٢٠:٢٥ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
/در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی گزارش نویسی و مقاله نویسی در علوم کشاورزی/
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی:
بزرگترین مشکل در چاپ مقالات ISI عدم آشنایی محققان با مراحل ثبت مقاله است

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی گفت:عدم آشنایی محققان با چگونگی چاپ نتایج تحقیقات انجام شده در ژورنال‌های بین‌المللی به یکی از مسائل مهم در این زمینه تبدیل شده است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد، در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی «گزارش نویسی و مقاله نویسی در علوم کشاورزی» که طی روزهای 29 و 30آبان ماه از سوی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی این نهاد، برگزار شد، دکتر محمد بنایان عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی، گفت: اکنون محققان در دانشگاه ها و مراکز علمی سطح کشور، سال‌ها وقت خود را برای کاری می‌گذارند که به نوعی کاربردی باشد، اما زمانی این کار زنده خواهد ماندکه منتشر شود و البته محل انتشار آن مقاله نیز به نوعی اعتبار آن مقاله محسوب می شود.
وی اهمیت انتشار و اعتبار مقالات را در سطح بین المللی عنوان کرد و گفت: هم اکنون در این زمینه کشورهایی مانند هندوستان و چین از بسیاری از کشورهای انگلیسی زبان غربی جلوتر هستند. اما متاسفانه در کشور ما عدم آشنایی محققان با چگونگی پرداختن به چاپ نتایج تحقیقاتی در ژورنال‌های بین‌المللی با حفظ استانداردهای لازم به یکی از مسائل مهم در این خصوص تبدیل شده است. باید به محققان این مسائل آموزش داده شود تا با دیدگاه ها و مراحل لازم برای ارائه مقاله آشنا شوندکه این هدف به خوبی در کارگاه حاضر دنبال شد.
وی عناوین مطرح شده در کارگاه را حول محور چگونه مقاله بنویسیم؟ عنوان کرد و گفت: در این کارگاه سعی شد تا شرکت کنندگان را با چگونگی پیدا کردن  مجلات و ژورنال‌های بین‌المللی آشنا نماید و اینکه چگونه ژورنال مناسب را بر اساس طبیعت کار خود انتخاب نمایند و طبق قوانین و استانداردها، مقاله خود را به زبان ساده بیان نمایند.
وی در خصوص وضعیت فعلی چاپ مقالات در ISI گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت علوم، رشد بسیار خوبی را در این زمینه می بینیم؛ سال گذشته حدود 40هزار مقاله در ISI چاپ کردیم و امسال تاکنون 100هزار مقاله در این زمینه داشتیم که نشان از رشد خوب و مطلوب کشور در این زمینه است که تا حد زیادی به خاطر تشویق و حمایت از محققان می باشد.
وی بزرگترین مشکل را در چاپ مقالات ISI ناآشنایی محققان با مراحل submit مقاله عنوان کرد و افزود: برخی محققان مقررات را نمی دانند و مشکل دیگر عدم آشنایی کامل به زبان انگلیسی است. امیدواریم در آینده در این خصوص سهمی که شایسته محققان ما است در سطح دنیا کسب نماییم.
در ادامه، مهندس شهرام بیرقی طوسی، دبیر علمی کارگاه «گزارش نویسی و مقاله نویسی در علوم کشاورزی» نیز گفت: در این کارگاه که با هدف آشنایی محققان با چگونگی ارائه مطلوب نتایج حاصل از تحقیق در مجامع علمی داخلی و بین المللی برگزار شد تعداد 25نفر از پژوهشگران واحدهای جهاددانشگاهی کشور در زمینه کشاورزی حضور یافتند.
وی افزود: در این کارگاه دو روزه، دکتر محمد بنایان  عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی، داور و عضو هیئت تحریریه چند ژورنال بین المللی ISI در خصوص کلیات نگارش مقالات تحقیقی و مروری، نحوه ارائه نتایج و تدوین بحث، دیدگاه داوری بر مقالات علمی و چگونگی اصلاح مقالات و تدوین جوابیه و نیز تدوین مقالات برای ارائه شفاهی و پوستر در مجامع علمی مطالبی را ارائه دادند؛ همچنین دکتر ابراهیم خدادادی عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی نیز در خصوص نگارش علمی در زبان انگلیسی و مهارت ارائه شفاهی مقالات در مجامع علمی به زبان انگلیسی سخنرانی کردند. در پایان نیز با حضور اساتید کارگاه و نیز دکتر رضا قربانی، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانمشگاه فردوسی میزگرد و جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.ح/الف

٠٩:٢٣ ٠٩/١٠/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد