از سوي گروه پژوهشهای اقتصادی جهاددانشگاهی واحد مشهد؛
سيستمهاي آبياري باراني و سنتي در مزارع خراسان رضوي بررسي شد
انتخاب و رتبهبندي سيستمهاي آبياري باراني و سنتي از نظر شاخصهای مختلف اقتصادی و محیطی در مزارع استان خراسان رضوي توسط گروه پژوهشهای اقتصادی جهاددانشگاهی واحد مشهد، ارزیابی شد.
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد،در مقالهای با عنوان «انتخاب و رتبهبندي سيستمهاي آبياري باراني و سنتي در استان خراسان رضوي» که توسط «هادي رفيعي» از اعضای گروه پژوهشهای اقتصادی جهاددانشگاهی مشهد و «دكتر محمدرضا کهنسال» عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی نگارش یافته است، سيستمهاي آبياري باراني و سنتي در مزارع استان خراسان رضوي رتبهبندي شد.
در این مقاله که در مجله علمی پژوهشی علوم و صنایع کشاورزی چاپ گردیده است، آمده است: يکي از مسائل مهم در ورود تکنولوژيهاي آبياري تحتفشار، انتخاب سيستم مناسب با توجه به شرايط کشاورزي منطقه ميباشد.
هدف اصلي اين مطالعه انتخاب و رتبهبندي سيستمهاي آبياري باراني و سنتي در مزارع استان خراسان رضوي ميباشد. آمار و اطلاعات مورد نياز اين مطالعه از طريق تکميل 186 پرسشنامه از کشاورزان و مزارع استان خراسان رضوي در دو منطقه سبزوار و مشهد در سال 1386 بدست آمده است. براي دستيابي به اهداف مورد نظر، از روشهاي برنامهريزي «توافقي» و «تاپسيس» استفاده شده است.
نتايج بدست آمده در رابطه با چهار گروه کشاورزان و مزارع مورد مطالعه نشان داد که: در مورد دو گروه از کشاورزان منطقه، بهترين سيستم آبياري، آبياري باراني (کلاسيک ثابت و متحرک) و در مورد دو گروه ديگر از کشاورزان، بهترين سيستم آبياري، آبياري سنتي ميباشد. همچنين نتايج اين مطالعه حاکي از آن است که سيستم آبياري باراني خطي و دوراني از نامناسبترين سيستمهاي آبياري منطقه ميباشد.ح/الف
٠٧:٤٠ ١٨/٠٩/١٣٨٧