٠٨:٠٦ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
تدوین منشور فرهنگ سلامت جامعه یک ضرورت است

دکتر محسن تبریزی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در نشست اتاق فکر سلامت ضمن اشاره به این که تدوین منشور فرهنگ سلامت جامعه یک ضرورت است اظهار داشت: لازمه این کار شناخت وضع موجود و جمع آوری اطلاعات لازم در ارتباط با فرهنگ عمومی است تا بر این اساس منشور بصورت مطلوب تدوین گردد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی،عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: لازمه توسعه فرهنگ سلامت تدوین منشور و انجام تحقیقات گسترده و استفاده از تجارب علمی موجود در این زمینه است. در این خصوص می توان با تکیه بر فرهنگ اسلامی و به صورت مدون رفتارهای معطوف به سلامت را استخراج و با اجماع نظر عمومی و بر اساس مبانی دینی، ارزشی و فرهنگ ملی، طبقه بندی کرد.
وی افزود: آنچه بین انسان ها تفاوت ایجاد می کند مقوله فرهنگ است براین اساس باید بر ابعاد اجتماعی سلامت متمرکز شد که دربردارنده فرهنگ سلامت است. برای فرهنگ سازی، فرهنگ موجود ناکارآمد است و بیش از آن که رفتارهای حمایت کننده را تقویت کند رفتارهای پر خطر را اشاعه می دهد. برای تغییر ذهنیت نیازمند منشور فرهنگ سلامت بوده که در تهیه آن باید از تخصص های متنوع استفاده شود.
تبریزی با بیان این که رفتار معطوف به سلامت با 4 عامل اصلی مرتبط است گفت: وراثت، محیط، سبک زندگی و سازمان های مرتبط با سلامت از عواملی هستند که مورد اجماع جامعه شناسان این حوزه است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران افزود: بسیار شایسته است که فعالیت های اتاق فکر سلامت بر عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی و میزان احساس افراد از کیفیت زندگی متمرکز شود. در این خصوص طراحی یک سیستم پایه، سیستم اجرا و سیستم تغییردر مورد سلامت و مؤلفه های آن که در توسعه مستمر کیفیت زندگی نقش دارد لازم است.
وی با بیان این که جامعه شناسی رفتار معطوف به سلامت، اخیرا به رفتارهای پر خطر و رفتارهای محافظت کننده معطوف شده است گفت: مصرف مواد مخدر و الکلی، مصرف دخانیات، رفتارهای جنسی پرخطر، رفتارهای خطر آفرین، خشونت و کم تحرکی از جمله رفتارهای پر خطری است که می تواند تهدید کننده سلامت در جامعه باشد.
تبریزی اظهار داشت: شروع کار زیربنایی در حوزه فرهنگ سلامت باید از کودکی آغاز شود. که در این خصوص می توان از اصول و مبانی اسلامی و ملی د راشاعه فرهنگ تحرک، تهذیب روح و پرورش فکر و نظایر ان بهره گرفت.
وی نهادهای اجتماعی متولی امور فرهنگی در کشور را خانواده، مدرسه، دین، اقتصاد، سیاست، ورزش و تفریحات سالم و وسایل ارتباط جمعی برشمرد و عنوان داشت: این کار فراتر از فعالیت های جاری است و درجهت قانونمند کردن و طراحی این منشور باید دولت وارد عمل شود.یعنی با تصویب آن در مجلس و تخصیص بودجه، به مرحله اجرا گذاشت.
آقای هدایتی، رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی نیز ضمن اشاره به فعالیت های اتاق فکر سلامت و بانک ایده سلامت ایران با بیان این مطلب که فرهنگ سلامت زیربنای ارتقای سلامت در کشور است گفت: باید برای فرهنگ سلامت برنامه ای طراحی شود تا نهادهای فرهنگی و بهداشتی به طور همزمان به موضوع سلامت بپردازند.
هدایتی گفت: اتاق فکر سلامت در نظر دارد برای جلوگیری از پراکندگی این مباحث ، سلسله نشست هایی در خصوص فرهنگ سلامت برای مطالعه وضعیت فرهنگ سلامت در ایران و تاثیرات آن برگزار کند.
در ادامه علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: یکی از کارکردهای بانک ایده سلامت ارتقای فرهنگ سلامت در کشور است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بانک ایده سلامت دارای سه واحد اصلی فرایند، کاربست و واحد تحقیق و توسعه است. که در این چرخه بررسی های اولیه در خصوص ایده ها صورت می گیرد و شناسنـامه ای برای هر ایده تشکیـل می شود. ایده ها بر اساس امتیاز کسب شده در پوشه های مختلف طبقه بندی می شوند و ایده هایی که واجد استانداردهای علمی نباشند به واحد تحقیق و توسعه ارجاع می شود تا ارتباط فرهنگی لازم با ایده پردازان حفظ و مشاوره های لازم به آنها ارائه گردد.
وی افزود: ایده های ناب که بیش از 75 امتیاز کسب کرده اند به واحد کاربست ارائه می شود تا زمینه کاربردی شدن ایده ها با همکاری صاحب ایده و دستگاههای همکار تسهیل گردد.ح/الف

١٢:١١ ٣٠/٠٦/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد