٠٠:١٩ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
معاون سلامت وزارت بهداشت در دانشگاه تهران :
بايد به انضباط کاری و علمی در اهدای گامت و جنین توجه جدی شود

مسائل دینی، اخلاقی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی و روانشناختی و حقوق فرد و جامعه باید در مورد اهدای گامت و جنین مورد توجه قرار گیرد و انضباط کاری و علمی و محرمانه بودن به طور جدی تأکید شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دکتر "سید موید علویان" امروز در دومین سمینار کشوری "اهدای گامت و جنین در درمان ناباروری" در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، با بیان این مطلب افزود: مسائل دینی، اخلاقی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی و روانشناختی و حقوق فرد و جامعه باید در مورد اهدای گامت و جنین مورد توجه قرار گیرد و انضباط کاری و علمی و محرمانه بودن به طور جدی تأکید شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: دانشمندان و محققان در تدوین آئین نامه های مربوط به نحوه اهدای جنین به وزارت بهداشت یاری برسانند تا این آئین نامه ها به گونه ای تدوین شوند که زمینه های استفاده نابجا از بین برود.
وی با اشاره به آسیب دیدن سیاست های تنظیم خانواده در چند سال گذشته خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت تلاش کرده تا این سیاست ها را جزو اولویت های خود قرار دهد و امسال برای نخستین بار تلاش کردیم که اعتبار بخش بهداشت باروری و تنظیم خانواده را صد در صد افزایش دهیم که این کار نیز انجام شده است.
معاون سلامت وزارت بهداشت، بحث ناباروری را روی دیگر سکه تنظیم خانواده برشمرد و گفت: 10 تا 15 درصد زوج ها نابارور هستند و با توجه به اینکه ثبات خانواده و بقا و تداوم آن نیاز به حل موضوع ناباروری دارد، درمان های پیشرفته نیز حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه کشور در زمینه درمان ناباروری پیشرفت های بسیاری داشته است، خاطرنشان کرد: در گذشته تنها عده معدودی برای معالجات ناباروری می توانستند به خارج از کشور بروند اما امروزه با توجه به امکان عمل لقاح خارج از رحم جمعیت بسیاری می توانند بچه دار شوند.
علویان اظهار داشت: البته امکانات موجود نیز باید توسعه یابد تا همه مردم کشور با هر نوع امکان مالی بتوانند از این درمان ها استفاده کنند.
وی تأکید کرد: درمان های ناباروری باید در بیمه دیده شود و خدمات بیشتری ارائه شود.
معاون سلامت وزارت بهداشت به سطح بندی خدمات درمانی در زمینه درمان ناباروری اشاره و تأکید کرد: با اینکه باید خدمات درمانی در این زمینه گسترش یابد اما نیاز نیست که همه خدمات در همه سطوح در همه نقاط کشور ارائه شود بلکه باید با نیازسنجی و سطح بندی مناسب، خدمات مناسب در نقاط حساس ارائه شود.
وی گفت: نظام سلامت با چالش های زیادی از جمله اعتیاد، نامناسب بودن روش زندگی و اضطراب و استرس مواجه است که این امور نیز در ناباروری موثر است.
علویان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر "سعید کاظمی آشتیانی" پژوهشگر فقید جهاددانشگاهی تصریح کرد: دانشمندان در جامعه اسلامی مورد تکریم بوده و هستند اما در همان زمان ها در غرب دانشمندان را به دلیل ذکر مطالب علمی به زندان می انداختند. وزارت بهداشت نیز نگاه تکریم و احترام به دانشمندان را نهادینه کرده است.
به گزارش مهر، دومین سمینار کشوری اهدای گامت و جنبن در درمان ناباروری 10 و 11 اسفند ماه توسط پژوهشکده فناوری های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی "ابن سینا" با همکاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می شود.م/د

١٣:٣٨ ١٠/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد