٢٠:١١ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نماینده مردم شیراز در خانه ملت:
جهاد دانشگاهی زمینه های اطمینان بخشی به فعالیت های بخش خصوصی را در کشور فراهم کند

نماینده مردم شیراز در خانه ملت  روز سه شنبه سوم دی ماه 87 با حضور در جهاد دانشگاهی واحد فارس، از نزدیک با فعالیت ها و توانمندی های این نهاد علمی ـ دانشگاهی آشنا شد.
به گزارش ایسنا از شیراز، دکتر قادری در دیدار با رئیس ، معاونین و مدیران جهاد دانشگاهی واحد فارس با اشاره به تلاش ها برای واگذاری تصدی گری دولتی در کشور گفت: ساختار بخش دولتی هنوز به گونه ای تعریف نشده که با ایجاد یک فضای رقابتی، کار را به بخش خصوصی واگذار کند و کار را با کیفیت برتر از آن تحویل بگیرد. بنابراین در چنین شرایطی، بخش خصوصی گلایه های فراوانی دارد که توانمندی و امکانات داریم اما کاری برای ارجاع به ما وجود ندارد و از طرفی در بخش دولتی هم محدودیت های مالی و منابع انسانی و اداری و غیره باعث می شود که این بخش هم نتواند نقش فعالی را در کشور بازی کند.

وی ادامه داد: در این بین حلقه های مفقوده ای وجود دارند که همان نهادهای عمومی هستند و تا زمانی که بخش دولتی بتواند خود را توانمند کرده و فعالیت ها را تعریف کند و در شرایط رقابتی و برابر، امور را به بخش خصوصی واگذار کند و بعد هم به درستی نظارت و کنترل کند، باید یک سری نهادهای عمومی وجود داشته باشند که از یک طرف مورد اعتماد و وثوق بخش دولتی باشند و بتوانند در مواردی که ماهیت، شاکله و ابعاد کل تعریف نشده، با تزریق اعتبارات دولتی، کار را به اجزای کوچک تری تعریف کرد، و از ظرفیت بخش های خصوصی استفاده کنند.

به اعتقاد نماینده مردم شیراز در خانه ملت، جهاد دانشگاهی با توجه به تماس با بدنه آکادمیک و همچنین عمومی جامعه و نیز تنوع حوزه های فعالیتی آن می تواند این امکان را برای کشور فراهم کند.

وی ادامه داد: تنوع کاری به جهاد دانشگاهی این امکان را می دهد که در هر حوزه ای خلأهای موجود در کشور را پر کند؛ منتهی این نهاد باید مراقبت کند که خود را به تصدی گری و عدم استفاده از توانمندی بخش خصوصی محدود نکند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید مکمل فعالیت های بخش خصوصی باشد، ادامه داد: این نهاد انقلابی باید با هدف باز کردن روزنه های جدید به روی بخش خصوصی فعالیت کند و زمینه های اطمینان بخشی به فعالیت های بخش خصوصی را در کشور فراهم کند.

وی با اشاره به فعالیت های تحقیقاتی در دانشگاه های کشور گفت: جهاد دانشگاهی باید فعالیت های پژوهشی خود را بر فعالیت های کاربردی متمرکز کند و به خلأهای موجود کشور پاسخ دهد.

به اعتقاد این استاد دانشگاه شیراز، وضعیت موجود دانشگاه ها باعث شده که  اعضای هیأت علمی دانشگاه ها چندان خود را با مسائل جامعه درگیر نکنند؛ بنابراین جهاد دانشگاهی می تواند خیلی راحت با شناسایی نیازهای جامعه، ظرفیت های دانشگاه را به کار بگیرد و نقش حلقه واسط بین دانشگاه و جامعه بازی کند.

عضو فراکسیون اصولگرایان خانه ملت با انتقاد از ضعف مدیریت در ساختارهای کشور در جهت بکارگیری همه ظرفیت های کشور اضافه کرد: بسیاری از دستگاه های اجرایی کشور فاقد توان پژوهشی و تحقیقاتی حتی برای نیازهای خود هستند؛ این در حالی است که در مجموع، کشور از توانمندی پژوهشی لازم، حداقل برای پاسخگویی به نیازهای داخلی برخوردار است؛ بنابراین نهادهایی مثل جهاد دانشگاهی می توانند به نیازهای مختلف کشور در حوزه تحقیقات کاربردی پاسخ دهند.

وی با تأکید بر لزوم تلاش جهاد دانشگاهی برای پر کردن خلأهای فرهنگی کشور در حوزه تحقیقات کاربردی، مسئولان و مدیران این نهاد را از ورود به حوزه های تکراری برحذر داشت و گفت: جهاد دانشگاهی در راستای سیاست های اصل 44 قانون و کاهش نقش دولت در عرصه اقتصاد، باید به شکل دهی شرکت های خصوصی توانمند کمک کند.

وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی می تواند شرکت های خصوصی را توانمندسازی کند تا امکان واگذاری رقابتی امور به بخش خصوصی فراهم شود.

به اعتقاد قادری، جهاد دانشگاهی حلقه واسط بخش خصوصی و دولتی برای فعال سازی ظرفیت های موجود کشور است.

وی ادامه داد: در فعالیت های اجتماعی باید به سمت نهادسازی و تعریف فرآیندهای قابل واگذاری حرکت کنیم؛ بنابراین نهادهای عمومی مثل جهاد دانشگاهی با نگرش ظرفیت سازی برای بخش خصوصی مهم هستند.

به گزارش ایسنا از شیراز، در این دیدار  مهندس مسعود رستگار رئیس جهاد دانشگاهی واحد فارس گزارشی از فعالیت های این نهاد در فارس ارائه کرد و گفت: تلاش کرده ایم تمام توان جهاد دانشگاهی در سراسر کشور را در جهت توسعه  استان به ویژه در حوزه پژوهشی فعال کنیم.

به گفته وی اولویت فعالیت های جهاد دانشگاهی به ترتیب در امور فرهنگی، پژوهشی و آموزشی سامان دهی شده است.

رستگار ادامه داد: عمده فعالیت های فرهنگی این نهاد در حوزه فعالیت های قرآنی با راه اندازی گروه های تخصصی فعالیت های تجسمی و نیز شعبه استان خبرگزاری قرآنی متمرکز شده است؛ ضمن اینکه خبرگزاری ایسنا، مرکز افکارسنجی و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی هم در فارس فعال هستند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 92 طرح پژوهشی و در سال جاری 51 طرح پژوهشی اولویت دار استانی را به کارگروه پژوهش و فناوری استان پیشنهاد کرده ایم ادامه داد: تعداد قابل توجهی از طرحها مراحل داوری خود را گذارنده، اما به علت مشکلات موجود در اعتبارات پژوهشی ، هنوز عملیاتی نشده اند.

رئیس جهاددانشگاهی واحد فارس اظهار امیدواری کرد با جدیت بیشتر مسئولین فارس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، مشکل اعتبارات پژوهشی استان تا قبل از پایان سال جاری حل شود.

به گفته رستگار در زمینه سلولهای بنیادی نیز فعالیت های شایسته ای در استان صورت گرفته  که اطلاعات تکمیلی آن به زودی به اطلاع عموم خواهد رسید.

وی همچنین گزارش مختصری از فعالیت های سازمان  همیاری اشتغال فارغ التحصیلان ، مرکز آموزش عالی علمی و کاربردی ، معاونت آموزشی و از جمله آموزش کارکنان دولت،راه اندازی مراکز آموزشی جهرم و کازرون را به اطلاع نماینده مردم در خانه ملت رسانید.ح/الف

١٦:٥١ ٠٤/١٠/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد