/جهاد دانشگاهي، مولود انقلاب/
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي خبر داد:
موفقيت محققان ايراني در توليد سوخت زيستي از پسماندهاي كشاورزي
رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي از موفقيت پژوهشگران اين واحد در توليد آزمايشگاهي سوخت سبز زيستي ارزان قيمت خبر داد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران( ايسنا)، مهندس عاقلي با اعلام اين مطلب در آستانه سالروز تاسيس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: تاكنون سوخت پاك (بيواتانول) در كشورهاي توسعه يافته از مواد غذايي ساخته ميشد كه با توجه به كمبود موادغذايي وهزينه بالا اين سوختها با قيمتي دو برابر سوختهاي فسيلي تهيه مي شد كه توجيه اقتصادي نداشت.
وي اضافه كرد: اتانول سلولزيك كه از پسماندهاي كشاورزي توليد مي شود، سوختي ارزان و پاك است كه در كشورهاي امريكا، انگليس، كانادا و برزيل و... توليد مي شود و پژوهشگران جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي براي اولين بار در خاورميانه با روش ترموشيميايي مشتمل بر فرآوري بيومس گياهي از طريق كاتاليستهاي شيميايي موفق به توليد اتانول سلولزيك در ابعاد آزمايشگاهي شده اند.
عاقلي گفت: در فاز دوم اين طرح توليد اتانول سلولزيك به روش بيوتكنولوژي و در فاز سوم توليد نيمه صنعتي آن با كمك مسوولان كشور و وزارت نفت صورت مي گيرد كه با قيمت 280 تا 300 تومان قابل عرضه خواهد بود.
رييس جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي همچنين از در دست اجرا بودن و اتمام 172 طرح مطالعاتي تحقيقاتي در بخشهاي مختلف بيوتکنولوژي، شيميايي، مديريت شهري و روستايي و کشاورزي از سوي محققان جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در سطح استان خبر داد.
وي افزود: 12 طرح در مركز تحقيقات سيب و انگور ارايه شده که از اين تعداد 2 طرح اتمام يافته و 10 طرح ديگر نيز در حال اجرا مي باشد.
مهندس عاقلي گفت : براي اولين بار در كشور توليد نهالهاي پايه كوتاه سيب به روش كشت بافت به صورت نيمه انبوه از سوي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي انجام خواهد شد.
وي، مركز مطالعات هيدروپونيك را از ديگر مراكز تحقيقاتي جهاددانشگاهي آذربايجان غربي عنوان و اظهار كرد: در اين مركز محصولات به صورت آبكشت توليد مي شوند و طرح مطالعه وضعيت توليدات گلخانهيي هيدروپونيك و توليد گلهاي زينتي به ويژه گل رز در اين مركز در حال اجرا است و هم اكنون 150 نهال يک گونه از گل رز از كشور هلند وارد و مراحل سازگاري 10 هزار نشاء با آب و هواي استان در حال انجام است.
وي در ادامه به ساير فعاليتهاي پژوهشي و فنآوري جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي اشاره و اظهار كرد: دستيابي به دانش فني توليد بتائين و افزايش توليد 100 درصدي قند از چغندر قند به روش كروماتوگرافي براي اولين بار در خاورميانه، جذب موافقت قطعي تاسيس گروه شيمي تجزيه براي اولين بار در كشور، ارائه 10 روش جديد آناليز و تجزيه مواد غذايي و نمايه 20 مقاله ISI توسط پژوهشگران اين واحد از ديگر دستاوردهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي استان است.
رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي گفت: در حوزه پشتيباني، مجتمع تحقيقاتي و آموزش عالي جهاد دانشگاهي در حال ساخت است كه تا كنون با صرف 25 ميليارد ريال با مساحتي بالغ بر پنج هزار متر، 60 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است و سعي ميشود اين مجتمع به عنوان اولين شهرك تخصصي، تحقيقاتي كشاورزي ارتقاء يابد كه از اين طريق 400 نفر از متخصصان بخش كشاورزي به صورت مستقيم و يك هزار و 200 نفر به طور غيرمستقيم مشغول به كار خواهند شد.
وي به فعاليتهاي مركز مطالعات و خدمات شهري و روستايي اين واحد اشاره و اظهار كرد: در اين مركز براي 139 روستا طرح هادي روستايي اجرا ميشود كه تا كنون براي 30 روستا انجام شده و 109 روستا در حال اجرا مي باشد و طرح ملي مديريت پسماندهاي منطقه آذربايجان شامل استانهاي آذربايجانشرقي وغربي و اردبيل نيز خاتمه يافته است.
عاقلي با اشاره به اين كه حوزه فرهنگي واحد به عنوان معاونت برتر فرهنگي کشور انتخاب شده گفت: خبر گزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با توليد يك هزار و 500 خبر در سال، خبرگزاري قرآني ايران منطقه شمالغرب کشور با ارسال يك هزار و 500 خبر در سه ماه اخير و كسب رتبه دوم كشور، مركز گردشگري دانشجويان ايران با برگزاري برنامه هاي بازديد از پروژههاي ملي، سازمان دانشجويان با 11 كانون در دانشگاه اروميه و اجراي برنامه هاي فرهنگي براي 800 نفر به برنامه طي سال گذشته و عضويت در شوراي مركزي دانشجويان، انتشارات با چاپ 18 عنوان كتاب و عضويت در شوراي مركزي و مركز افكارسنجي دانشجويان ايران با اجراي 126 طرح وکسب رتبه دوم از جمله مراكز فعال فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي مي باشند.
رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي در ادامه گفت: حوزه معاونت آموزشي در دو زير مجموعه آموزشهاي كوتاه مدت تخصصي و مركز آموزشهاي علمي كاربردي فعال است كه در بخش آموزشهاي كوتاه مدت 34 هزارنفر به دوره از آموزشها بهره مند شده اند و در مركز آموزش علمي كاربردي يك هزار نفر در 9 رشته ثابت و دو رشته پودماني مشغول به تحصيل مي باشند.
وي در پايان از ايجاد رشتههاي مترجمي زبان انگليسي، توليد و فرآوري انگور و شيمي آزمايشگاهي در مقطع كارداني و رشته هاي روابط عمومي، مهندسي ICT ، حسابداري، حقوق قضايي، مهندسي تكنولوژي ساختمان و مهندسي تكنولوژي معماري در مقطع كارشناسي براي سال تحصيلي جديد خبر داد و اضافه كرد: با ايجاد اين رشتهها 500 نفر به تعداد دانشجويان افزوده مي شود.ح/الف
١٦:١٤ ١٥/٠٥/١٣٨٧