جهاد دانشگاهي واحد مازندران به قطب علمي گياهان دارويي كشور تبديل مي شود
جهاد دانشگاهي واحد مازندران در بخش پژوهش گياهان دارويي و فناوری اطلاعات به قطب علمي كشور تبديل مي شود.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد مازندران،سيد احمد قاسمي اظهار داشت:با توجه به وضعيت كشور بعد از انقلاب اسلامي و عقب ماندگي هاي علمي كه به دلايل مختلف اتفاق افتاد ، ديدگاه متعالي حضرت امام(ره) مبني بر توسعه علمي كشور براي نيل به استقلال و آزادي منجر به بحث انقلاب فرهنگي يعني تحول علمي و فرهنگي در دانشگاه هاي كشور شد.
وي با اشاره به تاسيس جهاد دانشگاهي به فرمان امام خميني (ره) در سال 1359 افزود:اين نهاد مدتي درگير بحث انقلاب فرهنگي و تغيير و تحول و اصلاحات ساختاري در دانشگاه ها بود.
قاسمي ادامه داد: جهاد دانشگاهي سپس وارد عرصه علمي شد به اين معنا كه كشور را تا حد توان به فناوري هاي نوين مجهز كند تا وابستگي ایران به كشورهاي بيگانه كم شود.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد مازندران خاطرنشان كرد: موازنه علمي ايران با كشورهاي دنيا عادلانه نبود و عقب نگه داشتن كشور ما از نظر علمي مانع استقلال كشور شد.
قاسمي ادامه داد:در همين راستا حضرت امام(ره) جهاد دانشگاهي را مكلف کردند تا علوم مختلف به خصوص علوم كاربردي را در دانشگاه ها توسعه دهد.
وي گفت: همچنین مقرر شد جهاد دانشگاهي به عنوان حلقه اتصال صنايع، بازار، مشتريان و دانشگاه ها نياز جامعه را ببيند تا در دانشگاه ها به آن پاسخ دهد.
قاسمي با بيان اينكه در بحث فرهنگي نيز وضعيت نابهنجاري را شاهد بوديم به كمبود منابع علمي و وجود برخي مشكلات در تعاملات اساتيد و دانشجويان اشاره كرد و افزود: قرار شد همه اين مشكلات به همت جهاد دانشگاهي اصلاح شود كه بعد از انقلاب فرهنگي مي شود اثرات آنرا در دانشگاه ها مشاهده كرد.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي طبق اساسنامه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان دومين نهاد قانون گذار در جمهوري اسلامي به شمار مي آيد ادامه داد:اين نهاد تا سال 72 به معاونت هاي پژوهشي و فرهنگي متكي بوده كه از آن به بعد بخش آموزش نيز به اساسنامه جهاد دانشگاهي اضافه شد.
قاسمي با اشاره به دستاوردهاي فراوان جهاد دانشگاهي در سال هاي بعد از انقلاب گفت: اين نهاد درزمان دفاع مقدس منشأ توليد بسياري از نيازهاي فني ، تكنولوژيكي يا لجستيكي رزمندگان در جبهه بوده و در تعمير و نگهداري تجهيزات نظامي و راهبردي نقش مهمي داشته است.
رئيس جهاد دانشگاهي استان با اشاره ايجاد واحد هاي فعالي چون خبرگزاري هاي ايسنا و ايكنا ، حضور بخش فرهنگي جهاد در دانشگاه ها را هدف اصلي اين نهاد برشمرد و افزود: برگزاري بخش عمده برنامه هاي فرهنگي دانشگاه ها و فعاليت به عنوان مشاور فرهنگي آنها، عضويت در شوراهاي مختلف، ايجاد تعادل خبري دركشور و ايجاد فضاي فرهنگي مناسب در كشور ازاقدامات جهاد دانشگاهي در بخش فرهنگي بوده است.
قاسمي با بیان اين مطلب كه مازندران علی رغم توانمندي هاي زياد از توسعه غافل مانده است تصريح كرد: متاسفانه جهاد دانشگاهي مازندران با گذشت بيش از 25 سال هيچ رشدي به صورت كمي و كيفي نداشته است و اين در حالي است كه بيشترين نيروي متخصص و نخبه ترين افراد در مازندران حضور دارند.
وي با تصريح اينكه در جذب نيروهاي نخبه در جهاد كوتاهي شده است، گفت: عدم ورود نیروی انسانی به سیستم جهاد دانشگاهی استان طی 23 سال گذشته از ديدگاه محققين بسيار خطرناك و معنادار است.
قاسمی ادامه داد: در حال حاضر در بخش توسعه كمي جهاد دانشگاهي استان ،ايجاد مراكز آموزشي قانوني و توسعه واحد جهاد دانشگاهی شهرستانها در بخش فرهنگي و ساير بخش ها در دستور كار قرار گرفت.
قاسمي به ايجاد 6 واحد آموزشی ،فرهنگی و پژوهشی طی 2 ماه آینده اشاره كرد و افزود: ورود مركز امام و انقلاب به استان، ايجاد مركز بانك خون بند ناف و 5 مركز خدمات تخصصي گياهان داروئي ،علوم اجتماعي،خدمات تخصصي بهداشت ،مركز تخصصي مديريت و صنايع و مركز خدمات تخصصي IT از اقدامات اخير جهاد دانشگاهي استان است.
وي با بيان اينكه بخش مطالعات آبزي پروري نيز در حوزه گياهان داروئي گنجانده شده است از افتتاح اولين آكواريوم مطالعاتي با ظرفيت حداقل 20 آكواريوم در جهاد داشنگاهي استان ظرف چند روز آينده خبر داد و گفت: براي افزايش بهره وري نيروي انساني مطالعاتي صورت گرفته که آموزش این نیرو ها از اين هفته آغاز خواهد شد.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد مازندران ادامه داد: جذب نيروهاي كيفي جهاد دانشگاهي نيز در دستور كار قرار دارد كه قطعأ مشاهده اثرات آن يك تا 2 سال طول مي كشد.
قاسمي تصریح کرد : با توجه به وجود هزاران نيروي متخصص فوق ليسانس و دكترا در استان جهاد دانشگاهي طي 20 سال اخير تنها 4 عضو هيات علمي داشته است.
وي با بيان اينكه بسياري از اين متخصصين در عين خلاقيت نيازمند كار هستند افزود: اين افراد اگر جذب نشوند تمايل زيادي به جذب شدن به كشورهاي ديگر يا فضايي غير از استان پيدا مي كنند.
قاسمي با اشاره به اینکه در بحث گياهان دارويي نزديك به 400 هكتار وارد فضاي مطالعاتي را مد نظر قرار دادیم ، خاطر نشان کرد: كشت نهال هاي داروئي شروع شده و قرار داد هاي خوبي را با سازمان هاي استان منعقد كرديم.
وی برگرداندن دوباره جهاد دانشگاهي به دانشگاه ها بعد از 20 سال را از مهم ترین اقدامات واحد مازندران دانست و افزود:رابطه تيره ايجاد شده طی 2 سال اخير با دانشگاه ها به رابطه اي صميمانه تبديل شده كه حاصل آن انعقاد قرارداد هايي با آنها بود.
قاسمي از راه اندازي 2 مركز آموزشي جهاد دانشگاهي در دانشگاه كشاورزي و دانشگاه مازندران بعد از 26 سال خبر داد و افزود: اين واحدهاي پژوهشي تجهيز شده و بزودي فعاليت خود را آغاز خواهند كرد .
رئيس جهاد دانشگاهي واحد مازندران گفت: براي اولين بار در طول تاريخ جهاد دانشگاهي 2 فضاي توسعه اي در بابل و ساري به استان اضافه كرديم .
قاسمي همچنین به مجتمع جهاد بابل که «مجتمع آموزش عالي» است اشاره کرد و گفت: متاسفانه این مجتمع به اشتباه « مركز IT » ناميده مي شود و واقعأ معلوم نيست اين اصطلاح از كجا سرچشمه مي گيرد!؟
وي افزود: براي مجتمع آموزش عالي در خزر آباد ساري نيز مجتمع تحقيقاتي و مطالعاتي 6 هزار و 200 متري جهاد دانشگاهي به زودي خريداري و تجهيز مي شود.
قاسمي خاطرنشان كرد: ايجاد هر يك از 2 مجتمع فوق به قدمت 26 سال جهاد دانشگاهي ارزشمند است.
رئيس جهاد دانشگاهي واحد مازندران در خصوص برنامه های حوزه گردشگري اظهار داشت: در اين بخش با توافق انجام گرفته با معاونت پشتيباني و معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي مقرر شد مجوز مجتمع فرهنگي گردشگري دانشجويان ايران در منطقه چپكرود اخذ شود.
قاسمي ادامه داد: طبق توافق انجام شده، بعد از اخذ مجوز نهائي اين مجتمع در زمين 17 هكتاري جهاد دانشگاهي ساخته خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: این مجتمع جهاد تنها مركز فرهنگي گردشگري كشور در بخش دانشجوئي است كه مي تواند ظرفيت بيش از هزار و 500 واحد را داشته باشد و تمام بخش هاي فرهنگي مورد نياز براي آن انديشيده شده است.
قاسمي با بيان اينكه هنوزجواب طرح اوليه گردشگری ارائه شده به دست ما نرسيده است گفت : اگر جواب ستاد طول بكشد بخشي از زمين هاي چپكرود كه در حال حاضر در اختيار داريم را براي اين بخش سرمايه گذاري مي كنيم.
رئيس جهاد دانشگاهي استان افزود: ايجاد چندين مركز آموزش عالي طي 5 سال آينده پيش بيني شده و چند مركز فرهنگي را نيز در دانشگاه ها به طور كامل مستقر خواهيم كرد.
قاسمي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي مازندران در بخش پژوهش با محور گياهان دارويي همچنين IT قطب كشورخواهد شد افزود: در آینده نزدیک بانك خون مركزي بند ناف منطقه شمال كشور در مازندران ایجاد خواهد شد.
وي با اشاره به طراحي برنامه جهاد دانشگاهي تا پايان سال 92 ، گفت: تا آن زمان بيش از 50 عضوهيات علمي خواهيم داشت و متوسط سطح تحصيلات نيروهاي جهاد نیز فوق ليسانس خواهد بود.
قاسمي با بیان اینکه تا 1 ماه پيش هيچ مركز آموزش رسمي در استان وجود نداشت گفت: خوشبختانه مجوز اولين مركز آموزشی در ساري اخذ شد كه تعداد این مراکز تا پايان سال 92 به 20 مركز خواهد رسيد.
وي خاطرنشان كرد: مهمترين مزیت جهاد دانشگاهي اين است كه اگر درآمدي حاصل كند صرف توسعه استان مي شود و در حقيقت تنها سازماني است كه هر نوع درآمدي به آن اضافه شود جز برای توسعه استان نمي تواند هزینه کند.ح/الف
١٠:٣٣ ٢٠/٠٥/١٣٨٧