آبانماه امسال برگزار ميشود؛
نخستين همايش و نمايشگاه كامپوزيت و صنايع وابسته در استان يزد
همايش و نمايشگاه كامپوزيت و صنايع وابسته در استان يزد آبانماه سالجاري به همت شبكه واحدهاي فناور پارك علم و فناوري يزد با همكاري جهاد دانشگاهي واحد استان يزد برگزار خواهد شد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه يزد،مهندس سيدحسين ميرحسيني معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد استان يزد و دبير علمي اين همايش كه در جلسه كارگروه توليد و اقتصاد استانداری و در حضور محمدرضا بابايی معاون استاندار، محمد مهدی زارع مدير كل اقتصادی و جمع كثيري از روسا و مديران دستگاههای اجرايی استان سخن ميگفت، ضمن اعلام اين خبر، تصريح كرد: اين همايش در راستاي آشنايي و فرهنگسازي متخصصان، و صاحبان صنايع و سرمايهگذاران، در روز 25 آبان ماه سالجاري برگزار ميشود.
وي با بيان اين كه در حاشيه اين همايش، نمايشگاهي نيز از تاريخ 22 لغايت 25 اّبانماه در مركز فناوري اقبال پارك علم و فناوري يزد برپا ميگردد، محورهاي اين همايش را شامل بررسي وضعيت صنعت کامپوزيت در کشور، راهکارهاي استفاده بهينه از کامپوزيت، بررسي و مقايسه توليد کامپوزيت با موارد مشابه در کشور، بررسي فرصتهاي شغلي موجود در زمينه توليد و استفاده از کامپوزيت، بررسي توانمندي هاي صنعت در تامين مواد اوليه و مورد نياز توليد کامپوزيت، شناسايي پتانسيل هاي موجود در زمينه توليد کامپوزيت و صنايع وابسته، سرمايه گذاري در صنعت کامپوزيت و همچنين تاثير نانو فناوري بر صنعت كامپوزيت ذكر كرد.
مهندس ميرحسيني در ادامه ضمن معرفي سايت همايش به آدرس « www.ystn.ir » و اشاره به حمايتهاي پارك علم و فناوري يزد، استانداري يزد و انجمن كامپوزيت ايران از اين همايش، گفت: در جريان اين همايش اساتيد و كارشناسان مطرح كشور در خصوص موضوعات متنوعي در زمينههاي توليد، مصرف، بازار، سياستهاي راهبردي اين صنعت و ... به بحث و تبادل نظر ميپردازند.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد استان يزد اذعان داشت: جهاد دانشگاهي استان يزد نيز در راستاي سياستهاي كلان كشور در توسعه فناوريهاي نوين در زمينههاي فناوريهاي نانو و كامپوزيتها تحقيقات كاربردي متعددي انجام داده و در دست اجرا دارد.
وي در بخش ديگر سخنراني خود، كامپوزيت را تركيبي از دو يا چند مادهٔ مجزا که سطح مشترک مشخصي بين آنها وجود دارد تعريف و تصريح كرد: کامپوزيت شامل دو قسمت اصلي زمينه و تقويت کننده است كه زمينه با احاطه کردن تقويتکننده، آنرا در محل نسبي خودش نگه ميدارد و تقويت کننده نيز موجب بهبود خواص مکانيکي ساختار ميگردد.
مهندس ميرحسيني با تقسيمبندي كامپوزيتها به سه نوع کامپوزيتهاي زمينه سراميکي، زمينه فلزي و زمينه پليمري، درخصوص كاربردهاي كامپوزيت در صنايع مختلف از جمله صنعت نفت و گاز، خودروسازي، هوا فضا، ساختمان و پلسازي، برق و الکترونيک، و مهندسي پزشكي توضيحاتي ارائه كرد.
وي همچنين با تشريح خصوصيات مواد نانوکامپوزيتي و انواع آنها، تصريح كرد: به عنوان نمونه محصولات تهيهشده از نانوکامپوزيتهاي پليمري قابليت استفاده در صنايع شيميايي، خودروسازي، ساختمان، نظامي، پزشکي، لوازم خانگي، ورزشي، کشاورزي و الکترونيکي را داشته و استفاده از آنها در اين صنايع، کاهش مصرف سوخت و انرژي، افزايش مقاومت و ايمني در برابر زلزله و آتشسوزي، افزايش عمر سازهها، کاهش خسارات ناشي از زمان نگهداري مواد غذايي و محصولات کشاورزي، کاهش خسارات ناشي از خوردگي و بهطور خلاصه، استفاده بهينه از منابع موجود را ميتواند بههمراه داشتهباشد.
دبير علمي نخستين همايش كامپوزيت استان يزد در مورد بازار و توليد اين محصول نيز خاطرنشان كرد: توليد كامپوزيت در جهان برابر با 6 ميليون تن در سال و معادل 145 ميليارد دلار ميباشد كه در اين بين آمريكا با 8/7 كيلوگرم در سال به ازاي هر نفر بزرگترين توليدكننده محصولات كامپوزيت در جهان است. فرانسه مقام اول توليد كنندگان اروپايي را به خود اختصاص داده است و مهم ترين توليد كننده كامپوزيت در قاره آسيا ژاپن و پس از آن كشورهاي كره جنوبي و چين هستند.
وي مصرف سرانه كامپوزيت در ايران را معادل 3/0 كيلوگرم ذكر و تاكيد كرد: اين در حاليست كه نقطه مطلوب، حداقل مصرف سرانهي 3 كيلوگرم ميباشد و اين رقم براي كشور ژاپن در حدود 6 كيلوگرم است و اين ميزان مطابق با تعريف توسعه يافتگي بينالمللي در صنعت كامپوزيت است.
مهندس ميرحسيني در پايان عدم سرمايه گذاري به موقع، عدم فرهنگسازي و اطلاعرساني مناسب، و عدم وجود سياستهاي راهبردي توسعه را عمده موانع توسعه تكنولوژي كامپوزيت در صنايع كشور برشمرد و مراحل توسعه صنعت كامپوزيت را در دو بخش اساسي مشتمل بر ايجاد و توسعه طرحها و ايدههاي قابل سرمايهگذاري، و توسعه سرمايهگذاري در صنعت كامپوزيت توضيح داد.ح/الف
٠٨:٤٩ ٢٤/٠٧/١٣٨٧