنستان در زمینه انرژی های نو، این واحد برای برگزاری سمینارهای مشترک و تبادل علمی و برگزاری نمایشگاه های تخصصی انرژی ها نو، امکان مذاکره جهت همکاری در زمینه های علمی و برگزاری کارگاه های تخصصی در دو کشور آمادگی دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه توسعه فعالیتهای این نهاد در سطح بین الملل به خصوص همسایگان مجاور از اهداف مقامات عالی جهاد دانشگاهی است می توان مقدمات همکاری های همه جانبه را در مذاکرات بعدی بررسی کرد.
در ادامه رییس دانشگاه مختومقلی ضمن اعلام خشنودی از این دیدار و با تاکید بر ارتباطات و مناسبات فرهنگی پیشین دو کشور گفت: پیشینه تاریخی مشترک ایران و ترکمنستان به صدها و هزاران سال می رسد.
دکتر توگیوف چاریار رجبویچ ضمن ارایه شرحی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی این دانشگاه افزود: از دیرباز اساتید و محققان این دانشگاه روابط مناسبی را با ایران و استان خراسان شمالی داشته اند که از جمله آنها می توان برگزاری سه سمینار مشترک در حوزه انرژی های نو در ایران و ترکمنستان، اجرای طرح های پژوهشی و مبادله اطلاعات علمی اشاره کرد.
همچنین در دیدار تیم علمی جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی با رییس و معاونان دانشگاه کشاورزی ترکمنستان که با حضور نماینده وزارت خارجه ترکمنستان در عشق آباد انجام شد بر ضرورت تعاملات علمی بین الملی نزدیک دوطرفه و روابط پژوهشی و آموزشی و زمینه همکاری گسترده در حوزه های علمی مختلف تاکید شد.
قربان دردی همت قلی اوف، رییس دانشگاه کشاورزی ترکمنستان در این دیدار بیان کرد: اساتید این دانشگاه فعالیتهای مختلفی را در زمینه انرژی های نو انجام داده اند که پس از چند سال توقف در حال حاضر با دستور رییس جمهور مجددا فعال خواهد شد.
وی ضمن اشاره به فعالیتهای مشترک این دانشگاه با کشورهای اروپایی ابراز تمایل خود را برای توسعه همکاری ها ابراز نمود و تسریع در انعقاد تفاهم نامه و آغاز همکاریهای مشترک علمی در زمینه های مختلف را خواستار شد.
سفیر ایران در ترکمنستان نیز در دیدار با هیات علمی جهاد دانشگاه واحد خراسان شمالی آمادگی خود را برای هرگونه همکاری اعلام نمود، همچنین رییس دانشگاه پلی تکنیک این کشور در نشستی مشترک ضمن خشنودی از تعاملات مشترک بر تسریع همکاری ها تاکید کرد. برگزاری طرحهای پژوهشی مشترک میان جهاد دانشگاهی و مراکز علمی ترکمنستان، تبادل علمی، برگزاری سمینارهای علمی و آموزشی و ایجاد تفاهم نامه برای تبادلات علمی در خصوص انرژی ها نو در آینده ای نزدیک از جمله دستاوردهای این سفر بود.
خاطرنشان مي كند،در اين ديدار ها نمايندگان جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی و دانشگاه های ترکمنستان برای تنظیم پیش نویس تفاهم نامه های علمی تعیین شدند.ح/الف
١٢:١٠ ٢٣/٠٤/١٣٨٧