استاد بخش داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
جهاد دانشگاهی می تواند الگوي موفقی برای مدیران باشد
استاد بخش داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در آستانه ی روز جهاد دانشگاهی در خصوص ضرورت تشکیل این نهاد در اوایل انقلاب گفت: بعد از انقلاب یک شرایط خاص فرهنگی و اجتماعی در کشور حاکم شد و میل دخالت گروه های غیر دست اندرکار در قدرت برای مشارکت در سازندگی بیشتر شد که از جمله ی این گروه ها دانشجویانی بودند که تا قبل از آن به عنوان گروه های محرک سیاسی فعالیت داشتند و می خواستند در سازندگی کشوری که در آن انقلاب اتفاق افتاده مشارکت کنند و جهاد دانشگاهی پاسخی به این میل به مشارکت در سازندگی بود.
دکتر رامین میری در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، افزود: با شروع جنگ جهاد دانشگاهی رسالت خود را احساس کرد و در بسیاری از فعالیت ها علاوه بر حضور در خط مقدم جبهه شروع به یک پشتیبانی علمی کرد و بعد از جنگ نیز رویکرد کشور را به سمت توسعه ی علمی سوق داد و علم و پژوهش را به عنوان رسالت خود بر عهده گرفت و اکنون همگان از دستاوردهای علمی آن اطلاع دارند نظیر پژوهشکده رویان.
میری در پاسخ به این سئوال که جهاد دانشگاهی تا چه اندازه توانسته است به اهداف خود دست یابد گفت:جهاد لیاقت اش را ثابت کرده است و می تواند مدل موفقی برای مدیران باشد اما رسیدن به این دستاوردها بدون حمایت مسئولین و به خصوص رهبری ممکن نبود.
وی گفت:هر جا که توانمندی های علمی به مسئولیت پذیری اجتماعی و حمایت اضافه شدند، موفقیت حاصل می شود و اگر بتوانیم فعالیت های جهاد را به سایر مراکز پژوهشی تعمیم دهیم می توانیم شاهد شکوفایی بیشتری باشیم.
این استاد دانشگاه ضمن تأکید بر اینکه بخشی از کارهای جهاد در حوزه علم و پژوهش و فناوری به عنوان سند توانمندی های پژوهشگران و اساتید دانشگاه است گفت: لازم است که جهاد کمی به دانشگاه برگردد، چرا که کم کم به سمتی می رود که تبدیل به یک مؤسسه موازی و مستقل با دانشگاه می شود و از دانشگاه فاصله گرفته است.
وی همچنین گفت: ارتباط جهاد دانشگاهی با دانشگاه ضعیف و کم شده است و من فکر می کنم که جهاد دانشگاهی باید یک نهاد مجازی داخل دانشگاهی باشد و در همه ی کلاس ها نمود داشته باشد، زیرا جهاد باید یک تفکر حاکم بر دانشگاه باشد نه یک اداره.ح/الف
٠٨:٢٨ ٣٠/٠٥/١٣٨٧