/موفقيت محققان سلولهاي بنيادي درترميم ضايعات چشم/
رييس مركزتحقيقات چشم بيمارستان لبافي نژاد خبرداد:
بهبود بينايي هفت بيمار با پيوند سلولهاي بنيادي
رييس مركز تحقيقات چشم بيمارستان لبافي نژاد با اشاره به فعاليتهاي اين مركز در زمينه كاربرد سلولهاي بنيادي در طب ترميمي بيماريهاي چشم اظهار كرد: تاكنون هفت بيمار با استفاده از پيوند سلولهاي بنيادي كشت داده شده در اين مركز درمان شدهاند.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدعلي جوادي در حاشيه همايش كاربرد سلولهاي بنيادي در طب ترميمي با بيان اين كه براي برخورداري از ديد مطلوب بايد چند قسمت چشم شرايط ايدهآل داشته باشند، گفت: از اين رو قرنيه بايد شفاف بوده و وضعيت لايه اشكي خوب باشد و در نهايت اعصاب بينايي و شبكيه سالم باشد تا تمامي اطلاعات جمعآوري شده و به مغز منتقل شوند.
وي با اشاره به اين كه سلولهاي بنيادي در ناحيه دور چشم قرار داشته و مرتب تكثير ميشوند، اظهار كرد: زماني ممكن است اين سلولها به هر دليل فعاليت خود انجام نداده و روند ترميم صورت نگيرد كه در نهايت منجر به كدورت قرنيه ميشود.
رييس مركز تحقيقات چشم بيمارستان لبافي نژاد، خاطر نشان كرد: بيماريهاي مادرزادي و بيماريهاي ناشي از حوادث از جمله بيماريهايي است كه مانع كار سلولهاي بنيادي ميشوند و بنابراين وقتي كه سلولهاي بنيادي قرنيه چشم كم شود، در نهايت رگ خوني وارد قرينه شده و كدورت پيدا ميشود كه فرد بسته به شدت كمبود با كبود ديد مواجه ميشود.
وي گفت: سلولهاي بنيادي حداكثر 90 تا 120 درجه از 360 درجه محيط كره چشم جهت پيوند از چشم سالم به چشم معيوب قابل استفاده هستند كه چنين درماني كاملا موفق خواهد بود.
دكتر جوادي درباره پيوند سلولهاي بنيادي در افراد داراي آسيب در دو چشم، توضيح داد: در اين موارد پيوند بايد از فرد ديگري باشد كه از خانواده و يا از جسد ميتوان استفاده كرد.
به گزارش ايسنا، وي تصريح كرد: راه سومي در اين مورد وجود دارد كه طي آن مقداري از سلولهاي بنيادي چشم سالم را برداشته و در محيط آزمايشگاهي كشت داده ميشوند كه در ايران بر روي هفت بيمار انجام شده و افراد پيوند شده با توجه به شدت ضايعه درجاتي از بينايي خود را به دست آورند. اما در زمينه برداشت سلولهاي بنيادي از جسد و كشت آن در كشور كار باليني صورت نگرفته است.ح/الف
١٠:٠٢ ٠٧/١٠/١٣٨٧