١٨:٠١ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
برای نخستین بار در کشور توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه صورت گرفت؛
تولید بتائین هیدروکلراید از ملاس چغندر قند و تصفیه کننده پسابهای صنعتی از زئولیتهای طبیعی

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه گفت: پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه موفق شدند برای نخستین بار در کشور، بتائین هیدروکلراید را از ملاس چغندر قند و نوعی جاذب تصفیه کننده پسابهای صنعتی را از زئولیتهای طبیعی تولید کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه، سید غلامرضا حسینی در نشستی خبری با بیان مطلب فوق، افزود: پژوهشگران پر تلاش سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه برای اولین بار در کشور موفق شده اند که در مقیاس نیمه صنعتی به تولید بتائین هیدروکلراید از ملاس چغندر قند دست یابند.
 وی با اشاره به کاربردهای بتائین هیدروکلراید، تصریح کرد: کاربرد این محصول در تولیدات آرایشی بهداشتی و درمان برخی ناراحتی های گوارشی است، همچنین در تولید داروی ضد اسید معده در خوراک دام و طیور از آن می توان استفاده کرد.
حسینی ادامه داد: کارفرمای این پژوهش سازمان صنایع و معادن استان کرمانشاه بوده و اعتبار آن که حدود 40 میلیون تومان بوده از طریق بند دال ماده 45 تامین شده بود.
 وی خاطر نشان کرد: برای انجام و تولید نیمه صنعتی این محصول حدود 17 ماه پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه بر روی آن کار کرده اند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در خصوص دومین دستاورد ملی این معاونت نیز گفت: پژوهشگران سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه برای نخستین بار در کشور با اصلاح زئولیت های طبیعی موفق به ساخت نوعی جاذب شدند که می تواند همزمان نسبت به حذف آلودگی های نفتی و مواد سنگین در محیط کاربرد داشته باشد.
حسینی افزود: این جاذب از کربن فعال که در حال حاضر برای تصفیه پسابهای صنعتی به کار می رود بسیار موثرتر و ارزان تر است.
وی ادامه داد: این جاذب به تایید مرکز تحقیق و توسعه پالایشگاه نفت استان کرمانشاه نیز رسیده است.
حسینی خاطر نشان کرد: اعتبار ساخت این جاذب تصفیه کننده پسابهای صنعتی مبلغ 35 میلیون تومان بوده که از محل اعتبارات سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه تامین شده است.
 معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه گفت: هفت نفر شامل 4 نفر دارای مدرک دکتری و 3 نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد مدت 12 ماه برای تولید این محصول بر روی آن کار کرده اند.
 حسینی در ادامه با اشاره به فعالیت های معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه، افزود: معاونت پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه تا کنون 100 طرح پژوهشی خاتمه یافته را داشته و هم اکنون نیز 25 طرح پژوهشی دیگر در دست اجرا دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 40 طرح پژوهشی را به دبیرخانه بند « دال » ماده 45 با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد ریال معرفی کرده ایم که در صورت تامین اعتبار انجام خواهند شد.
حسینی افزود: معاونت پژوهشي جهاد دانشگاهی واحد کرمانشاه در حال حاضر در 3 گروه تخصصی شیمی، منابع و هیدرولیک و گروه جامعه شناسی اقدام به انجام کارهای پژوهشی می کند که در هیمن راستا 3 مرکز تخصصی توسعه مطالعات استان، مرکز فنی و مهندسی و مرکز فنی و اجتماعی دارد.
وی خاطر نشان کرد: در بحث گیاهان دارویی و انجام مطالعات قومی با توجه به پتانسیل های بالقوه موجود در استان کرمانشاه در حال تبدیل شدن به قطب کشوری هستیم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه در پایان گفت: بحث پژوهش می تواند شالوده و اساس هر موضوعی باشد و اگر مسئولین استان به این مقوله توجه ویژه ای داشته باشند قطعا توفیقات بیشتری در بحث اقدامات پژوهشی خواهیم داشت.ح/الف

١٥:٤٧ ٢٣/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد