همايش«جوانان و هويت ايراني:همسازي عناصر ديني و ملي»29آبان برگزار ميشود
معاون تحقيقات سازمان ملي جوانان:
هويت يكي از چالشهاي جهاني و منطقهاي دنياي امروز است
رييس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي با اعلام برگزاري همايش ملي «جوانان و هويت ايراني: همسازي عناصر ديني و ملي» در ٢٩ آبان ماه جاري، اين همايش را نتيجه برنامهريزيها و بيش از ١٠ سال پژوهش ميان رشتهاي خواند كه پاسخگوي نيازي خواهد بود كه بيش از١٥٠ سال پيشروي ايرانيان قرار داشته است.
به گزارش خبرنگار «جوانان» ايسنا، دكتر حسينعلي قبادي در نشست خبري كه امروز با عنوان همايش ملي «جوانان و هويت ايراني: همسازي عناصر ديني و ملي» در محل پژوهشكده علوم اجتماعي جهاد دانشگاهي برگزار شد، با بيان اين كه معناي هويت ايراني همواره پيشروي متفكران قرار دارد، افزود: افراطيون در تعريف اين هويت آن را جداي از مولفههاي اسلامي و ناسازگار با آن ميدانند، اين در حاليست كه تحقيقات نشان داده، در جغرافياي فرهنگي ايران، مولفههاي اسلامي و ايراني به گونهاي با هم عجين شدهاند كه سرنوشت يكساني را رقم زده است.
وي با تاكيد بر اين كه همايش ياد شده كه حاصل دغدغههاي اين پژوهشكده و سازمان ملي جوانان است، برگزار ميشود، افزود: با كاربردي كردن نتايج اين همايش، ميتوان به مبناي برنامهريزيهاي آينده سازمانهاي ذيربط دست يافت.
رييس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاد دانشگاهي با بيان اين كه علي رغم حمايتهاي مالي جهاد دانشگاهي و ساير نهادها از تحقيقات و پژوهشها، اين كمكها پاسخگوي تحقيقات نيست، خاطر نشان كرد: حمايتها بسيار اندك است و اعتبار متمركز و معيني به آنها اختصاص نمييابد.
به گزارش ايسنا، دكتر محمد اسحاقي ـ معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان ـ نيز يكي از چالشهاي كنوني را هويتيابي توسط جوانان خواند كه اين امر با كمي تاخير روبرو شده است.
وي تقويت آموزش عمومي و رسانهها را يكي از راهكارهاي حفظ هويت در هر قوميت و مليتي در راستاي افتخار به ايراني بودن دانست، يادآورشد: مطالعات نشان ميدهد، هر هويت قوي، بر ساير هويتها تاثير ميگذارد، لذا همسازي هويتها ميتواند نقش موثرتري در ارتقاي وجوه ديگر داشته باشد.
به گفته معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان اين همايش به دنبال ايجاد حساسيت در دستگاههاي متولي، بخشهاي مردمي، خانوادهها و جريانهاي فرهنگساز همچون دانشگاهها و رسانههاست.
اسحاقي اظهار كرد: سازمان ملي جوانان براي موضوع هويت جوانان به عنوان يكي از مسايل پيشرو، برنامه ساماندهي را در ابعاد ملي، ديني، جنسي، منطقهاي، جهاني و غيره در دو بخش عمده نظري و كاربردي تهيه كرده است .
وي با بيان اين كه تقويت هويت در توسعه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي هر كشوري موثر است، عنوان كرد: بنابراين سرمايهگذاري در حوزه هويت، تاثيرگذار بر ساير بخشها و كم كاري در اين حوزه باعث اختلال بخشها ميشود.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان كه معتقد است، بحث هويت يكي از چالشهاي جهاني و منطقهاي دنياي امروز است، خاطر نشان كرد: با استفاده از برنامهريزي قابل رصد، ميتوان اين چالش را به فرصت تبديل كرد كه گام ابتدايي آن برداشته و سياستها و خط مشي اجرايي آن تدوين شده است.
اسحاقي با اشاره به حمايتهاي مالي از پايان نامههاي مقاطع كارشناسي ارشد و دكتراي دانشجويان با موضوع مرتبط با جوانان، اظهار كرد: تاكنون از ٢٠٠ پايان نامه دانشگاهي و حوزوي در اين زمينه حمايت شده است.
وي در مورد ميزان حمايتهاي مالي عنوان كرد: تا سال جاري به دانشجويان مقطع ارشد يك ميليون تومان و دكترا ٥/١ ميليون تومان پرداخت ميشد كه افزايش اين رقم براي سال آينده در نظر گرفته شده است.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با اذعان بر وظايف سازمان ملي جوانان براساس قانون برنامه چهارم توسعه، تصريح كرد: براساس اين قانون، سازمان موظف به تهيه سند ملي ساماندهي امور جوانان شده است كه در ذيل اين سند، ١٣ برنامه ملي براي پاسخگويي به تمامي چالشها و مشكلات جوانان در قالب فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي لحاظ شده است.
اسحاقي با اشاره به اين كه سازمان ملي جوانان نسبت به تهيه برنامه ١٣ گانه اقدام كرده است، به صورتي كه برخي از آنها در هيات دولت مصوب و بخشي نيز به دستگاهها ابلاغ شده است، خاطر نشان كرد: همچنين برخي از اين برنامهها توسط دستگاههاي مربوطه در دست اجراست كه يكي از موضوعات مربوط به بحث هويت است.
وي با اذعان به اين كه با اصلاحات متعدد، مساله هويت جوانان بر روي ميز سازمان ملي جوانان قرار دارد ، توضيح داد: در اين برنامه راهبردي، نقش دستگاههاي متناسب با وظايف آنها تبيين شده تا در كنار دستگاههاي مردمي و دولتي و هماهنگي با يكديگر نسبت به ارتقاي هويت جوانان تلاش شود.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان اجزاي اين برنامه را تبيين وضعيت موجود تا ترسيم هويت مطلوب خواند و ادامه داد: برنامه هويت جوانان از نقاط ضعف و قوت آغاز و به اصول و راهبردها منتهي ميشود.
وي همايش ملي«جوانان و هويت ايراني: همسازي عناصر ديني و ملي» را شامل دو بخش نظري و محتوايي دانست و تاكيد كرد: در بخش نظري به دنبال رفتن به سوي راهكار عملي براي روشن شدن تكاليف دستگاهها و در بخش محتوايي نيز به دنبال جلب مشاركت نخبگان و ارائه راهكار براي دستگاهها هستيم تا بدين ترتيب خلاهاي موجود پر شود.
به گزارش ايسنا، جعفرزاده ـ دبير اين همايش ـ نيز هويت ملي را ستون فقرات يك جامعه خواند كه باعث تعهد و تعلق افراد جامعه و در نهايت انسجام ملي ميشود.
وي هويتيابي را يكي از اساسيترين موضوعات دوران جواني دانست و به جزييات همايش اشاره كرد و يادآورشد: اين همايش در شش محور اصلي فراخوان داده بود كه باعث جمعآوري ٢٩١ چكيده مقاله از ٢٧ استان كشور شد.
به گفته وي ١٤٣ نفر از نويسندگان مقالات مرد و ٨٤ نفر زن بودند و در مجموع ١٨ مقاله در اين همايش ارائه و تمامي مقالات در قالب كتابي منتشر خواهد شد و اين همايش يك روزه كار خود را با برگزاري چهار پنل به پايان ميرساند.
لازم به ذكر است، اين همايش با همكاري موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره)، جوانان جمعيت هلال احمر، معاونت هماهنگي و برنامهريزي شهرداري تهران، سازمان پژوهشي و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش، شوراي فرهنگ عمومي، معاونت پژوهشي ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد و امور ايثارگران، معاونت فرهنگي كميته امداد امام خميني (ره)، مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي و سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي برگزار ميشود.ح/الف
١٧:٥٩ ٢٦/٠٨/١٣٨٧