دکتر پروین احمدی نژاد:
دستاوردهای محققان جهاد دانشگاهی، تحقق شعار"می شود، می توانیم"رییس جمهور است
دکتر پروین احمدی نژاد، عضو شورای اسلامی شهر تهران، با حضور در محل انجام روش درمانی نوین «عمل رفع درد ضایعات مخاطی با استفاده از لیزر» و مشاهده انجام این عمل بر روی یک بیمار مبتلا به این ضایعه که برای نخستین بار در جهان توسط محققان جهاد دانشگاهی ابداع شده و با موفقیت انجام می شود، گفت: این تحقق شعار می شود و می توانیم است که توسط محققان جوان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران محقق شده است.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، دکتر پروین احمدی نژاد نایب رئیس کمیسیون بودجه شورای اسلامی شهر تهران در بازدید 4 ساعته از مراکز تحقیقاتی و درمانی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با حضور در گروه های مختلف پژوهشی و مراکز درمانی، با اعضای هیات علمی و پزشکان این نهاد گفتگو کرد و در جریان توانمندی ها و دستاوردهای پژوهشگران و متخصصین جهاد دانشگاهی قرار گرفت.
دکتر احمدی نژاد با تأکید بر توانمندی های مثبت این مراکز گفت: این مراکز به عنوان مراکز پژوهشی - درمانی که در آن متخصصین جوان ایرانی با کمترین امکانات و بیشترین ایمان و توکل، بزرگترین کارها را انجام می دهند، می تواند الگوی خوبی برای جوانان ایرانی و سایر مراکز درمانی و پژوهشی کشور باشد. عضو کمیسیون بودجه شورای اسلامی شهر تهران، به توجه این شورا به سلامت بانوان اشاره کرد و افزود: تلاش می کنیم مراکز درمانی که می توانند مشکلات مردم را رفع کنند را شناسایی کرده و به آنها در جهت خدمت به مردم و جامعه کمک کنیم.
دکتر احمدی نژاد بر شناساندن مراکز درمانی بیماری های پستان، لیزر پزشکی و درمان در منزل جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به عموم مردم تأکید کرد و افزود: این مراکز باید به عنوان مراکز درمان تخصصی بیماری زنان به عموم مردم و خیرینی که می توانند در جهت تجهیز هرچه بیشتر این مراکز، شناسانده شود. وی با تاکید بر اهمیت سلامت زنان در جامعه، به لزوم توجه به بحث بیماریابی در سرطان پستان اشاره کرد و گفت: مجموعه توانمند و تخصصی جهاد دانشگاهی و دیگر مراکز مرتبط با این موضوع باید شورای شهر را در جهت آموزش شهروندان یاری کنند، چراکه اگر در بحث آموزش سرمایه گذاری شود، تبعات اجتماعی و اقتصادی این بیماری به حداقل خواهد رسید.
احمدی نژاد همچنین در بازدید از واحد «صدای مشاور» این کلنیک که بصورت رایگان با شماره 66466266 به عموم هموطنان در مورد سرطان پستان اطلاع رسانی می کند، بر ضرورت اطلاع شهروندان از وجود چنین واحدی، تاکید کرد. لازم به ذکر است دکتر پروین احمدی نژاد از دیگر بخش های مختلف درمانی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، نظیر کلینیک معاینه تخصصی سرطان پستان، کلینیک تخصصی ماموگرافی و سونوگرافی، کلینیک لنف ادم، اتاق های عمل و آزمایشگاه ژنتیک بازدید کرده و با توضیحات مسئولان هر بخش در جریان روند فعالیت های آن قرار گرفت.
وی در پایان بر ایجاد زمینه همکاری مشترک بین شورای شهر تهران و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تاکید کرد. در این بازدید دکتر مسعود حبیبی و دکتر قبادی دانا، رئیس و معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران توضیحاتی را درباره این نهاد و فعالیت های پژوهشی آن ارائه کردند. همچنین فعالیت ها و دستاوردهای گروه ژنتیک سرطان توسط دکتر کیوان مجیدزاده، گروه لیزر پزشکی توسط دکتر فاتح و دکتر زند و گروه بیماری های پستان توسط دکتر الفت بخش، تشریح شد.
گفتنی است،حوزه پژوهشي يكي از بخشهاي مهم فعاليت جهاددانشگاهي به شمار ميآيد كه عهدهدار وظايف پژوهشي، انجام تحقيقات كاربردي و توسعهاي، ارائه مشاوره، خدمات علمي و فني و پيگيري و بهرهبرداري از نتايج طرحهاي تحقيقاتي است. معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشكی تهران نیز با هدف توسعه فعالیت های علمی از ابتدای تاسیس در حوزه های مختلف علوم پزشكی که مورد نیاز جامعه علمی کشور از جمله سرطان پستان، لیزر پزشكی، ژنتیك سرطان فعالیت داشته است.
معرفی گروه پژوهشی لیزر پزشکی با توجه به ماموریت جهاد دانشگاهی در ورود به علوم نوین و مرزهای دانش در حوزه های مختلف علوم گروه پژوهشی لیزر پزشکی در سال 1378 با تمرکز بر کاربردهای بالینی لیزر در جراحی، پوست و توان بخشی آغاز بکار کرد. گروه پژوهشی لیزر پزشکی این نهاد با اعضای هیئت علمی تمام وقت و پاره وقت در گروه های پوست، جراحی، گوش وحلق وبینی، ارتوپدی و دندانپزشکی به عنوان اولین مرکز پژوهشی در این زمینه فعالیت دارد. از جمله فعالیت های شاخص این گروه می توان به ارائه بیش از 30 طرح پژوهشی در کنفرانس های داخلی و بین المللی اشاره نمود که در برخی موارد به عنوان اولین مرکز در داخل کشور مبادرت به درمان فتودینامیکی ضایعات پوستی و مخاطی نمود که در برخی موارد نظیر بکارگیری متیلن بلو در درمان لیکن پلان دهانی به عنوان اولین متد درمانی در دنیا نیز به حساب می آید.
نتایج مطالعات این گروه تاکنون در کنگره های بین المللی موفق به کسب جوایزی در خصوص بهترین مقالات مطروحه در سال های 2002 و 2006 در کنگره بین المللی فلورانس ایتالیا گردید. همچنین نتایج بکارگیری متیلن بلو در لیکن پلان دهانی نیز موفق به کسب رتبه در دوازدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در گروه علوم دندانی شد. گروه پژوهشی لیزر پزشکی با همکاری سازمان نظام پزشکی و سایر مراکز تحقیقاتی تاکنون چندین دوره آموزشی برای پزشکان عمومی و متخصص برگزار کرده است.
همچنین این گروه اولین فصل نامه فارسی زبان لیزر پزشکی را که دارای رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور می باشد منتشر می نماید. با توجه به روند رو به رشد مقالاتی که عمدتاً بر جنبه های بیولوژی مولکولار لیزر تاکید دارند، برنامه های آتی گروه به سمت بررسی اثرات لیزر در سطوح سلولی و مولکولی می باشد. اکنون این گروه با ابداع روش درمانی «رفع درد ضایعات مخاطی با استفاده از لیزر» که در دنیا بی نظیر است، برگ زرین دیگری بر افتخارات دانش پزشکی ایران افزوده است.
معرفی گروه پژوهشی بیماری های پستان مرکز تحقيقاتي – درماني بيماري هاي پستان نیز با هدف انجام تحقيقات و ارائه خدمات درماني مورد نياز کشور به مردم و بيماران بر اساس تحقيقات صورت گرفته در زمينه بيماري هاي پستان، در سال 1375 توسط جهاددانشگاهي علوم پزشکي تهران تاسيس شد و اکنون با بيش از يک دهه فعاليت و کسب تجربه گرانبها در زمينه پژوهش و درمان و به ثبت رساندن ده ها مقاله تحقيقاتي در مجامع علمي بين المللي به عنوان يک Joint Clinic و Cancer Center شاخص که پاسخگوي تمام نيازهاي مبتلايان به بيماري هاي پستان بصورت يکجاست، شناخته شده است.
ارائه خدمات مشاوره اي و درماني در طول اين مدت به بيش از 70 هزار نفر که قريب به 40 درصد آنها مراجعيني از شهرهاي بعضا محروم کشور بوده اند، از افتخارات اين مرکز مي باشد. همچنين گام برداشتن در جهت آموزش و ارتقاي آگاهي بانوان ايراني با برگزاري همايش هاي عمومي و انتشار بروشورهاي آموزشي، انجام پروژه هاي غربالگري با همکاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و تدوين پروتکل درماني بيماري هاي پستان جهت استفاده ديگر مراکز و پزشکان، از جمله فعاليت هاي شاخص اين مرکز بوده است.
مرکز تحقيقاتي – درماني بيماري هاي پستان جهاددانشگاهي اکنون در آغاز دهه دوم فعاليت خود درصدد است تا با بهره مندي از دانش پزشکان متخصص و فوق تخصص در رشته هاي مختلف از جمله جراحي، انکولوژي و بخصوص ژنتيک و انجام تحقيقات کاربردی و بنيادي به صورت يک «مرکز دانش بنيان» گامي مهم در جهت کنترل و کاهش مرگ و مير زنان و مادران، به علت ابتلا به اين بيماري و پيشگيري از صدمات جبران ناپذير وارده به خانواده ها و در نهایت جامعه بردارد. معرفی گروه پژوهشی ژنتیک سرطان همچنين با توجه به اثرات اثبات شده وراثت در شیوع سرطان ها و نیز ورود به علوم نوین و مرزهای دانش در این حوزه، این نهاد در دو سال گذشته اقدام به تاسیس و راه اندازی گروه پژوهشی ژنتیك سرطان نمود.
این گروه پژوهشی با جلب همكاری 5 عضو هیات علمی در رشته های ژنتیك، بیوتكنولوژی و اپیدمیولوژی به عنوان تنها مركز پژوهشی در این زمینه فعالیت می كند. این مجموعه تحقیقاتی كه عضو شبكه پزشكی مولكولی كشور می باشد، مجری طرح ملی بانك DNA بیماران مبتلا به سرطان پستان و خانواده های آنان است.ح/الف
١٦:٥٤ ١٤/١٠/١٣٨٧