٠٤:٠٦ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به همت جهاد دانشگاهي خراسان شمالي؛
خشك كن خورشيدي پسماندهاي تصفيه‌ فاضلاب طراحي و راه‌اندازي مي‌شود

رييس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي از آغاز طراحي "خشك كن خورشيدي پسماندهاي فضولات تصفيه خانه" توسط پژوهشگران اين واحد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی،دکتر رضا شاهين فر گفت:با اجراي اين طرح روند خشک شدن محصولات حاصل از شبکه‌هاي فاضلاب شهري کوتاه تر مي شود که علاوه بر صرفه اقتصادي اجراي آن از نظر بهداشتي نيز مفيد است.
وي توضيح داد: با توجه به اين‌كه محصولات حاصل از شبكه‌هاي فاضلاب شهري پس از جمع آوري و فرآوري ميكروب‌زدايي بايد خشك شده و به عنوان كود در اختيار كشاورزان قرار گيرد اما در سراسر كشور بويژه در شهرهاي بزرگ سيستم هاي فاضلاب نصب شده با مشكل خشك كردن فضولات پس از فرآوري تصفيه خانه مواجه هستند.
وي ادامه داد: از سويي در اثر بارندگي در فصول بهار، پاييز و زمستان به علت باز بودن سطح حوضچه‌هاي خشك كن فضولات، نزولات آسماني به اين حوضچه‌ها وارد شده و زمان خشك كردن را افزايش مي دهند.
رييس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي افزود: در پروژه خشک کن خورشيدي مي توان با استفاده از انرژي خورشيد و باد، فضولات حوضچه‌ها را خشك و زمان خشك شدن را چند برابر كوتاه تر کرد.
وي ادامه داد: اجراي اين طرح از نظر اقتصادي به صرفه بوده و از نظر بهداشتي نيز به دليل كاهش زمان خشك كردن اجازه رشد مجدد باكتري‌ها را نمي دهد.
شاهين‌فر اعتبار اجراي عملي اين طرح به صورت يك واحد مستقل در قالب يك طرح پژوهشي را حدود يك ميليارد ريال ذکر کرد و افزود: اين طرح به کارفرمايي شرکت آب و فاضلاب استان اجرا و براي تکميل به کميته بند دال ماده 45 وزارت علوم ارسال شده است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي گفت: مطالعات و طراحي طرح خشك كن خورشيدي پسماندهاي فضولات تصفيه خانه ها انجام شده و طي اين قرارداد عمليات اجرايي طرح اصلي نيز آغاز شده است.
شاهين فر خاطر نشان كرد: با اجراي اين طرح در استان مي توان آن را در سراسر كشور اجرا كرد و چون تاکنون مشابه اين طرح با اين كيفيت انجام نشده مي توان با ثبت آن در سطح داخلي و بين المللي امتيازش را براي همکاران طرح در استان گرفت.
وي با ذكر اين‌که اين طرح با همکاري جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي و سازمان آب و فاضلاب شهري استان اجرا مي‌شود ابراز اميدواري کرد که پروژه تا شش ماه آينده به نتيجه برسد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي ضمن اشاره به امکان انجام طرح‌هاي مشابه براي کليه سازمان هاي سطح استان جهت ارتقاي علمي و عملي خدمات قابل ارايه، بر ضرورت استفاده از توان علمي بومي توسط مديريت هاي استان تاکيد کرد.ح/الف

١٧:٤٣ ٣٠/٠٥/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد