٢٠:٢٠ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
همايش تحليل جايگاه مديريت شهري در كاهش آسيب‌هاي اجتماعي برگزار شد

همايش تحليل جايگاه مديريت شهري در كاهش آسيب‌هاي اجتماعي در دوم دي ماه سال جاري با همكاري جهاد دانشگاهي دانشگاه علامه طباطبائي و اداره كل امورآسيب‌هاي اجتماعي شهرداري تهران در دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبائي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد علامه طباطبايي،
اين همايش با هدف مهارت‌هاي ورود مديريت شهري در كاهش آسيب‌هاي اجتماعي در شناخت جايگاه قانوني مديريت شهري برگزار شد.
احمد نوريان معاون اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران گفت: ساختار تعريف شده اداره كل امورآسيب‌هاي اجتماعي كه در حال تبديل شدن به يك سازمان است، سعي دارد مسئوليت‌ها و خدمات اجتماعي در حوزه مديريت شهري را انجام دهد. وي افزود مسائلي مانند صنعتي شدن، مهاجرت، حاشيه نشيني، بيكاري، ضعف سيستم رفاه اجتماعي، افزايش جمعيت و غيره موجب شده تا شاهد رشد و تنوع آسيب‌هاي اجتماعي باشيم.
نوريان خاطر نشان كرد:آسيبهاي دنياي مجازي كه از سال 81و 82 با محتواي غربي وارد شد، محصولات مخربي را به شكل گسترده‌اي ترويج كرد كه از اواخر سال 82 و 83 اين محصولات به صورت داخلي توليد شدند و آسيب‌هاي جدي را به وجود آوردند. ايشان همچنين يادآور شدند كه آسيب‌هاي اجتماعي و رشد آن از يك مدل خاص تبعيت نمي‌كند، چرا كه آسيب‌ها زنجيروار به هم متصل هستند و اقدامات ما نيز بايد زنجيره‌اي باشند.
مرتضي طلايي عضو كميسيون فرهنگي- اجتماعي شوراي شهر تهران با بيان اينكه اختلاط كاري مجريان، سياست گذاران و پژوهشگران حوزه آسيب‌هاي اجتماعي باعث ايجاد تنوع در اين حوزه شده است. اظهار داشت:براي چاره جويي در مورد آسيب‌ها، بايد دولت، دستگاه‌ها، تشكل‌هاي غير دولتي و مديريت شهري وارد عمل شده و با برنامه‌هايي دقيق و همسو چالش‌ها را كاهش دهند. وي افزود گروهي نگاهي محدود كننده و كاهش دهنده به موضوع دارند و به دنبال مهار و كنترل آسيب‌ها هستند و برخي ديگر نگاهي آرماني به آن دارند و خواهان حذف آسيب‌هاي اجتماعي هستند درصورتي كه آسيب‌ها پيوست اجتماع بوده و به هيچ عنوان قابل حذف نيستند.
دكتر غلامرضا لطيفي معاون اداري مالي دانشكده علوم اجتماعي داشگاه علامه طباطبايي با اشاره به تاريخچه مطالعات آسيب شناسي در حوزه شهرها،به حوادث و مسايل ناشي از جنگ جهاني دوم و تاثير آن بر ورود انديشمندان و متفكران براي حل معضلات اجتماعي در شهر‌ها اشاره و تاكيد كرد:امروزه حاكميت شهري،مردم باوري،مشركت محوري،فرهنگ شهري،حقوق شهروندي و... مواردي مهم هستند كهمديريت شهري بايد با اتكا به آنها و به كمك انديشمندان و صاحب نظران به سمت دستيابي به يك شهر شهروند مدار حركت مي‌كند.
محمد رضا واعظ مهدوي، معاون هماهنگي برنامه ‌ريزي شهرداري تهران نيز اضافه كرد كه بر اساس فصل هفت قانون اساسي، دولت به عنوان نهاد سياست گزار و برنامه ريز، در تصدي گري نقشي ندارد و مسئوليت تصدي گري به شهرداري‌ها و استانداري‌ها واگذار شده كه آنها نيز در صورتي كه بخش خصوصي قادر به انجام آن باشند به اين بخش محول مي‌كنند.
همچنين دكتر سيد نجم الدين محمدي،مدير كل امور آسيب‌هاي اجتماعي شهرداري تهران،نيز در اين همايش با اشاره به ارتباط موثر ميان دانشگاه و سيستم‌هاي اجتماعي در مسايل مختلف گفت:افزايش روز افزون جمعيت،مهاجرت و گسترش حاشيه نشيني از علل عمده افزايش آسيب‌هاي اجتماعي است و نامناسب بودن قوانين موجود،عدم توجه به عوامل زير ساختي آسيب‌هاي،فقدان حساسيت لازم به روند رو به رشد آسيب‌هاي و تنوع آن،عدم وجود مطالعه جامع در اين زمينه با توجه به شرايط خاص هر منطقه و عدم ارزيابي صحيح برنامه‌هاي انجام شده از جمله دلايل عدم توفيق برنامه‌ها در حوزه آسيب‌هاي اجتماعي است.
وي اظهار داشت براي دستيابي به همه خدمات شهري و اثر بخشي آن،جلب مشاركت مردم و رضايت مندي آنان و پاسخگويي به دغدغه‌هاي آن لازم است و بايد براي اين كار در همه حوزه‌هاي اجتماعي وارد شد.
همچنين در اين همايش دكتر علي‌اصغر سعيدي،دكتر سعيد مدني،دكتر حسينعلي افخمي،دكتر غلامرضا لطيفي،دكتر محمد زاهدي اصل،دكتر محمد شيخي،دكتر عزت ا.. سام آرام،دكتر محمود جمعه پور و دكتر زاهدي مازندراني مقالات خود را ارايه كردند.ح/الف

١٥:٤٠ ٠٨/١٠/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد