١٥:٥٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
ثبت اختراع توليدسرين متالو پروتئاز ترموهالو آلكالوفيل در جهاددانشگاهي

محمدعلي آموزگار، آزاده‌زهرا فاطمي و حميدرضا كربلايي از پژوهشگران گروه ميكروبيولوژي كاربردي اين واحد موفق به ثبت اختراعي با عنوان "توليد سرين متالو پروتئاز ترموهالو آلكالوفيل" در اداره كل ثبت شركتها و مالكيت معنوي شدند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد تهران،اين ماده يك ميكروارگانيسم نو بومي مختص كشور ايران است كه داراي توانمندي بالقوه در توليد آنزيمهاي هيدروليتيك با ارزش در صنعت مي‌باشد. در بيوتكنولوژي به‌طوركلي همواره تلاش براي افزايش ميزان توليد محصول نهايي و كاهش قيمت آن يك ضرورت اجتناب‌ناپذير به حساب مي‌آيد. يك روش كلاسيك براي جداسازي آنزيمهايي با تواناييهاي جديد و ارزشمند به لحاظ صنعتي، جستجو براي يافتن ميكروارگانيسمهايي است كه بطور طبيعي در محيط‌هاي سخت زندگي كرده و قابليت توليد آنزيمهاي صنعتي را دارند. گروهي از ميكروارگانيسمهاي اكستريموفيل، باكتريهاي نمك دوست هستند كه تاكنون كمتر مورد توجه و مطالعه قرار گرفته‌اند.
توانايي سازگاري و بقاي ميكروارگانيسمهاي نمك دوست در يك گستره وسيع از قدرت نمكي (بين 5/0 تا 25 درصد)، وجود آنزيمهايي با قابليت‌هاي مناسب براي استفاده در زمينه‌هاي مختلف صنعتي را نويد مي‌دهد. پروتئازهاي باكتريايي، يك گروه خوب شناخته شده از آنزيمهاي هيدرولازي است كه پروتئين‌ها را هيدروليز كرده و در كنار اهميت فيزيولوژيك، اين دسته از آنزيمها داراي كاربردهاي گسترده تجاري نيز مي‌باشند. در صنايع چرم‌سازي براي حذف موهاي زائد از روي پوست و در صنعت دترژانت بعنوان يك تركيب كمكي در پودرهاي لباسشويي و همچنين در صنايع غذايي از اين آنزيم استفاده مي‌شود. در حاليكه پروتئازهاي متعددي از ميكروارگانيسمهاي مزوفيل تخليص و تعيين ويژگي گرديده است. بررسي اثر حلالهاي آلي بر روي اين پروتئاز نشان داد كه اين پروتئاز در حضور 20% تمامي حلالهاي مورد آزمايش پايدار بوده و اين خصوصيت، اين پروتئاز را به عنوان يك گزينه مناسب براي استفاده در فرآيندهاي صنعتي كه شامل غلظت‌هايي از حلالهاي آلي و يا نمك مي‌باشد معرفي مي‌كند. اين پروتئاز يك پروتئاز منحصر بفرد است كه از يك ميكروارگانيسم بومي ايران جدا شده است كه از حدود 330 اسيد آمينه تشكيل شده است و هم ميكروارگانيسم توليدكننده و هم پروتئاز توليد شده به عنوان نمونه‌هاي بومي ايران در دنيا ثبت شده است.ح/الف

١٤:٥٥ ٠٢/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد