نشست علمي- تخصصي آسيب هاي اجتماعي در جهاد دانشگاهي واحد لرستان برگزار شد
نشست علمي تخصصي خانواده و پيشگيري از آسيب هاي با حضورمعاونان ، پژوهشگران جهاد دانشگاهي وفرماندهي نيروي انتظامي استان در جهاد دانشگاهي واحد لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد لرستان،به همت حوزهي معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد لرستان، نخستين نشست علمي- تخصصي پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي با حضور سردار نصري فرماندهي نيروي انتظامي استان لرستان و سرهنگ نورالهي معاون اجتماعي نيروي انتظامي برگزار شد.
در آغاز اين نشست علمي حسن ماله مير معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد لرستان بااشاره به آسيب هاي اجتماعي وايجاد امنيت گفت:دربحث آسيب هاي اجتماعي وپيشگيري از آن ، ضرورت اوليه ي شناخت آسيب ، احساس نياز به گفتگو در دستگاه هاي متولي ، مراكز علمي -پژوهشي و پژوهشگران است .
در ادامه دكتر خضرلو سخناني را در ارتباط با حوزه آسيبهاي اجتماعي مطرح كرد.وي پس از تعريف آسيبهاي اجتماعي و تفاوت آن با مسئلهاجتماعي، بيان نمود در حوزه مسائل اجتماعي رويكردهاي نظري مختلفي وجود دارد كه از جمله اين رويكردها ميتوان به - رويكرد ارگانيسمي - رويكرد كجرفتاري - رويكرد انتقادي - رويكرد انگزني - رويكرد آنومي و ... اشاره كرد.
وي افزود:انسان موجودي بايوسايكوسوشيال است. يعني موجودي سه وجهي است كه در زمينه بيولوژيك آن پزشكان، در زمينه روان آن روانپزشكان و در حيطه اجتماعي آن جامعهشناسان و متخصصان فعاليت ميكنند.
در ادمه خانم نژادسبزي مدير مركز خدمات تخصصي آسيب هاي اجتماعي به بيان پارهاي توضيحات در ارتباط با آسيبهاي اجتماعي پرداخت وآنها را موانع بزرگ بر سر راه توسعه معرفي نمود.
وي آسيباجتماعي را نوعي آنتروپي يا انرژي هرز رفتهاي دانست كه نشأت گرفته از نظام اجتماعي بحرانزا و ناكارآمد جامعه است و اظهار داشت:متأسفانه طرح مسئله در ايران بدليل اينكه تحت تأثير يك سري نگرشها و عوامل ايدئولوژيك خاص قرار ميگيرد به صورت صحيح بيان نميشود، كه اين ناشي از ضعف حوزهي عمومي و مشاركت كم مردمي و كمبود نهادهاي مدني است.
وي حوزهي عمومي را فضايي تعريف كرد كه در آن افراد ،خصوصاً اصحاب تخصص به دور از هرگونه وابستگي و يا گسستگي سياسي، كاملاً آزادانه به صورت علمي و منطقي به طرح مسئلهي آسيبهاي اجتماعي و ديگر مسائل جامعه ميپردازند.
وي گفت:اين شرايط است كه باعث تحليل و ريشهيابي علمي آسيبها و مسائل ميشود و اينگونه است كه ميتوان برنامه و سياستگذاري خاص، در سطح ملي تدوين و طراحي نمود و بوسيله آن آسيباجتماعي را تا حد ممكن كم كرد.
حسنيتبار مدير مركز خدمات تخصصي برنامهريزي شهري- منطقهاي جهاد دانشگاهي اظهار داشت:با توجه به شرايط اجتماعي- فرهنگي – علمي و سياسي ماهيت آسيباجتماعي در هر جامعهاي متفاوت است. وي به ارايه آماري در ارتباط با افزايش جرائم پرداخت و گفت:ما شاهد افزايش 10 درصدي جرائم هستيم. وي از نيرويانتظامي خواست كه يك طرح جامع در ارتباط با جرائم تدوين نمايند و از نظرات پژوهشگران استفاده كنند.
سردار نصري در سخناني گفت:نشست پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي يكي از برنامه هاي نيروي انتظامي است وهمچنين براين نكته تأكيد كرد كه در رابطه با نظم وامنيت اجتماعي بايد مسؤليت سازي كنيم.
فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به برنامه هاي علمي نيروي انتظامي و پژوهشهاي صورت گرفته در موضوعات مختلف از جمله آسيب هاي اجتماعي،اظهار داشت:لازمه خدمت شناخت و داشتن اطلاعات است كه در اين صورت مي توان خدمت رساني مطلوب را انجام داد.
وي در ادامه با اشاره به فعاليتهاي جهاد دانشگاهي عنوان داشت:اين نهاد در راستاي نظام و خواسته هاي انقلاب فعاليت مي كند و در اين رابطه توانسته موفقيتهاي چشمگيري در حوزه هاي مختلف علمي وتخصصي كسب نمايد.ح/الف
٠٩:٢٧ ٢٩/٠٧/١٣٨٧