جهاد دانشگاهی محل تبلور همت های عالی محققان جوان ایرانی است
مدیر هماهنگی امور پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی محل تبلور اراده ها و همت های عالی محققان ایرانی است، گفت: رویکرد و مأموریت جهاد دانشگاهی در شرایط امروز پژوهش مداری و تولید علم است و این تولید فقط با یک برنامه ریزی جامع و چند ساله و یک افق باز همراه با مدیریتی، صحیح امکان پذیر است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران،دکتر سید مهدی طبائی گفت: مشکل عمده پژوهش در ایران این است که متاسفانه فرآیند کاربرد دانش تولیدی در اختیار خودمان نیست به نوعی که محققان ما دانش خام را تولید می کنند اما از آن بهره برداری مناسبی به عمل نمی آید و آن را در جامعه کاربردی و عملی نمی کنند و ما نتایج واضحی از آن در بهبود وضعیت کشور نمی بینیم. دکتر طبائی با بیان این مطالب اظهار داشت: بیگانگان این دانش خام را از ما دریافت می کنند و آن را کاربردی کرده و دوباره با هزینه هنگفتی در اختیار خودمان قرار می دهند و این به نوبه خود استثمار پژوهشی است و ما تبدیل به اهرمی برای پیشرفت کشور های پیشرفته شده ایم.
وی درادامه به معرفی مراکز پژوهشی و کلینیک های درمانی جهاددانشگاهی پرداخت و گفت: جهاددانشگاهی دارای سه گروه فعال، سرطان پستان، لیزر پزشکی و گروه تازه تأسیس ژنتیک سرطان پستان است که گروه سرطان پستان با بیش از 10 سال سابقه از فعال ترین و قدیمی ترین گروه های این نهاد است.
وی افزود: در مرکز خدمات تخصصی سرطان پستان کلیه اقدامات تشخیص، درمان و بازتوانی بیمار به صورت تخصصی و مرحله به مرحله بصورت بسته کاملی به بیماران ارائه می شود، که از این جهت این مرکز یک نمونه منحصر به فرد در کشور است. وی ادامه داد: طرح های پژوهشی گروه سرطان پستان در راستای ارتقا سلامت این بیماران و درمان آنان انجام می شود که محققان مرکز تاکنون مقالات بسیاری را در کنگره های ملی و فراملی ارائه داده اند.
دکتر طبائی با اشاره به گروه لیزر پزشکی گفت: این گروه بیش از 5 سال سابقه دارد و دارای پتانسیل زیادی برای فعالیت در رشته مختلف پزشکی می باشد. وی افزود: عمده فعالیت گروه لیزر پزشکی درمان ضایعات و بیماری های پوستی است که پژوهشگران این گروه به تازگی موفق به درمان ضایعات دردناک مخاطی با روش جدیدی بوسیله لیزر نیز شده اند که حاکی از آینده ای روشن برای این گروه است. همچنین ما در این زمینه، درصد گسترش سطح فعالیت های بالینی لیزر و راه اندازی کلینیک های مرتبط هستیم.
مدیر هماهنگی امور پژوهشی جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: گروه ژنتیک سرطان پستان از گروه های تازه تاسیس ماست که با برنامه ریزی های اصولی صورت گرفته در این خصوص از جمله افتتاح آزمایشگاه مجهز ژنتیک و تدوین طرح های تحقیقاتی ارزشمند بزودی شاهد دستاوردهای خوبی در این زمینه خواهیم بود.
دکتر طبائی از روند تاسیس مرکز تحقیقات بیماری های پستان اظهار خرسندی کرد و گفت: ما در صدد ثبت این مرکز در وزارت بهداشت هستیم که مراحل نهایی کار رو به اتمام است و پیگیردریافت ابلاغ نهایی آن هستیم. وی تصریح کرد: افق 3 تا 5 ساله ای را برای رشد مرکز تحقیقات بیماری های پستان ترسیم کرده ایم که براساس آن موظف به ارائه خدمات درمانی، تشخیصی، بازتوانی، مشاوره روان درمانی و به طور کلی ارائه خدمات برتر کمی و کیفی برابر با استانداردهای جهانی هستیم که این امر ما را در رسیدن به افق ترسیم شده هدایت خواهد کرد.
وی افزود: در صورت معرفی مرکز به عنوان یک مرکز برتر بر اساس شاخص های تشخیصی ودرمانی، ما قادر به پذیرش بیماران خارجی و به نوعی توریسم درمانی خواهیم بود که مطالعاتی نیز در این زمینه داشته ایم. البته مقدمه آن اصلاح ساختارهای داخلی وارتقا مرکز در کشور است. دکتر طبائی به ساختار داخلی مرکز اشاره کرد و اظهار داشت: اصلی ترین سرمایه ما نیروی انسانی کارآمد است که ما در این زمینه بیش از 20 هیات علمی داریم که به آمار قابل توجهی است.
وی افزود: از جمله اقدامات جدیدی که در مرکز صورت گرفته است تدوین آئین نامه ارزیابی هیات علمی در راستای رشد مرکز است که به این منظور کمیته ای غیرمتمرکز بالغ بر 25 نفر از کارشناسان و صاحبنظران روی این موضوع کار کردند که نتیجه آن در سال جاری به اعضای هیات علمی ابلاغ شد که این آئین نامه می تواند الگوی مناسبی برای سایر نهادها نیز باشد. وی به سایر اقدامات مرکز اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرورت انتشارنتایج پژوهش ها، انتشار دو فصلنامه علمی پژوهشی لیزر پزشکی و سرطان پستان جزء برنامه های کاری ما است.
مدیر هماهنگی امور پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در پایان با بیان اینکه ماهیت مرکز به گونه ای است که توانایی تحقیقات بین رشته ای را دارد و ما برای این تحقیقات امتیاز ویژه ای قایل هستیم، خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات مالی در خصوص پژوهش در کشور، مرکز تحقیقات بیماری های پستان نیز از این قاعده مستثنا نیست و بدلیل آنکه بودجه پژوهشی کافی در اختیار نداریم، قابلیت های بالایی برای ارائه خدمات بزرگ در عرصه پژوهش و درمان داریم.ح/الف
١٠:٢٥ ٢٩/٠٥/١٣٨٧