پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد يزد بررسي كردند؛
روشهاي استفاده از فنآوري نانو در بهبود كيفيت مواد ديرگداز
پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد استان يزد در مقالهي تحقيقي روشهاي استفاده از فنآوري نانو در بهبود كيفيت مواد ديرگداز را بررسي كردند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه يزد، سيد حسين ميرحسيني، فزين آريانپور، علي امير ارجمند و ليلا شريفي، محققان جهاد دانشگاهي واحد يزد در مقالهي خود راجع به اهميت اين موضوع اوردهاند؛ امروزه نانو تكنولوژي به يكي از مهمترين شاخههاي پيشرفت علم در بسياري از زمينههاي علوم و مهندسي تبديل شده و پايهگذار بسياري از تحقيقات نوين در دانش و تكنولوژي ميباشدو در همين راستا پيشرفتهاي علم نانو در مهندسي مواد يكي از مهمترين بخشهاي اين شاخه از علم بوده كه از دهه 1970 تا به امروز گسترش و رشد داشته است.
در ادامه ميخوانيم؛ در اين ميان استفاده از فناوري نانو در توليد و بهينهسازي خواص مواد ديرگداز يكي از اين دستاوردها ميباشد كه در سالهاي اخير در كشورهاي صنعتي جهان مورد مطالعه، تحقيق، بررسي و اجرا قرار گرفته است.
اين مقاله سعي بر گردآوري دستاوردها و تجربيات انجام شده در حوزه فناوري نانو در مواد ديرگداز نموده و با توجه به بررسيهاي جامع انجام شده در منابع مختلف مشخص گرديد كه حوزه استفاده از نانوفناوري در بخشهاي مختلف مواد ديرگداز كاربرد دارد و از مهمترين اين موارد ميتوان به استفاده از فناوري نانو در توليد محصولات ديرگداز شكلدار و محصولات ديرگداز مونولتيك اشاره كرد.
با انجام اين تحقيق همچنين مشخص شد كه نحوه كاربرد نانو فناوري در مواد ديرگداز بيشتر به صورت استفاده از مقادير اندك نانوذرات مختلف در تركيب مواد ديرگداز جهت بهبود خواص مختلفي چون خواص فيزيكي، استحكام سرد و گرم، مقاومت به شوك حرارتي و مقاومت به خوردگي ميباشد كه در اين زمينه ميتوان به نانوذراتي چون سيليس، كربن و اكسيد آهن و نانوذرات غير اكسيدي اشاره كرد كه مي تواند منجر به تحولات زيادي در زمينه توليد ديرگداز گردد.
براساس يافتههاي اين تحقيق؛ استفاده از نانوذرات در آينده ميتواند يكي از چالشهاي مهم در علم ديرگداز باشد و با توسعه بيشتر توليد نانو ذرات و اقتصادي شدن توليد آنها، استفاده از اين تكنولوژي ميتواند در آينده بيش از گذشته مورد بهرهبرداري قرار گيرد.ح/الف
١٤:٥٢ ٠٩/٠٩/١٣٨٧