١٩:١٥ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
از سوي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي؛
ويژه‌نامه "پيامبر اعظم (ص) "رونمايي شد

مراسم رونمايي از ويژه‌نامه "پيامبر اعظم (ص) " 25 آذر ماه با حضور دكتر سعيد تسليمي معاون پژوهشي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانگشاهي و جمعي از پژوهشگران و صاحب نظران حوزه علوم انساني در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،در اين مراسم دكتر سعيد تسليمي در سخنراني با موضوع "ظرفيت‌ها و تنگناهاي علوم انساني" با اشاره به جايگاه جهاد و تلاش مقدس در آموزه‌هاي ديني ، اظهار داشت: امروزه در تقسيم‌بندي‌هاي بيرون از محيط علمي و دانشگاهي متاسفانه علوم انساني در رتبه‌هاي پاييني قرار دارند و كمترين توجه در جامعه به علوم انساني معطوف است كه البته اين دسته بندي علمي و منطقي نيست .
وي افزود: واقعيت اين است كه براي پيشرفت در عرصه‌هاي مختلف علمي به علوم انساني نياز داريم و حتي بسياري از افرادي كه مدارج بالاي رشته‌هاي فني ، تجربي و ... را طي مي‌كنند، در نهايت به سمت علوم انساني گرايش پيدا مي‌كنند.
دكتر تسليمي با بيان اينكه پيشرفت علمي و فناوري بدون توجه به علوم انساني امكان پذير نيست، خاطر نشان كرد: جامعه ما بايد به دنبال علم نافع باشد، زيرا اين مقوله در آموزه‌هاي ديني ما مورد تاكيد قرار گرفته است .
وي افزود: علم نافع به اين معني است كه هر فعاليت علمي و پژوهشي كه در كشور انجام مي‌شود بايد هدفمند بوده و براي جامعه مفيد باشد.
معاون پژوهشي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ادامه داد: بايد تلاش كنيم تا بتوانيم مقدمه‌هاي علم نافع را شناسايي و تقويت كرده و موانع رسيدن به علم نافع را برطرف نمائيم و در اين مسير بايد ثابت كنيم كه علوم انساني نافع و راهگشا و حيات بخش است.
وي خاطرنشان كرد: جهادگران دانشگاهي بايد در ارتقاء جايگاه علوم انساني در جامعه بيش از پيش تلاش كنند و دولت و مسؤولان را ياري نمايند.
دكتر تسليمي با اشاره به اصالت علوم انساني در پايان گفت: اهميت علوم انساني به قدري است كه در عرصه اداره جامعه تمام علوم و فنون در خدمت علوم انساني قرار مي‌گيرند.
اين گزارش مي‌افزايد،در اين مراسم دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي نيز در سخناني اظهار داشت: امروزه فناوريها به دو دسته نرم و سخت تقسيم بندي مي‌شوند كه خوشبختانه جهاددانشگاهي در هر دو زمينه موفق بوده است و تعداد زياد گروه‌هاي پژوهشي علوم انساني در اين نهاد بيانگر اين مطلب است .
وي افزود: در حوزه علوم انساني كشور بايد فضاي تحقيقاتي گسترده‌اي را ايجاد شود تا بتوانيم علاوه بر داخل كشور ، توانايي‌هاي خود را در سطح بين المللي نيز نشان دهيم .
وي با اشاره به برخي فعاليت‌هاي علمي پژوهشي جهاددانشگاهي، ادامه داد: جهاددانشگاهي در حال حاضر در عرصه‌هاي مختلف علمي از جمله پزشكي دستاوردهاي ارزشمندي را به جامعه معرفي كرده است كه از آن جمله مي‌توان به فناوريهاي كاربرد سلول‌هاي بنيادي در درمان بيماري‌هاي مختلف اشاره كرد.
وي يادآور شد: در حال حاضر سه نشريه علمي پژوهشي جهاددانشگاهي در IST نمايه مي‌شود و به واقع ويژگي جهاددانشگاهي ارايه تحقيقات به جامعه و مردم است به طوريكه در دو سال اخير جهاددانشگاهي توانسته با انجام طرح‌هاي تحقيقاتي شاخص 160 ميليون دلار صرفه جويي ارزي ايجاد نمايد.
دكتر تاروردي گفت: جهاددانشگاهي دو تا سه برابر بودجه دريافتي خود ارزش افزوده ايجاد مي‌كند و به اين باور رسيده است كه براي رسيدن به توسعه پايدار و قدرت و پيشرفت بايد به علم و دانش و فناوري داخلي و بومي اتكا كنيم ، زيرا بدون توسعه پايدار به اهداف سند چشم انداز نظام دست نخواهيم يافت .
در ابتداي اين مراسم نيز دكتر حسينعلي قبادي رييس پژوهشكده علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي در سخناني گفت: جهاددانشگاهي در عرصه علوم انساني تلاش مي‌كند كه اثبات كند هر تصميم گيري بدون توجه به علوم انساني ناقص است و همچنين شآن علوم انساني در جامعه مساله يابي است و يك امر فرهنگي تشريفاتي محسوب نمي‌شود.
وي افزود: رمز پيشرفت جوامع توجه به علوم انساني است، ضمن اينكه مدارج شكوفايي تمدن اسلامي نيز علوم انساني محور پيشرفت و توسعه جامعه قرار داشت.
دكتر قبادي در ادامه با اشارهبه برخي از طرح‌هاي پژوهشي اين پژوهشگاه تصريح كرد: براي انتشار اين ويژه‌نامه طي فراخواني كه اعلام شد، نزديك به 100 مقاله به پژوهشگاه ارسال شد كه از ميان اين مقالات برگزيده در ويژه‌نامه به چاپ رسيد.
وي در پايان خواستار ترجمه اين ويژه‌نامه به زبان‌هاي بين المللي و استفاده از آن به عنوان كمك درسي در دانشگاه‌هاي آموزشگاه‌ها شد.
گفتني است ، در پايان مراسم ويژه‌نامه "پيامبر اعظم" فصلنامه علمي پژوهشي زبان و ادبيات فارسي رونمايي شد.ح/الف

١١:٢٧ ٣٠/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد