٢٠:٠٧ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
سرانه پژوهشی جهاددانشگاهی بسیار بالاتر از دانشگاهها و موسسات پژوهشی است

مدیر پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی از سهم بالای پژوهشی جهاددانشگاهی در مقایسه با دانشگاهها و موسسات پژوهشی خبرداد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی،دکترکامران صداقت با اعلام این خبر افزود: جهاددانشگاهی به لحاظ ساختارغیر دولتی و نداشتن سلسله مراتب اداری و بورکراتیکی زمینه های مناسبی برای انجام و اجرای طرحهای پژوهشی فراهم آورده که عمده ترین مصداق آن تنوع حوزه های اجرای طرحهای تحقیقی و مداخاه ای است و این امر در موضوعات پزشکی ،فنی ،مهندسی و علوم انسانی مشهود می باشد.
وی با انتقاد از کندی روند حرکت پژوهشهای هنری در جهاددانشگاهی به عنوان نقص موجود در این نهاد گفت : امیدواریم در این زمینه نیز با شروع فعالیتهای جدید جهاددانشگاهی بتواند به موفقیتهای چشمگیر دست یابد.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با اشاره به چگونگی اجرای طرحهای پژوهشی در ایران اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما این موضوع برای نشان دادن عملکردواخذ امتیازبوده و بیشتر جنبه تقلیدی و کمی دارد و به جای توجه به نتایج و کیفیت کاربست یافته های پژوهشی به متدولوژی و روش شناسی آن اهمیت داده می شود در صورتیکه در  کشورهای صنعتی، پژوهش بخشی از زندگی مردم و کارگزاران است. 
این محقق و پژوهشگر در ادامه سخنان خود گفت: در حال  حاضر پژوهش و اهمیت آن با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در حال تحول است  ولی  در این بخش نیز فقدان ساختارهای نهادی و منسجم  باعث شده تا پیش بینی پذیری و عقلایی اندیشی حرکت پژوهشی  ممکن نگردد.
دکتر صداقت با تاکید بر وضعیت پژوهشی در آذربایجان شرقی بیان داشت:پژوهش در استان به دلیل فقدان NGO های پژوهشی و وابستگی طرحها و عناوین آن به ساختارهای دولتی از وضعیت معلومی برخوردار نیست و پژوهشهای انجام شده جنبه کاربردی ندارندو طبق بررسی های انجام شده حداکثر3 درصد از پژوهشها مورد توجه برنامه ریزان قرار گرفته است.
مدیر پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه جهاددانشگاهی استان، ارتقائ فرهنگ پژوهشی از طریق روشن سازی مشارکت مردم در ارائه اطلاعات درست ،اعطائ موافقت های اصولی به سازمانهای غیر دولی برای تشکیل تیم های پژوهشی ، فعال سازی مراکز رشد جهت بالا بردن ضریب دسترسی فیزیکی نوآوران ، تشکیل نمایشگاه و بانک اطلاعات  مسائل و مشکلات سازمانها، نهادها و خانواده ها را از اقدامات ضروری در جهت گسترش مقوله پژوهشی در استان دانست و افزود: برگزاری  جلسات  هم اندیشی  علمی ، پژوهشی در مراکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی جهت ایجاد درگیری ذهنی برای پژوهشگران و مردم عادی، ایجاد ارتباط با سازمانهای بین المللی جهت انتقال تجارب مطالعاتی و اخذ حمایت مالی و تجلیل از پژوهشگران نوآور و کارآفرین در سطح منطقه ای ملی میتواند در توسعه پژوهش بسیار موثر واقع شود.ح/الف

١١:٠٩ ١٠/١٠/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد