مرندي درگفتوگوباايسنا:
كارنامه جهاددانشگاهي مثبت و قابل ستايش است
نقشه جامع علمي كشوررابا راههاي عالمانه خاص خود تدوين كنيم
مرندي گفت: همه دستگاهها و به ويژه جهاددانشگاهي ميتوانند در تدوين نقشه جامع علمي كشور و نظام مهندسي كشور نقش اساسي داشته باشند.
دكتر عليرضا مرندي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ارزيابي جهاد دانشگاهي و كارنامه اين نهاد، افزود: اقدامات جهاد دانشگاهي در مجموع به نفع كشور بوده است و بدون ترديد قابل ستايش است؛ البته هر چه اين نهاد پيش رفته است توفيق بيشتري يافته و بايد تلاش بيشتري كند تا همه اقداماتشان از متوسط كارهاي ديگر، بالاتر باشد.
وي در مجموع كارنامهي جهاد دانشگاهي را مثبت ارزيابي كرد و گفت: بايد براي تبليغات اقدامات خود به گونهاي عمل كنند كه وقتي از بيرون مشاهده ميشود، غلو و بزرگنمايي قضاوت نشود.
نمايندهي مردم تهران در خانهي ملت، با بيان اينكه براي رسوب ويژگيهاي مثبت جهاددانشگاهي در ذهنها بايد با متانت و وقار اسلامي و با تقوا عمل شود، اظهار كرد: همه ما نياز به تذكر داريم و اين تذكرها ميتواند در اعتلاي انسان نقش داشته باشد و در راستاي انتقاد از اين نهاد نيست.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، در مورد فلسفهي شكلگيري نهاد انقلابي جهاددانشگاهي، تصريح كرد: انقلاب اسلامي ما ويژگيهاي خاص خود را دارد، و ويژگي اسلام نيز براي همگان روشن است؛ بنابراين در كشور ما اقدامات علمي و اجرايي هميشه انجام ميشد و ادامه نيز دارد، اما وقتي يك نهادي چون جهاددانشگاهي عنوان انقلابي به خود ميگيرد بايد تمام تلاش خود را صرف كند تا تمام ويژگيهاي انقلاب را در خود جمع كند كه اين ويژگيها تلاش، ايثار و فداكاري بيش از حد، بينام و نشان بودن و براي رضاي خدا كار كردن است، و اگر براي رضاي خدا كار كنند بركات زيادي را نصيب خود خواهند كرد.
مرندي با اشاره به اينكه با يدك كشيدن لقب انقلاب با اسم و عنوان خودمان بايد از بسياري از مسائل پرهيز كنيم، گفت: البته تذكراتي كه عنوان كردم فقط از اين باب است، در غير اين صورت در خصلت انسانها اينكه خود را ارزيابي كنند اشكال شرعي و قانوني ندارد، اما وقتي لقب انقلابي به نهادي گفته ميشود بايد خيلي احتياط كرد، چرا كه اسم انقلاب يك شايستگي خارقالعادهاي است كه روي آن نهاد و روي انسان انقلابي گذاشته ميشود و بنابراين بايد براي آن اسم انقلاب ملاحظاتي را انجام داد.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، در مورد تدوين نقشهي جامع علمي كشور و تدوين نظام مهندسي فرهنگي كشور به عنوان منويات مقام معظم رهبري و نقش جهاد دانشگاهي در اين زمينه، افزود: همه و از جمله جهاد دانشگاهي در تدوين اين دو نقشه ميتوانند نقش داشته باشند.
وي تصريح كرد: ما در جاهايي مثل نقشه جامع علمي كشور عمدتا اين علم را براي اعتلاي كشور و نه صرفا علم براي علم ميخواهيم كه نشان دهيم خيلي عالم هستيم، و مردم ما هنوز از ابعاد مختلف از جمله سلامت و ... در حالات نامناسب كنوني باقي بمانند، بنابراين مطمئن هستم و قضاوت من اين است كه مقام معظم رهبري آن علمي را بيشتر طالب هستند كه ساخته و برخاسته از كشور، با شرايط كشورمان و براي اعتلاي جامعهي اسلامي باشد.
نمايندهي مردم تهران در خانهي ملت، در ادامه گفتوگو با ايسنا تصريح كرد: نقشهي جامع علمي بايد در زمينهي سلامت نيز جامعهي اسلامي و مردمان را به بالاترين سطح سلامت برساند، و اگر قرار باشد در بخش سلامت بتوانيم به بالاترين علوم برسيم ولي وضعيت سلامت جامعه ما نامطلوب بماند، انقلاب اسلامي آن جلوه لازم را نخواهد داشت و نيت مقام معظم رهبري به بار نمينشيند. بنابراين بايد از نقشهي جامع علمي كشور بيشترين بهرهبرداري را براي اعتلاي وضعيتهاي معنوي، مادي، سلامت، رفاه، اقتصاد و ... داشته باشيم، در غير اين صورت اگر بنشينيم صرفا علم براي علم بنويسيم ولي تاثيري به حال مردم نگذارد، اشتباه بزرگي است.
وي گفت: برخي مواقع اينجانب در مذاكره با برخي دوستان به اين نتيجه ميرسم كه برداشت درستي از نقشه جامع علمي كشور ندارند و فكر ميكنند يك نقشهي علمي بوده و نتيجهاش هر چه كه باشد است، بنابراين اميدوارم هر دستگاهي از جمله جهاد دانشگاهي به گونهاي نقشه جامع علمي كشور را تدوين كنند كه اولين استفادهكننده از آن جامعه و ميهن اسلامي ما و مسلمانان جهان باشند. همچنين به شيوهاي باشد كه ميانبر داشته و اختلاف علمي كه با كشورهاي توسعهيافته داريم را با اين راههاي ميانبر علمي و اجرايي پر كنيم تا الگويي براي كشورهاي ديگر بوده و آنان نيز اين مسير را طي كنند.
به گفتهي مرندي در بحث سلامت، كشورهايي در دنيا هستند كه GDP، سرانه سلامت و وضعيت اقتصادي و رشد اقتصاديشان در قياس با كشورهاي توسعهيافته بسيار محدود است، اما اين كشورها با وجود مشكل اعتباري شديد كه داشته و دارند توانستهاند از نظر شاخصهاي سلامت همچون اميد به زندگي و كاهش مرگ و مير كودكان زير يكسال و ... در رديف كشورهاي توسعهيافته قرار گيرند.
وي گفت: انتظار مقام معظم رهبري از نقشهي جامع علمي كشور آن است كه آنچنان از علم استفاده كنيم كه با وجود محدوديتهايمان بتوانيم راهي را كه كشورهاي توسعهيافته از طرق ديگر رفتهاند از راه ديگر بپيماييم و با آنان در همه زمينهها رقابت كنيم، نه آنكه پايمان را جاي پاي آنها بگذاريم، چرا كه در غير اين صورت ما را به جايي نميرساند و ما هميشه يك فاصله با آنها خواهيم داشت و هزينههاي هنگفتي صرف ميشود و سبب ميشود تا از بسياري از خدمات در كشور باز بمانيم.
مرندي با تاكيد بر اينكه بايد به دنبال راههاي عالمانه و علمي خاص خودمان براي تدوين نقشه جامع علمي باشيم، تصريح كرد: در آن شرايط ميشود از طريق آن نقشه علمي، كشور را به پيشرفتهاي دنيا و حتي جلوتر برسانيم.ح/الف
١٦:٥١ ١٣/٠٥/١٣٨٧