٠٧:٢١ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
برگزيدگان جشنواره بين المللي رويان معرفي شدند
رييس جهاد دانشگاهي:
پژوهشكده رويان براي تحقق اميدها در دستيابي به روش‌هاي نوين درمان گام برمي‌دارد

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به تحقيقات پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي در حوزه سلول‌هاي بنيادي، حركت موفق پژوهشكده رويان در جهت تحقق اميدها در دستيابي به روش‌هاي نوين درمان بيماري‌هاي مهلك با بهره‌گيري از اين سلول‌ها را مايه افتخار خواند و محققان جهان را به همكاري در راستاي تحقق آرمان‌هاي انساني و بشردوستانه اين مجموعه دعوت كرد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر حميدرضا طيبي كه شامگاه پنج‌شنبه 7شهريور ماه در جمع محققان داخلي و خارجي شركت‌كننده در مراسم تقدير از برگزيدگان جشنواره بين‌المللي رويان سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: در همه اديان الهي، خصوصا در آموزه هاي دين اسلام، توجه ويژه‌اي به فرا گرفتن علوم و تشويق به تدبر و تفكر در امر آفرينش و آگاهي از راز و رمز آن به چشم مي خورد؛ چرا كه هر قدر انسان به رموزه پيچيده خلفت آگاهي پيدا كند، ايمان او به قدرت و عظمت خداوند بيشتر و توانمندي و اراده او براي حل مشكل بشر زياد تر مي‌شود.
وي با بيان اين كه گوهر آموزه‌هاي قران كريم، ‌دعوت به شناخت كسب معرفت و فراگيري دانش در همه سطوح است و سيره و كلام پيام آور اين قرآن نيز اعلام بي‌مرزي دانش در همه اقطار جهان بوده است، اظهار كرد: ايرانيان نيز با روح حقيقت‌جويي خويش هميشه در صدد كسب حقايق و دستيابي به معارف الهي و بشري بوده‌اند و به دليل همين فرهنگ حق جويي، معارف اسلامي و قرآن مجيد را از جان و دل پذيرفتند و توانستند با پرورش امثال زكرياي رازي، ابن سينا و ديگر بزرگان، قله‌هاي دانش را در قرن‌هاي آغازين پس از اسلام فتح كنند و قرن‌هاي متمادي به پيشرفت علم جهاني و بهبود وضعيت جهان كمك كنند. به رغم پيشينه درخشان ايران در زمينه توليد علم، ‌فن‌آوري و فرهنگ و تمدن متاسفانه در دوران قبل از انقلاب اسلامي ايران و مقارن با زماني كه غرب به سرعت در حال توسعه و پيشرفت بود، در كشور ما اهتمامي جدي براي توسعه علمي به چشم نمي‌خورد و لذا فاصله بسيار زيادي بين جامعه و يا جوامعي شبيه به ما با جوامع غربي در زمينه توسعه علمي پديد آمد.
وي گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، تعدادي از استادان جوان و دانشجويان علاقمند به توسعه علمي، فن‌آورانه و فرهنگي ايران، تصميم به تاسيس سازمان گرفتند كه ثابت كنند كه جوانان ايران قادر به توسعه علم و فن‌آوري و حتي حركت در مرزهاي دانش و تكنولوژي هستند. اين سازمان كه جهاد دانشگاهي نامگذاري شد با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي كارش را در سال 1359 شروع و به سرعت شعبه‌هاي آن در همه دانشگاههاي معتبر كشور توسعه پيدا كرد.
دكتر طيبي با بيان اين كه در حال حاضر جهاد دانشگاهي به بزرگترين سازمان عمومي غيردولتي توليد كنند علم و ‌فن‌آوري و انجام فعاليتهاي فرهنگي در دانشگاه‌ها و ارائه آموزش‌هاي كارآفريني تبديل شده است، اظهار كرد: اين نهاد در حوزه‌هاي مختلف پزشكي، مهندسي، محيط زيست، كشاورزي، علوم پايه،‌ علوم انساني و اجتماعي و فرهنگ و هنر فعاليت مي‌كند.
وي در ادامه اظهار كرد: اگر چه بشر كماكان با بيماري‌هاي عفوني بازپديد و نوپديد دست و پنجه نرم مي‌كند ولي بار بيماري‌هاي مزمن و عمدتا غير عفوني امروز بيش از گذشته، خود را بر سلامت جوامع مختلف تحميل مي‌كند.
بيماريهاي قلبي - عروقي و انواع سرطان، ‌ديابت و عوارض آن و مشكلات اسكلتي عضلاني نمونه‌هايي از مشكلات مهم بشر در عصر حاضر است كه به رغم پيشرفت‌هاي بسيار چشمگير در كنترل آنها، كماكان راه حلهاي مؤثر و كاراتري را طلب مي‌كنند. در اين ميان توجه به سلولهاي بنيادي و خواص آنها اميد بشر را براي دستيابي به روشهاي نوين كنترل و درمان بسياري از اين بيماري‌ها بسيار پررنگتر كرده است.
به گزارش ايسنا، دكتر طيبي خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران و به ويژه پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي مفتخر است تا با گردهم آوردن مجموعه‌اي از بهترين پژوهشگران اين حوزه در كشور به تحقق اميدها كمك كند و در راه رسيدن به اين آرمان انساني و بشردوستانه دست همه دانشمندان جهان را صميمانه مي‌فشارد.

رييس پژوهشكده«رويان»خبرداد:
معرفي«دانشمند برجسته‌ سال»علوم توليدمثل وسلول‌هاي بنيادي جهان درجشنواره رويان
باروري حيوانات ترانس‌ژنيك حامل دارودر پژوهشكده رويان

رييس پژوهشكده و جشنواره بين‌المللي «رويان»، دانشمندان و انجمن‌هاي بين‌المللي فعال در حوزه علوم توليد مثل و سلول‌هاي بنيادي را به مشاركت در برنامه پژوهشكده براي انتخاب و معرفي دانشمندان برجسته‌ سال در اين حوزه و همچنين اعطاي جايزه بين‌المللي سالانه يادبود دكتر كاظمي آشتياني به محققان فعال در موضوعات تعيين شده از سوي شوراي علمي پژوهشكده رويان فراخواند.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر حميد گورابي، رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي و رييس نهمين جشنواره بين‌المللي تحقيقاتي «رويان» كه شامگاه پنج‌شنبه در مراسم تقدير از برگزيدگان جشنواره در تالار اجتماعات پژوهشكده سخن مي‌گفت، با اشاره به برنامه‌هاي وسيع پژوهشكده براي برگزاري هر چه باشكوهتر دهمين دوره اين جشنواره علمي بين‌المللي خاطرنشان كرد: با توجه به سابقه برگزاري جشنواره در يك دهه گذشته و شناخت انجمن‌ها و جوامع بين‌المللي از اين حركت علمي بر آن شده ايم كه براي برگزاري جشنواره در تعامل با اين جوامع بين‌المللي قرار گيريم؛ اگر چه تاكنون انجمن باروري خاورميانه (MEFS) و انجمن توليدمثل و جنين‌شناسي اروپا (ESHRE) از اين جشنواره پشتيباني مي‌كرده‌اند، اما اين بار قصد داريم تا با همكاري اين گونه جوامع علمي هر ساله دانشمنداني را كه طي يك سال گذشته نقش مهمي در پيشبرد علوم توليد مثل و سلول هاي بنيادي داشته‌اند به انتخاب اين جوامع و انجمن‌هاي علمي بين‌المللي به جهانيان معرفي كنيم.

اعطاي جايزه بين‌المللي يادبود دكتر كاظمي آشتياني

وي افزود: همچنين قصد داريم در جشنواره دهم جايزه‌اي ويژه علاوه بر جوايز گذشته به نام جايزه دكتر كاظمي بينانگذار فقيد پژوهشكده «رويان» و جشنواره بين‌المللي رويان اعطا كنيم. اين جايزه ويژه به فردي تعلق خواهد گرفت كه در زمينه عنوان يا عناوين خاصي كه هر ساله توسط شوراي علمي پژوهشكده رويان تعيين خواهد شد ، تحقيق خود را ارائه دهد.
گورابي تصريح كرد: اين جايزه اعطاي كمك بلاعوض پژوهشي براي حل يك معضل تحقيقاتي در زمينه‌هاي مرتبط با موضوع جشنواره خواد بود كه در آينده جزئيات بيشتر آن اعلام خواهد شد .
رييس پژوهشكده رويان با گراميداشت ياد و خاطره بنيانگذار فقيد جشنواره رويان - زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني - اظهار كرد: ايده او براي ايجاد يك رابطه بين‌المللي بين محققان ايراني و محققان ساير كشورها و ايجاد همكاري‌هاي علمي از اين طريق خيلي زود به يك واقعيت مثمرثمر تبديل شد و امروز موجب مباهات است كه اعلام كنم از رهگذر برگزاري دوره هاي گذشته اين جشنواره پروژه‌هاي تحقيقاتي مهمي بين پژوهشكده رويان و مراكز تحقيقاتي معتبر جهان در دست اجراست و اطمينان دارم امسال نيز پروژه‌هاي جديدي توسط محققان پژوهشكده رويان و ساير مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي ايران با دانشمندان برجسته حاضر در اين جمع آغاز خواهد شد.

جشنواره بين‌المللي «رويان»، اعلام رساي همبستگي علمي جهاني

وي افزود: براي شكل‌گيري تحقيقات علمي برجسته بين‌المللي كه به كشف راهكارهاي جديد براي ارتقاي سلامت و زندگي بشري منجر شود، جهان به تبيين يك سياست مناسب همكاري و محيط پرورش دهنده استعدادهاي ناب جوانان سراسر دنيا نيازمند است. اگر سعادت و نيك بختي انسانها مدنظر باشد مي بايست مرزهاي جغرافيايي شكسته شوند و گسترش علوم و همكاري‌هاي علمي تحت الشعاع سياستهاي سلطه جويانه قرار نگيرد، گردهمايي‌هاي نظير آنچه امشب شاهد آن هستيم در حقيقت اعلام رساي اين همبستگي علمي است.

«رويان»، نامي آشنا در مجامع علمي و رسانه‌هاي اروپا، آسيا و آمريكا

دكتر گورابي با بيان اين كه پژوهشكده «رويان» اكنون نامي آشنا نه تنها در بين ايرانيان، بلكه در بين دانشمندان و رسانه‌هاي جمعي كشورهاي پيشرفته اروپا، آسيا و آمريكاست، اظهار كرد: اين پژوهشكده به عنوان نمادي از پيشرفتهاي علمي جمهوري اسلامي مورد توجه جهان غرب قرار گرفته است.
وي گفت: رسانه‌هاي غربي از دو منظر به پيشرفتهاي اين پژوهشكده ابراز علاقه داشته‌اند، نخست چگونگي جنبش علمي و حركت در افقهاي جديد علم در كشوري است كه در ساليان دور از پيشگامان توليد علم و فن‌آوري بوده است و ليكن عملا در قرن بيستم ميلادي به سبب استيلاي دولتهاي مستبد و وابسته پيشرفتي در زمينه‌هاي علمي نداشته است و دوم نگرش اسلام و به ويژه فقه شيعه به پژوهشهاي جديد در عرصه‌هايي همچون سلول‌هاي بنيادي است كه در تضاد آشكار با اخلاقيات منبعث از تفكرات سياستمداران غربي است.

فراهم بودن تمام روش‌هاي تشخيص و درمان ناباروري جهان در پژوهشكده رويان 

رييس پژوهشكده رويان اظهار كرد: اين پژوهشكده اگر چه 17 سال پيش در هنگام تاسيس به عنوان يك مركز درمان ناباروري آغاز به كار كرد وليكن با اعتقاد به باورهاي ديني و ملي توانست خود را به جمع موسسات علمي مشابه در جهان برساند و در عرصه تحقيق و پژوهش در خطوط مقدم جريانات علمي روز دنيا قرار گيرد؛ به طوري كه در زمينه درمان‌هاي پيشرفته ناباروري تقريبا تمام روشهاي درماني و تشخيصي روز دنيا در پژوهشكده انجام مي‌شود.
وي انجام ساليانه سه هزار و 500 تا چهار هزار سيكل ART با ميزان موفقيت بالاي 40 درصد در TRANSFER، انجام روش‌هاي اسكرين و تشخيص ژنتيكي پيش از لانه گزيني جنين (PGD)، انجام بلوغ آزمايشگاهي تخمك (IVM) به همراه پروتكل‌هاي تحريك تخمداني حداقل، انجماد سريع تخمك و جنين، انتقال جنين در مرحله بلاستويت و نظاير آن را از مواردي دانست كه مركز درمان ناباروري اين پژوهشكده را به مركزي نمونه در كشور و جهان تبديل كرده است.
به گزارش ايسنا، دكتر گورابي خاطرنشان كرد: درخواست‌هاي روز افزون بيماران غير ايراني براي درمان در اين پژوهشكده عليرغم تعرفه‌هاي مشابه با ساير كشورها مويد شهرت مناسب پژوهشكده در درمان ناباروري است.

دستيابي به فن‌آوري توليد و تكثير سلول‌هاي بنيادي، نقطه عطفي تاريخي در كارنامه «رويان»

وي در ادامه در تشريح گوشه‌اي از موفقيت‌هاي علمي و تحقيقاتي پژوهشكده گفت: سال 2003 نقطه عطفي در كارنامه پژوهشي پژوهشكده رويان محسوب مي‌شود. در آن سال گروه سلول‌هاي بنيادي پژوهشكده رويان تحت هدايت زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني با دستيابي به فن‌آوري توليد، تكثير و نگهداري سلولهاي بنيادي جنيني انسان، نام ايران را در بين 10 كشور صاحب اين فن‌آوري در دنيا ثبت كرد. از آن زمان مقالات متعددي از دانشمندان پژوهشكده رويان در مجلات معتبر علمي جهان چاپ شده است كه برخي از آنها مانند نقشه پروتيئني سلول‌هاي بنيادي جنين انسان به عنوان اولين گزارش در نوع خود محسوب مي‌شوند.


 تلاش محققان رويان براي رساندن سلول‌هاي بنيادي به بالين بيماران

گورابي تصريح كرد: اكنون پژوهشكده رويان با هدف رساندن سلول‌هاي بنيادي از آزمايشگاه به بالين بيماران تحقيقات گسترده‌اي را با همكاري چندين مركز تحقيقات پزشكي كشور و دنيا آغاز كرده است كه از جمله آنها چندين طرح كارآزمايي باليني در زمينه‌هاي ترميم ضايعات ناشي از سكته‌هاي قلبي سيروز كبدي، ضايعات قرينه، ترميم خون رساني به اندامهاي تحتاني، جلوگيري از دفع پيوند كليه، درمان ويتيليگو و نظاير آن است.
وي افزود: انتخاب رييس دپارتمان سلولهاي بنيادي پژوهشكده رويان به عنوان يكي از اعضاي كميته بين‌المللي انجمن بين‌المللي تحقيقات سلولهاي بنيادي (ISSCR) نمايانگر موفقيت اين پژوهشكده در زمينه سلولهاي بنيادي است. اكنون خوش وقتم آغاز تحقيقات نوين پژوهشكده رويان در زمينه سلولهاي بنيادي پرتوان القايي (IPS) را كه اخيرا پژوهشگران ما موفق به توليد آن از سلولهاي فيبروبلاست پوستي شده‌اند، حضورتان اعلام كنم. اين گونه تحقيقات مي‌تواند ما را به پيوند سلولهاي بنيادي پرتوان در آينده‌اي نه چندان دور اميدوار كند.


بارداري حيوانات ترانس‌ژنيك براي توليد دارو در پژوهشكده رويان

دكتر گورابي با بيان اين كه اين پژوهشكده در زمينه توليد فرآورده‌هاي بيوتكنولوژي نيز تحقيقاتي را آغاز كرده است، توليد فاكتور رشد فيبروبلاستي را كه عملا توسط محققان پژوهشكده در چرخه توليد و استفاده قرار گرفته است، حاصل اين تحقيقات خواند و گفت: پس از تولد اولين بره شبيه سازي شده در سال 2006 تحقيقات در خصوص توليد پروتئين‌ها و محصولات دارويي خاصي از طريق توليد حيوانات ترانس ژن در سايت تحقيقاتي اصفهان و در تهران آغاز شده است كه در مرحله انتقال جنين‌هاي ترانس ژن و ماههاي اول بارداري حاصل از انتقال اين جنين‌ها قرار داريم كه انشاءالله در آينده نزديك شاهد به ثمر رسيدن كامل آن باشيم.
به گزارش ايسنا، رييس جشنواره بين‌المللي رويان خاطرنشان كرد: جشنواره نهم كه امشب شاهد برگزاري مراسم پاياني آن هستيم همچون هشت دوره قبلي مورد استقبال دانشمندان جوان و برجسته فعال در زمينه تحقيقات پزشكي توليد مثل و سلولهاي بنيادي قرار گرفت. تنوع كشورهاي شركت كننده در اين جشنواره ادعاي بين‌المللي بودن آن را تاييد مي‌كند.

استقبال محققان 37 كشور از جشنواره نهم

وي با بيان اين كه امسال محققان برجسته‌اي از 37 كشور جهان با ارسال 202 طرح در اين جشنواره شركت كردند، خاطرنشان كرد: در شيوه داوري جشنواره امسال شاهد روندي جديد بوديم. مرحله نخست داوري بر اساس امتياز حاصل از جمع ضرايب نفوذ مجلاتي كه مقالات محقق در ارتباط با طرح ارائه شده به جشنواره در آنها چاپ شده و ضريب نوآوري كه نسبت تعداد مقالات دانشمندان جهان در دو سال اخير به تعداد مقالات منتشر شده در پنج سال گذشته در موضوع مربوطه است، انجام شد، بدين ترتيب آزموني سخت براي راهيابي طرحها به مرحله دوم انجام شد و در واقع به طور غير مستقيم داوران مجلات معتبر بين‌المللي را به قضاوت طرحها نشانديم.
گورابي تصريح كرد: در هر يك از گروههاي شش گانه سلولهاي بنيادي، ناباروري زنان، آندرولوژي، ژنتيك ناباروري، جنين‌شناسي و اپيدميولوژي و بهداشت باروري 10 طرح به مرحله بعد راه يافتند و براي قضاوت به داوران منتخب ايراني و بين‌المللي ارائه شدند و سرانجام پس از دريافت حداقل سه تا پنج داوري در مورد هر طرح، پنج طرح برتر هر گروه انتخاب و در جلسه نهايي داوري كه با دعوت از برجسته‌ترين دانشمندان ايراني هر رشته تشكيل شده بود، پس از نقد و بررسي طرح‌هاي اول هر گروه با اكثريت آراء انتخاب شدند.
وي در پايان با بيان اين كه مروري بر نتايج تمامي 9 دوره جشنواره مويد ديد فراملي و عدم تعصبات ملي، مذهبي، نژادي و سياسي در انتخاب برندگان هر دوره است، خاطرنشان كرد: جشنواره دهم كه برنامه امشب مطلع آن محسوب مي‌شود يك دهه تجربه برگزاري موفق اين حركت علمي را به عنوان پشتوانه خود به همراه دارد، لذا مي‌بايست با شكوهتر از گذشته برگزار شود. در اين راستا، مهمترين عاملي كه موجب دلگرمي من و همكارانم در پژوهشكده رويان براي برگزاري جشنواره دهم است، اعلام پشتيباني معاونت علم و فن‌آوري رياست جمهوري از برگزاري اين جشنواره است كه مي‌تواند بر غناي جشنواره بيافزايد.

واعظ زاده:
حربه يشگيري از كاربرد نامناسب علم، مانعي براي جلوگيري از پيشرفت علم شده است
مجامع علمي، ميدان‌دار قانون‌گذاري و نظارت بر نحوه استفاده ازعلم شوند

معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور اعلام كرد: جايزه مرحوم دكتر كاظمي آشتياني چنانچه به عنوان جايزه بين‌المللي در سطح فراتر از جايزه‌هاي موجود در جمهوري اسلامي ايران براي همكاري بين‌المللي بين دانشمندان ايراني و كشورهاي جهان تعريف شود، معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري آماده همه گونه پشتيباني است.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر صادق واعظ زاده در مراسم تقدير از برگزيدگان جشنواره بين‌المللي رويان با مغتنم شمردن چنين جمع‌هاي فرهيخته‌اي در كشور گفت: در فرهنگ اين كشور، بالاترين هدف از خلقت انسان، عبادت پروردگار بوده و بزرگترين عبادت نيز كسب دانش و علم است و تفكربه عنوان مقدمه‌ آن، جايگاه بس بالايي دارد.
وي با تشكر از پژوهشكده رويان اظهاركرد: اين پژوهشكده، يادآور دو دهه تلاش جوانان اين مرز و بوم است كه امروز موفق به درخشش در جامعه بين‌المللي در چند زمينه پيشرفته علمي در عصر حاضر شده است.
دكتر واعظ زاده با بيان اين‌ كه عرصه ناباروري زنان و مردان يك عرصه ويژه است، تصريح كرد: در اين عرصه‌، بيماري جسماني با تاملات روحي مشخص مي‌شود و يك بيماري جسماني است كه درمان آن موجب شعف و شادي فوق‌العاده هم براي بيمار و هم براي جمع بزرگ خانواده مي‌شود.
وي با اشاره به جريان تلاش‌هاي بسيار در عرصه سلول‌هاي بنيادي در ايران و جهان خاطرنشان كرد: اين موضوع دريچه‌اي به سوي افق آينده گشوده است و به نظر مي‌رسد همان طور كه فن‌آوري نانو در پي مهندسي عناصر و جامدات است، سلول‌هاي بنيادي در افق آينده خود، مهندسي جانداران را به انجام خواهد رساند؛ از اين رو هم داراي اهميت فوق‌العاده و هم حساسيت بسيار زياد است.
معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور با بيان اين‌كه امروز در دنيا علم به شمشيري دو لبه تبديل شده است، تصريح كرد: از يك سو، علم تسكين دهنده آلام و مشكلات بشر و رهگشاي به سوي قله‌هاي عزت، رفاه، افتخار و سعادت انساني است و از سوي ديگر حلقه‌اي براي نابودي بشر و انسانيت است.
وي ادامه داد: در غياب صيانت از علم از سوي دانشمندان، افراد ديگري داعيه‌دار استفاده از علم شده‌اند و حربه‌ي پيشگيري از استفاده نامناسب از علم، خود به مانع‌اي براي توسعه و گسترش علم تبديل شده است.
دكتر واعظ زاده افزود: از اين رو جمع‌هاي اين چنيني، نه تنها بايد به توسعه علم در مسير درست توجه كند، بلكه خود بايد ميدان‌دار وضع ضوابط و مقررات براي پيشگيري از سوء استفاده از علم شوند و همچنين بر استفاده درست و جلوگيري از سوء استفاده از علم نيز نظارت كنند و اين ضرورتي است كه در همه رشته‌هاي علمي، برعهده انجمن‌ها و همايش‌ها و مجامع علمي است.
وي با ابراز خرسندي از برگزاري جشنواره «رويان» كه به همت زنده‌ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني پايه گذاري شده است، گفت: اين جشنواره در مسير توسعه علمي در مقياس بين‌المللي در سال‌هاي اخير قدم‌هاي برجسته‌اي برداشته است، همچنين از همكاران در رويان خواسته‌ام كه جشنواره دهم را با جهش فوق‌العاده از نظر كيفي و كمي همراه كنند و جايزه مرحوم دكتر كاظمي آشتياني را به عنوان جايزه بين‌المللي در سطح فراتر از جايزه‌هاي موجود در جمهوري اسلامي ايران براي همكاري بين‌المللي بين دانشمندان ايراني و كشورهاي جهان تعريف كنند.
به گزارش ايسنا، معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور اضافه كرد: چنانچه اين پيشنهاد مورد قبول دوستان ما در رويان قرار بگيرد و همكاران بين‌المللي نيز از اين پيشنهاد استقبال كنند، معاونت علمي فن‌آوري رياست جمهوري آماده همه گونه پشتيباني و خدمتگذاري در حد مقدورات است.
وي تصريح كرد: امروز همكاري بين‌المللي در عرصه علم، نه تنها براي توسعه علم ضرورت بوده بلكه براي صلح و امنيت جهاني يك دارو و درمان اساسي است. با بي توجهي داعيه داران مديريت دنيا در عرصه بين‌المللي به مفاهيم صلح و امنيتي واقعي، اين دانشمندان هستند كه به ويژه پس از پيمودن مراحل مقدماتي رشد و شكوفايي علمي، مي‌توانند با ديدي فراگير و جامع و برخاسته از روش‌هاي علمي به صلح و امنيت و خوشبختي مردم بر مبناي وسيع آن كمك كنند. 

همز
مان با اختتاميه جشنواره بين‌المللي رويان صورت گرفت:
تقدير از نقش برجسته يك دانشمند عراقي در انتقال و توسعه دانش درمان ناباروري در ايران

در مراسم تقدير از برگزيدگان نهمين دوره جشنواره علمي بين‌المللي رويان از خدمات و تلاش‌هاي ماندگار پروفسور صفا الحسني، دانشمند صاحب‌نام عراقي درمان ناباروري و رييس افتخاري كنگره در كمك به انتقال تكنيك‌هاي جديد و توسعه اين دانش در كشورمان تجليل شد.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مراسم كه با حضور معاون علمي و فن‌آوري رييس‌جمهور برگزار شد، يكي از اعضاي هيات علمي پژوهشكده رويان كه به عنوان مجري اين مراسم سخن مي‌گفت، ضمن ارائه بيوگرافي مختصري از دكتر صفاالحسني و خدمات او، نقش اين دانشمند در كمك به توسعه علم درمان ناباروري در ايران را در حدي توصيف كرد كه به تعبير وي شايد بتوان از «الحسني» به عنوان پدر اين علم در ايران ياد كرد.
«دكتر صفاالحسني در سال 1953 ميلادي در كاظمين عراق به دنيا آمده و پس از تحصيلات ابتدايي و دبيرستان، دكتري خود را در رشته دامپزشكي از دانشگاه بغداد گرفت.
او خسته از وضعيت استبدادي مملكتش در آن دوران به آلمان رفت و Ph.D خود را در رشته باروري حيوانات در سال 1980 از دانشگاه هانور دريافت كرد.
در همان زمان كه اوايل ابداع روشهاي باروري آزمايشگاهي در دنيا بود، او نيز در دانشگاه هانور آلمان به درمان زوج‌هاي نابارور مشغول شد و تنها در عرض يك سال فعاليت، چهار حاملگي مثبت داشته و تولد اولين نوزاد حاصل از اين روش‌ها را در سال 1982 گزارش كرد.
پس از آن به دانشگاه لوبك رفته و تا سال 84 رييس آزمايشگاه مربوطه در اين دانشگاه بود.
پس از آن به دانشگاه بن رفت و در آنجا مشغول فعاليت علمي شد. وي در سال 1993 به دانشگاه لوبك برگشت و PhD دوم خود را در رشته باروري انسان دريافت كرد.
الحسني در سال 2002 مقام استاد برتر دانشگاه را دريافت كرد.
وي كه در حال حاضر معاون انجمن بين‌المللي WARM است، تاكنون 300 مقاله و 40 فصل كتاب تاليف و بيش از 400 سخنراني و ارائه علمي داشته است.
در دهه 60 بيشترين بيماري كه از ايران به خارج مي‌رفت اول براي قلب و دوم جهت نازايي بود كه علاوه بر مخارج زياد و رنج سفر در ميان پزشكاني با زبان و فرهنگ غريبه به درمان مي پرداختند. در آن شرايط و با اين كه بين ايران و عراق جنگ بود، دكتر الحسني به ايران آمد چون فكر مي‌كرد جدا از عراقي بودن، ‌انسان است و ايرانيها او را با آغوش باز پذيرفتند، چون هم كيش ايشان بود.
او روش‌هاي درمان باروري را طي دو سمينار كه توسط جهاد دانشگاهي برگزار شد در اختيار دانشمندان ايراني قرار داده و سپس پا به پاي ايشان، اول در برپايي اولين مركز درمان ناباروري ايران در يزد سپس دومين در رويان و بعد در بقيه مراكز به كمك پرداخت و تا به حال 18 سال است كه لحظه‌اي ياري خود را قطع نكرده است.»ح/الف

١٧:١٩ ٠٩/٠٦/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد