٢٣:٠٨ ٢١/١٢/١٤٠٣
پژوهشي
به همت پژوهشگران جهاددانشگاهي صورت گرفت؛
توليد نوعي ماست منجمد لبني كم‌چرب، جايگزين بستني

پژوهشگران پژوهشكده علوم و فناوري موادغذايي جهاددانشگاهي واحد مشهد، موفق به توليد آزمايشگاهي ماست منجمد لبني كم‌چرب شدند كه مي‌تواند جايگزين بستني شود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد مشهد،الناز ميلاني، عضو هيئت علمي پژوهشكده علوم و فناوري موادغذايي جهاددانشگاهي با اعلام اين مطلب، گفت: با بررسي تاثير جايگزيني شيره خرما و ترکيبات پايدار کننده مولد عطر و طعم بر ماست، موفق به توليد آزمايشگاهي ماست منجمد لبني كم‌چرب شديم كه ويژگي‌هاي حسي بستني در آن حفظ شده است و مي‌تواند جايگزين بستني شود.
وي با بيان اينكه محصول فوق حاوي باکتري‌هاي مفيدي است كه در بستني موجود نيست، افزود: ميزان چربي و شکر اين محصول، کمتر از آن چيزي است كه در تهيه بستني مصرف مي‌شود.
وي شيره خرما را به عنوان جايگزين مطلوب شکر در محصول فوق، عنوان كرد و گفت: شيره خرما عموما از خرماهايي تهيه مي‌شود که به مصرف تازه‌خوري نمي‌رسند و يا داراي نواقصي در شکل ظاهري هستند اما قند طبيعي موجود در آن، شيرين تر از شکر و گلوکز است و به مقدار اندك در محصول استفاده مي‌شود كه به عنوان يک منبع قندي مطلوب و سلامتي زا معرفي مي شود.
ميلاني به حذف چربي در ماست و هزينه مقرون به صرفه آن اشاره كرد و گفت: ترکيبات جايگزين چربي در محصول، علاوه بر دارا بودن خاصيت‌هايي نظير هضم‌نشدن توسط بدن، نوعي ترکيب فيبري دارند كه ماست را  به عنوان نوعي دسر لبني که مي تواند جايگزين بستني شود، تبديل مي‌نمايد.ح/الف

١٥:٤٩ ٠٧/٠٥/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد