٢٣:٥٥ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
‪ ۸۰‬درصد زوجين نابارور با روشهاي نوين درمان ناباروري قابل درمان هستند

رييس دومين سمينار اهداي گامت و جنين گفت: به طور كلي ‪ ۱۰‬تا ‪ ۱۵‬درصد زوجين نابارور هستند كه از اين بين ‪ ۸۰‬تا ‪ ۸۵‬درصد آنها با روش‌هاي نوين درمان ناباروي و لقاح خارج رحمي قابل درمان هستند.
دكتر "محمد مهدي آخوندي" روز چهارشنبه در حاشيه دومين سمينار اهداي گامت و جنين در گفت و گو با خبرنگار گروه علمي ايرنا افزود: ‪ ۱۰‬تا‪ ۱۵‬درصد باقي مانده آن دسته از بيماراني هستند كه به علت نداشتن اسپرم يا تخمك و يا به علت نداشتن هر دوي آنها (اسپرم‌وتخمك) قابل درمان نيستند.
وي افزود:همچنين تعدادي از اين بيماران به علت انتقال بيماري‌هاي ژنتيكي از طريق اسپرم يا تخمك به فرزند بارور نمي‌شوند.
دكتر آخوندي اظهار داشت:‪ ۱۰‬تا‪ ۱۵‬درصدي كه بااستفاده از روش‌هاي نوين درمان ناباروري قابل درمان نيستند با استفاده از اهداي جنين يا گامت مي توان مشكل ناباروي آنها را حل كرد.
وي گفت:استفاده از گامت جايگزين در تشكيل جنين ،يكي از روش‌هاي باروري لقاح خارج رحمي است كه ضوابط و چهارچوب‌هاي انجام آن در بسياري از كشورها تنظيم و مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
به گفته دكتر آخوندي در مواردي كه يكي از زوجين از اسپرم يا تخمك برخوردار نباشد براي رفع مشكل ناباروي در آنها از روش اهداي گامت (تخمك يا اسپرم) استفاده مي‌شود.به اينصورت كه تخمك يا اسپرم از فرد ديگري گرفته مي‌شود و داخل رحم زن انتقال داده مي‌شود كه با اين روش نزديكي بيشتري نسبت به فرزند،ايجاد مي‌شود.
دكتر آخوندي اضافه كرد: در مواردي كه زوجين هر دوي آنها از توان بارور شدن برخوردار نيستند يعني مرد اسپرم ندارد و زن هم توان تخمك‌گذاري را ندارد از روش اهداي جنين براي بارور شدن آنها استفاده مي‌شود.
وي اظهار داشت:سلامت جسمي و روحي و رواني اهداء‌كننده و دريافت‌كننده بعنوان يكي از مهمترين فاكتورهاي ارزيابي اهداي گامت و جنين است كه علاوه بر ارزيابي سلامت جسمي فرد و اطمينان از عدم ابتلاي به بيماري‌هاي صعب الاعلاج توجه به جلوگيري از انتقال برخي از بيماري‌هاي ژنتيكي نيز بايستي مورد توجه قرار گيرد.
وي يادآور شد:فراهم شدن بستر فرهنگي و اجتماعي به كارگيري و استفاده از اين تكنيك‌ها در درمان زوجهاي نابارور نيازمند طرح جامع اين موضوعات در مجامع علمي است تا با طرح ايرادها و نگرش‌هاي جديد،زمينه رفع موانع و مشكلات استفاده از اين تكنيك‌ها فراهم شود.
رييس پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي-ابن سينا تصريح كرد:به كارگيري روش درمان با گامت جايگزين كه هم اكنون به عنوان يكي از راه حل‌هاي مطرح و مورد توجه در درمان نابارري است نيازمند بررسي‌هاي همه جانبه پزشكي،فقهي،حقوقي،اخلاقي، جامعه شناختي و روانشناسي است.
رييس سمينار اهداي گامت و جنين اظهار داشت:در دومين سمينار سراسري اهداي گامت و جنين جنبه‌هاي مختلف مساله اهداي گامت و جنين و ابهام زدايي از قانون اهداي جنين و مشكلات ناشي از انجام اين عمل مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
دومين سمينار سراسري اهداي گامت و جنين در درمان ناباروري به همت پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي-ابن سينا و با همكاري دانشكده حقوق دانشگاه تهران روز چهارشنبه در تالار شيخ مرتضي انصاري دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران گشايش يافت و تا يازدهم اسفندماه سال جاري به كار خود ادامه مي‌دهد.م/د

١٤:٤٧ ١٠/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد