٠٣:٥٥ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
تئوری پردازی در کشور باید با محوريت فرهنگ ایرانی، بصورت درست و علمی انجام شود

عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر گفت:تئوری پردازی و بومی سازی در کشور باید با عطف به فرهنگ ایرانی، بصورت درست و علمی انجام شود.
به گزارش روابط عمومي جهادانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي،
دکتر تفضلی، دانش آموخته مهندسی پزشکی و عضو هیأت علمی دانشگاه امیر کبیر در نشست اتاق فکر سلامت ضمن اشاره به خلاءهای فرهنگی موجود در کشور اظهار داشت: از آنجا که در کشور بومی سازی دیدگاههای تحلیلی، مبتنی بر پژوهش نبوده و در سطح فردی باقی می ماند لذا تئوری پردازی و بومی سازی در داخل کشور باید با عطف به فرهنگ ایرانی، بصورت درست و علمی انجام شود.
وی افزود: علی رغم وجود عناصر مشترک فرهنگی با برخی کشورها، عناصر خاص فرهنگی جامعه ما شناخته شده نیستند تا بتوان از آن تعریف استراتژیکی به عمل آورد. به همین دلیل توجه به مشکلات نرم افزاری موجود در جوامع در حال توسعه و دیدگاههای انسانی مطرح در این حوزه لزوم بکارگیری سیستم ها و نرم افزارهای مناسب را در جهت همپوشانی این مشکلات مشخص می کند.
استادیار دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیر کبیر اقدام جهاد دانشگاهی در راه اندازی اتاق فکر سلامت را، جایگاهی مناسب برای رسیدن به یک جمع بندی مشترک در خصوص پارادایم توسعه پایدار برشمرد و گفت: در ایران به دلیل ارائه دیدگاههای متنوع، تئوری های توسعه ای مختلفی مطرح می شود که این امر در مرحله عملیاتی شدن با مشکلات عدیده ای روبرو خواهد شد. اما فعالیت اتاق فکر سلامت در حیطه توسعه پایدار- بدین لحاظ که این مقوله از نظر تئوریک در مرکز قرار گرفته و تفکرات مختلف را مورد همپوشانی قرار می دهد و همچنین طیف های بیشتری از سلایق را گرد هم می آورد ضمن آن که تفکر توسعه ای را از حوزه سیاست جدا می کند- بسیار پر اهمیت است.
دکترتفضلی گفت: تبار اجتماعی و نیازهای کشور ما با کشورهای اروپایی متفاوت است. لذا عناصر فرهنگی، پارامترهای اقلیمی و پارامترهای اجتماعی و... مسیرهای متفاوتی را طی کرده و در نتیجه باید راهکارهای مناسب و پردازش صحیح با توجه به عناصر فرهنگی بومی کشور ارائه شود. همچنین لازم است عناصر مربوط به توسعه پایدار در ایران به صورت یک مزیت جدید در نظر گرفته شود.
ت
فضلی گفت: با توجه به این که سامانه بانک ایده سلامت ایران در جهاد دانشگاهی ایجاد شده است باید با داشتن یک الگوریتم کاری و محورهای مشخص بصورت جزئی ، به تعریف دقیق ساختارها پرداخته و در ایجاد ارتباط بین حوزه های مختلف تلاش شود.
دکتر تفضلی پارادایم توسعه پایدار را شروع خوبی به لحاظ تئوریک و همچنین به دلیل مرکزیتی که در ارضای افراد مختلف و دیدگاههای متنوع دارد بیان کرد و افزود: توسعه پایدار می تواند به عنوان یک نقطه اجماع عمل کرده و با ایجاد یک نگاه سیستمی مدلی ارائه شود که در بحث بهداشت، پارامترهای اجتماعی را به گونه ای لحاظ کند تا مولفه های فرهنگی و اجتماعی به صورت علمی در قالب مدل های کیفی و کمی نمایش داده شود.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در حوزه فرهنگ مطرح است این است که نمی توان مدل های علّی را در آن بکار گرفت، همچنین تغییرات رخ داده در نظام اجتماعی،سیاسی وخانوادگی ... اهمیت انتخاب درست پارامترهای فرهنگی را نشان می دهد.
علی اصغر هدایتی،رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی نیزگفت: با توجه به اولویت های عرصه اجتماعی در حوزه سلامت، قریب به 70 جلسه تخصصی با نگاه بین بخشی، بین رشته ای و مسئله شناسی و ارائه راهکار برگزار شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: نخستین همایش ملی سلامت و توسعه پایدار طراحی و بحث سلامت در قالب ادبیات توسعه پایدار با 24 عنوان و چهار محور اصلی مورد توجه قرارگرفته است. در این رابطه گروه پژوهشی، با عنوان سلامت و توسعه پایدار تشکیل شده تا بحث مؤلفه های اجتماعی سلامت (SDH) را به شکل علمی و دقیق دنبال کند.
هدایتی ضمن اشاره به روند تاسیس سامانه اتاق فکر سلامت اظهار داشت: عدم تفکر صحیح یکی از عواملی است که ایران را در شمار کشورهای توسعه نیافته جهان قرار می دهد لذا تاسیس اتاق فکر سلامت در خصوص یکی از چالش برانگیزترین مسایل روز جهان ضروری به نظر می رسید. با توجه به شعار سازمان جهانی بهداشت (WHO) با عنوان « آینده ای مطمئن با سرمایه گذاری در سلامت » به نظر می رسد در ایران مهمترین سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در فرهنگ سلامت است. بر این اساس، اتاق فکر سلامت شعار« Invest in culture of Health build a healthier community » جامعه ای سالم با سرمایه گذاری در فرهنگ سلامت را انتخاب نمود.»، هم اکنون مشکلی که در حوزه فرهنگ سلامت کشور دیده می شود فقدان یک پشتوانه تئوریک قوی است. همچنین نداشتن یک سامانه پژوهشی در این عرصه یک ضعف جدی به شمار می رود.
وی دو کار ویژه اتاق فکر سلامت را، تولید ایده و کاربست ایده برشمرد و افزود: برای بکارگیری و تولید ایده ،«بانک ایده سلامت» طراحی گردید که به جمع آوری ایده ها در همه سطوح در حوزه سلامت می پردازد.
مدیر مسؤل فصلنامه علمی-تخصصی سلامت و توسعه پایدار با بیان این مطلب که فرهنگ سلامت زیربنای ارتقای سلامت است گفت: فصلنامه ای با عنوان سلامت و توسعه پایدار منتشر می شود که شماره آخر آن به عنوان عدالت در سلامت اختصاص یافته است وی همچنین اظهار داشت: توسعه پایدار، به استفاده از منابع موجود به نحوی که نسل های آینده نیز بتوانند از آن ا ستفاده کنند تعبیر شده است.
در ادامه کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که آسیب های توسعه ای کشور اغلب ناشی از ضعف در آموزش های فرهنگ است،گفت: با توجه به این که در بحث فرهنگ یک مقاومت فرهنگی ایجاد شده ما در خصوص توسعه پایدار در ایران باید زیربنای فرهنگی را تقویت کنیم از سوی دیگر از آنجایی که با ورود نگرش های نادرست فرهنگی، آسیب های موجود تقویت می شود لذا نیاز به ممارست و استمرار بیشتری دارد تا این روند تغییر نماید.
آقای مهندس خانی، سرپرست مرکز خدمات تخصصی مهندسی پزشکی نیز افزود: ما می توانیم با تمرکز بر گروه پژوهشی سلامت و توسعه پایدار با ارائه طرح های پژوهشی در آدرس بانک ایده و حوزه های پژوهشی گامی در جهت اجرایی کردن این فعالیت ها برداریم.ح/الف

٠٨:٤٠ ٣١/٠٥/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد