عضو گروه پژوهشی حمایت از بیماران سرطان پستان:
گروه های همسان موفق، در پذیرش بیماری و روند بهبودی بیمارن مبتلا به سرطان موثرند
عضو گروه پژوهشی حمایت از بیماران سرطان پستان جهاددانشگاهی گفت: قرار گرفتن بیماران مبتلا به سرطان پستان در گروه های همسان موفق، در پذیرش بیماری و روند بهبودی کمک کننده است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد علوم پزشكي تهران،اکرم السادات سجادیان که به مناسبت ماه جهانی ارتقا آگاهی سرطان پستان گفتگو می کرد، تشکیل گروه های حمایتی برای برخی بیماران از جمله بیماران سرطانی را ضروری دانست و افزود: سرطان دردی است که انسان به تنهایی توان پیمودن آنرا ندارد و به همین سبب نیاز به همدلی، همیاری و همراهی بیش از سایر بیماران دارد.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران اظهار داشت: گروه حمایتی از مبتلایان به سرطان پستان برای اولین بار در ایران در سال 1376 با هدف ارتقاء وضعیت روحی و روانی مبتلایان به سرطان پستان در مجتمع تحقیقاتی - درمانی بیماری های پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با مشارکت 40 نفر از مبتلایان به سرطان پستان که توانسته بودند مراحل درمانی را با موفقت طی کنند به همراه دو کارشناس هدایت گر راه اندازی شد. سجادیان درمورد اثربخشی که تاکنون این گروه توانسته است بر روی بیماران مبتلا داشته باشد، گفت:سرطان یک بحران است و تمامی ابعاد زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. ممکن است بیمار در ابتدا از خود بردباری نشان دهد ولی در طول دوره درمان نیاز به همدلی پیدا می کند و در این جا حضور یک گروه همدرد و حمایتی موجب کاهش آلام روحی بیماران می شود. وی با بیان اینکه بررسی های انجام شده از مبتلایان به سرطان پستان درمورد نیاز به وجود گروه های حمایتی نشان داده است که 95 درصد آنها وجود چنین گروهی را ضروری دانسته اند، افزود: حضور در این گروهها عامل رهایی از افکار آزار دهنده و افزایش نشاط در افراد است.
عضو گروه حمایتی مبتلایان به سرطان پستان، اهم برنامه های انجام شده توسط این گروه را برگزاری جلسات ماهیانه در مورد موضوعات پزشکی مرتبط با سرطان پستان، برگزاری برنامه تفریحی و زیارتی سالانه عنوان کرد و افزود: از دیگر فعالیت های این گروه حمایت های مالی، برنامه عیادت از بیماران مبتلا به سرطان پستان و برگزاری مراسم های فرهنگی و مناسبتی است.
وی تصریح کرد: گروه حمایتی بیمار محور، از جمله اهداف عمده این مرکز است که در آن آموزش های لازم به تعدادی از بهبود یافتگان جهت اداره گروه ارائه می شود، تا بتوانند به دیگر بیماران کمک کنند بیماران بهتر به زندگی قبلی خود بازگردند.
سجادیان در پایان گفت: صدای مشاور با شماره تماس 66466266 از اقدامات عام مشاوره ای است که در آن مشاوره های اولیه راجع به این بیماری به عموم مردم ارائه می شود. همچنین کلینیک لنف ادم و روانشناسی در زمینه کاهش عوارض و افزایش کیفیت زندگی بیماران در بخش درمانی مرکز فعالیت می کنند.
گفتنی است دومین همایش آموزش عمومی پیشگیری از سرطان پستان با شعار «سرطان پستان، تشخیص زودرس، درمان موفق» همزمان با ماه جهانی ارتقا آگاهی سرطان پستان توسط مجتمع تحقیقاتی - درمانی بیماری های پستان جهاد دانشگاهی برگزار می شود.
در این همایش که ویژه بانوان و در روزهای 8 و 9 آبان ماه برگزار می شود، جلسات پرسش و پاسخ، کارگاه آموزشی خودآزمایی سرطان سینه بر روی ماکت، سخنرانی اعضاء هیأت علمی کلینیک بیماریهای پستان در رشته های آنکولوژی، روانپزشکی، جراحی پستان، لنف و ادم برگزار خواهد شد. همچنین در حاشیه این همایش دو روزه نمایشگاه دستاوردهای هنری و فرهنگی بهبود یافتگان از این سرطان برپا می شود. دومین همایش آموزشی پیشگیری از سرطان پستان روزهای 8 و 9 آن ماه از ساعت 8:30 صبح تا 13:30 ظهر در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات بیماری های پستان جهاد دانشگاهی واقع در خیابان انقلاب، خیابان ابوریحان، خیابان شهید نظری، پلاک 85 برگزار می شود.
يادآورمي شود،شرکت در این همایش برای عموم آزاد و رایگان است و به شرکت کنندگان در همایش کارت تخفیف 50 درصدی معاینه و چکاپ توسط پزشکان مرکز اهدا خواهد شد.ح/الف
١٥:٠٨ ٢٨/٠٧/١٣٨٧