١١:٠٩ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با اختراع قالب پارچه‌يي بتن در جهاد دانشگاهي؛
امكان بتن ريزي بستر رودخانه‌ها و كانال‌هاي آب بدون تخليه آب فراهم شد‌

پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اميركبير موفق به ثبت اختراع پارچه‌ توليدي از مخلوط الياف پنبه و پلي آميد جهت مصارف نظامي و قالب پارچه‌يي (ژئوتكستايل) براي مصرف در قالب گيري بتن شدند.
ميررضا طاهري اطاقسرا، رييس جهاد دانشگاهي صنعتي اميركبير و مجري طرح با اعلام اين مطلب به خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: از آنجا كه سعي شده است تحقيقات انجام شده در معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اميركبير تحقيقات نويني باشد لذا انجام اين طرح‌ها كه از برنامه‌هاي هدف دار گروه پژوهي تكنولوژي نساجي بود با همكاري اعضاي اين گروه به سرانجام رسيده و در نهايت دستاوردهاي اين پروژه گواهي ثبت اختراع دريافت نمود.
وي با بيان اين كه عمليات ريسندگي و بافندگي جهت توليد پارچه از مخلوط الياف پنبه و پلي آميد جهت مصارف نظامي براي نخستين بار در كشور انجام شده و در توليد اين پارچه به جاي الياف پلي‌استر كه در توليد پارچه‌هاي پوشاك نظامي در كشور مرسوم است، از پلي آميد استفاده شده است، خاطرنشان كرد: در اين طرح پس از تهيه الياف پلي آميد منقطع به صورت صنعتي، با الياف پنبه مخلوط و در نهايت نخ پنبه – پلي آميد جهت بافت پارچه مخلوط پنبه – پلي آميد توليد شد.
به گفته وي، اين پوشاك بنا به فصل سال، منطقه جغرافيايي، نوع فعاليت فرد ويژه سربازان و كارگران صنايع حساس، نيروهاي آتش نشاني و ... به گونه‌اي متفاوت طراحي شده است.
طاهري اطاقسرا تصريح كرد: پارچه‌هاي توليد شده در اين طرح كه حاصل مخلوط الياف پنبه و الياف كوتاه پلي‌آميد است، نسبت به پارچه مشابه كه از الياف پنبه و پلي استر توليد مي‌شوند، از نظر فني و راحتي داراي برتري‌هايي هستند.
وي، جذب رطوبت بالاي الياف پلي‌آميد و در نتيجه راحتي پارچه‌هاي توليد شده از آنها، بالا بودن مقاومت سايشي، دوام بيشتر و پرزدهي پايين پارچه‌هاي حاصل از مخلوط الياف پنبه و پلي‌آميد را از مزاياي پارچه‌هاي توليد شده نسبت به پارچه‌هاي حاصل از الياف پنبه و پلي‌استر برشمرد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اميركبير درباره طرح توليد قالب پارچه‌يي بتن نيز گفت: اين طرح جزو طرح‌هاي نوين در حوزه منسوجات صنعتي مي‌باشد كه با طراحي خاص انجام شده، يك پارچه ويژه بافته و در نهايت، عمليات قالب‌گيري بتن در قالب انجام شده است.
از ويژگي‌هاي مهم استفاده از قالب پارچه‌يي براي بتن ريزي بسترهاي سست آبراهه‌ها و سواحل، كاهش چشم گير زمان و هزينه اجراي پروژه‌ها و افزايش راندمان است؛ چرا كه در بيشتر روش‌هاي حفاظت از كرانه و بستر آبراهه‌ها و جلوگيري از فرار آب با انجام عمليات عمراني در مسيرهاي جريان آب، بايد مسيرهاي مربوطه خشك شود؛ لذا لازم است مسير جريان آب رودخانه‌ها و آبراهه‌ها منحرف شود و كانال‌هاي انتقال آب و فاضلاب كاملا تخليه شود كه اين عمل همواره با هزينه‌هاي زيادي همراه است، با استفاده از قالب پارچه‌اي مورد نظر (نوعي ژئوتكستايل)، امكان بتن ريزي بستر رودخانه‌ها،‌ جويبارها،‌ كانال‌هاي انتقال آب و فاضلاب و استخرهاي صنعتي و كشاورزي، بدون انحراف جريان آب ، خشك كردن مسير يا تخليه كانال‌ها و استخرها به وجود مي‌آيد.ح/الف

١٧:١٨ ١٦/٠٧/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد