طرح بررسي مشکلات و راهکارهاي توسعه اشتغالزايي در صنوف اجرا شد
حمايت از اصناف تولیدی علاوه بر دست يابي به رشد و توسعه اقتصادي کشور، نقش ارزندهاي در کاهش بيکاري و توسعه صادرات دارند.
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، دکتر محمد مظهری، دکتر ناصر شاهنوشی و فاطمه رحمانی از اعضای گروه پژوهشهای اقتصادی جهاددانشگاهی مشهد، در مقالهای با عنوان "بررسي مشکلات و راهکارهاي توسعه اشتغالزايي در صنوف" که در همایش ملی مجمع امور صنفی، توزیعی و خدماتی مشهد نیز ارائه شد به مسائل و مشکلات صنوف، راهکارهاي توسعه اشتغالزايي و مساله بيکاري به عنوان یکی از معضلات بسیار مهم کشور پرداخته اند.
در این مقاله آمده است: در حال حاضر مساله بيکاري بويژه براي جوانان از معضلات بسيار مهم کشور محسوب مي شود و با توجه به محدود بودن توانايي جذب آنان در مراکز دولتي، راهي جز بکارگماري آنان در بخش خصوصي و خوداشتغالي وجود ندارد.
با توجه به اينکه بخش عمده فعاليتهاي بخش خصوصي کشور و ايجاد خود اشتغاليها در کسب و کارهاي کوچک، به صورت انواع صنوف توليدي، خدمات فني، خدماتي و توزيعي مي باشند و به دليل اينکه فعاليتهاي توليدي و خدمات فني از فعاليتهاي زير بنايي محسوب مي شود، اين مقاله، مساله اشتغالزايي، توسعه و بهبود فعاليتهاي واحدهاي صنفي، توليدي و خدمات فني کشور را مورد توجه قرار میدهد.
اصناف توليدي (آن گروه از صنوفي که فعاليت و خلاقيتهاي آنها منجر به تغيير فيزيکي و يا شيميايي مواد اوليه شده و به طور انحصاري توليدات خود را مستقيم و يا غير مستقيم در اختيار مصرفکننده قرار ميدهند) بستر بسيار مناسب براي ايجاد فرصت هاي شغلي با کمترين سرمايهگذاري محسوب ميشوند.
صنوف در سطح کشور با مسائل و مشکلات زياد و مشابهي مواجه مي باشند به طوري که آن مشکلات مانع توسعه و بهبود فعاليتهاي آنها شده و به تبع آن اشتغال زايي و ايجاد فرصتهاي اشتغالزايي را کاهش مي دهد. برخي از اين مشکلات، مسائل و مشکلات دروني (روزمره بودن فعاليتها، عدم استفاده از فناوري بالا، سازمان يافته نبودن فعاليت صنوف، كمبود دانش اقتصادي و ..) و برخی دیگر مسائل و مشکلات بيروني ( ناهماهنگي ارتباطات ميان صنوف کوچک با کسب و کارهاي بزرگ، نبود زمينههاي حضور صنوف در بازارهاي خارجي و وجود موانع در توسعه فعاليتهاي صنوف از قوانين و مقررات متناقض و دست و پا گير و ...) میباشند.
حمايت از اصناف تولیدی علاوه بر دستيابي به رشد و توسعه اقتصادي کشور، نقش ارزندهاي در کاهش بيکاري و توسعه صادرات دارند. پراکندگي جغرافيايي آنها، شبکه مناسب و مطلوبي را جهت توسعه متوازن منطقه اي و جلوگيري از ايجاد شکاف ميان مناطق محروم و توسعه يافته کشور در اختيار برنامهريزان کلان کشور قرار ميدهد.ح/الف
١١:١٦ ٠٣/٠٧/١٣٨٧