با حضور رئیس مرکز صنایع نوین وزارت صنایع و معادن؛
نشست گروههای پژوهشی جهاددانشگاهی واحد مشهد در حوزه صنعت برگزار شد
دکتر رعنایی گفت:چرخه نوآوری ایده تا محصول در صنعت تا وقتی به ثروت منجر نشود سودی نخواهد داشت.
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد،در این جلسه که 21 آذرماه برگزار شد، دکتر سید علیاکبر شمسیان رييس جهاددانشگاهي واحد مشهد به تاریخچه آغاز به کار پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد در سال 69 اشاره کرد وگفت: این پژوهشکده در طول سالهای فعالیت خود، خدمات بسیاری را در سطح استان ارائه داده است؛ همچنین به دلیل عدم برخورداری از بودجههای دولتی، حرکات سنجیدهتری نسبت به بسیاری از نهادهای دیگر داشته است و اکنون از مراجع مورد اعتماد مسئولان استانی و دفتر مرکزی جهاد میباشد.
دکتر شمسیان افزود: استان خراسان رضوی به دلیل ویژگیهای اقلیمی منطقه و نیز وجود کارخانجات متعدد صنایعغذایی نیاز جدی به صنعت غذا و تحقیقات مرتبط با آن دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: نشست حاضر منجر به معرفی مختصری از فعالیتهای این مجموعه و سرآغازی برای تعاملات بیشتر و استفاده از پتانسیل ها و امکانات موجود باشد تا در جهت انجام کارهای مشترک بزرگتر و رفع گوشهای از مسائل صنایع غذایی در استان که همواره از رویکردهای اساسی این مجموعه محسوب میشود، بکار گرفته شود.
وی با اشاره به جوان بودن کادر پرسنلی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی واحد مشهد، اراده و پتانسیل موجود در افراد را نقطه اتکاء، برای فعالیتهای آینده در مجموعه عنوان کرد.
در ادامه این نشست، دکتر رعنایی رئیس مرکز صنایع نوین وزارت صنایع و معادن، ورود پژوهش به فضای رقابتی در عرصه صنعت را هنر پژوهشگر عنوان کرد و گفت: چگونگی عرضه صحیح کار پژوهشی به بازار با لحاظ همه مسائل موجود در بخش صنعت و مجوزها و سازگاری آن در شرایط رقابتی بازار، هنر پژوهشگر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، اظهار داشت: شعار تولید علم در حوزه علومانسانی متداول است اما علم در صنعت وقتی به بار خواهد نشست که به ثروت بیانجامد؛ چرخه نوآوری ایده تا محصول در صنعت تا وقتی به ثروت منجر نشود سودی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: یافتههای پژوهشی با پژوهشی که آماده تجاریسازی است و در آن هماهنگی بین هزینه و فایده وجود دارد فرق میکند؛ آموزش و پژوهش به وزارت علوم مرتبط است تا هنگامی که به مرحله تجاریسازی برسد و به وزارت صنایع وارد شود.
وی بر تعریف یک پروژه یا کار کلیدی موثر از سوی جهاد مشهد در سطح استان خراسان تاکید کرد و افزود: تعریف پروژههای کوچک و جزئی برای ورود به صنعت که در حد بررسی، مطالعه یا امکانسنجیست چندان ارزشمند نیست، اصولا حضور جهاددانشگاهی در دانشگاه باعث میشود که بیشتر به سراغ پژوهش و امکانسنجی رود؛ البته در حد استراتژی و خط مشیها باید حفظ شود اما بهتر است کمی از فضای پژوهش بیرون آییم و در همزبانی با صنعت به نتایج مطلوب برسیم.
در ادامه مراسم، قلیپور، کارشناس دفتر پروژهیابی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز گفت:
انتظار میرود این نشست و آشنایی با توانمندیهای جهاد مشهد، در برنامهریزیهای آتی این مجموعه را در قطب صنایع غذایی کشور قرار دهد.
وی افزود: در بخش صنایعغذایی، همواره فرهنگسازی حرف اول را میزند همچنین حمایتهای دولتی نیز در این خصوص بسیار موثر است.
در ادامه مهندس معصومه مهربان، مدیرگروه کیفیت و ایمنی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد نیز به اهم طرح های انجام شده در گروه اشاره کرد و گفت: ما در دو سال اخیر تعداد 27 مورد از واحدهای صنعتی اعلام نیاز داشتیم تا در قالب طرح فلگشیپ مشکلاتشان را حل نماییم؛ 15 مورد از آنها را به وزارت صنایع منتقل کردیم و علت کنارگذاشتن بقیه موارد نیز عدم گنجیدن طرحها در چارچوب آییننامههای فلگشیپ و یا ارائه بیش از یک طرح از سوی برخی واحدهای صنعتی بوده است که ما تنها اولویت اولشان را به برنامه فلگشیپ در وزارت صنایع منتقل کردیم. اما تعداد 4 طرح در جلسات کمیته فنی وزارت صنایع مطرح شد که 2 مورد از آنها (طرح بهینهسازی فنداسیون روغن سرخکردنی و طرح کنترل قارچزدگی در کارخانجات لبنی رضوی) تصویب شد و اکنون در حال اجراست.
مهندس شادی بلوریان عضو گروه افزودنیهای مواد غذایی در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد نیز گفت: تولید خمیرترش با هدف کاهش کپکزدگی و بهبود طعم در نان و نیز طرح کارفرمایی همبرگر رژیمی(حذف 9درصدی چربی) از جمله فعالیتهای این گروه است.
شايان ذكر است،در این جلسه مهندس الناز میلانی عضو گروه فرآوری موادغذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی واحد مشهد نیز از تولید ماست منجمد لبنی کم چرب در گروه خبر داد که در آن از شهد خرما و جایگزینهای بستنی استفاده شده است.ح/الف
١٦:٢٣ ٠٣/١٠/١٣٨٧