ویرایش جدید پروتکل درمانی سرطان پستان توسط جهاددانشگاهی منتشر می شود
سرپرست تیم بازنگری، پروتکل درمانی سرطان پستان مرکز تحقیقات بیماری های پستان جهاددانشگاهی با بیان اینکه تنها فاصله ما با پروتکل های درمانی دنیا محدودیت در ابزارهاست، گفت: کشور ما با استانداردهای جهانی به جز در تجهیزات پزشکی فاصله ای ندارد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران،دکتر احمد کاویانی جراح و سرپرست تیم بازنگری، پروتکل درمانی سرطان پستان مرکز تحقیقات بیماریهای پستان این نهاد افزود:پروتکل یک زبان مشترک برای درمان بیماری هاست که نقش تصمیم گیری فردی و اعمال سلیقه ها را کم کرده و به درمان سریع تر بیمار منجر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پروتکل به رویکرد پزشکان در جنبه های مختلف بیماری از تشخیص، کنترل تا بازتوانی اطلاق می شود که سیر درمان طبق آن انجام می شود، افزود: مراکز معتبر علمی در دنیا طبق پروتکل های درمانی عمل می کنند و هر کدام پروتکل های مختلفی را طبق شرایط منطقه خود پیشنهاد کرده اند که ممکن است در مناطق دیگر قابل استفاده نباشد. کاویانی با بیان اینکه پروتکل ها باید طبق مؤلفه های سلامت و تجهیزات هر منطقه نگارش شوند، تصریح کرد: برای مثال سن توصیه شده در دنیا برای ماموگرافی از 40 سالگی است اما با توجه به سن پائین ابتلا به سرطان سینه در ایران این توصیه قابل اجرا نیست.
وی با اشاره به اینکه یک پروتکل زمانی می تواند موفق باشد که نظارت اجرایی داشته باشد، افزود: کار بازنگری در پروتکل درمانی سرطان پستان که در سال 1381در مرکز تحقیقات بیماری های پستان جهاد دانشگاهی نگاشته شده بود، با هدف نظارت بر روند اجرایی آن آغاز شده است.
معاون اسبق پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران در ادامه افزود: جهت بازنگری در این پروتکل از 3 گروه کارشناس نگارش، گروه مشورتی جهت نهایی کردن و گروه ناظر برای اجرای آن استفاده شده است و پروتکل اکنون در مراحل پایانی نگارش است. کاویانی ادامه داد: از محاسن اجرای پروتکل کار تیمی درمان به ویژه در سرطان است؛ چرا که درمان این بیماری یک کار تیمی را می طلبد که به طول عمر، آرامش و بهبودی بیمار منجر خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در این پروتکل جدیدترین متدهای علمی و به روز دنیا و استانداردهای جهانی در مورد بیماری های پستان گنجانده شده است. گفتنی است، مجتمع تخصصی و فوق تخصصی بیماری های پستان جهاد دانشگاهی، تنها مرکزی در ایران است که در کنار فعاليتهاي پژوهشي، خدمات تشخيصي، درماني و بازتواني مبتنی بر فعالیت های تحقیقاتی را به بيماران ارائه مي نماید. همچنین صدای مشاور این مرکز به شماره تلفن 66466266 و سایت http://jdtums.ac.ir پاسخگوی هم میهنان می باشد.ح/الف
١٤:١٠ ٠٣/٠٧/١٣٨٧