در چهاردهمین جشنواره رازی صورت گرفت؛
کسب رتبه سوم توسط دندانپزشکان کلینیک دندانپزشکی جهاددانشگاهی واحد مشهد
دندانپزشکان کلینیک دندانپزشکی جهاددانشگاهی واحد مشهد، در چهاردهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی رتبه سوم در علوم دندانپزشکی را کسب کردند.
به گزارش روابطعمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد،در چهاردهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی که در تاریخ 2 دی ماه با حضور رئیس جمهور، وزیر بهداشت و درمان و بیش از 370 نفر از پژوهشگران علوم پزشکی در تهران برگزار شد، 38 تن از پژوهشگران برتر علوم پزشکی معرفی شدند.
در این جشنواره دکتر حمید جعفرزاده و دکتر امیر معین تقوی، از دندانپزشکان کلینیک دندانپزشکی جهاددانشگاهی واحد مشهد موفق به کسب رتبه سوم علوم دندانپزشکی شدند.
بنا براین گزارش دکتر حمید جعفرزاده گفت: ارزشیابی نفرات بر اساس پرونده علمی 5 سال اخیر آنها اعم از تعداد مقالات، تالیفات و ترجمه متون بود.
وی با مرور پرونده علمی خود افزود: طی سالهای اخیر 17 مقاله خارجی، 4 مقاله داخلی داشتم؛ همچنین کتابی با عنوان «کنترل عفونت در دندانپزشکی» را در سال 86 تالیف نمودم که توسط انتشارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شد.
دکتر جعفرزاده اظهار داشت: در جشنواره مذکور همچنین مقالهای را با عنوان «بررسی تطابق لبهای سه ماده مورد استفاده در جراحی های ریشه دندان» به عنوان مقاله شاخص ارائه کردم که در سال 2007 در ژورنال انجمن اندودونتیستهای استرالیا به چاپ رسید و رتبه سوم در بین پرخوانندهترین مقالات آن ژورنال را کسب کرد. در این مقاله تطابق لبهای سه ماده (MTA سفید)، (MTA خاکستری) و (سمان پرتلند) در جراحی ریشه دندان بررسی شده است. عموما پس از جراحیهای ریشه دندان، انتهای ریشه قطع میشود و داخل آن باید مادهای گذاشته شود که میزان چسبندگی آن به عاج بیشتر بوده و تطابق لبهای بیشتری داشته باشد تا امکان نفوذ باکتری در آن کاهش یابد. در این نوع جراحی، دو نوع محصول خارجی با نامهای (MTA سفید) و(MTA خاکستری) و یا مشابه داخلی آن با نام (سمان پرتلند) کاربرد دارد که پس از بررسی میزان تاثیر عملکرد این سه محصول نتیجه تحقیقات نشان داد که در عمل هیچ تفاوتی بین دو محصول خارجی با محصول داخلی وجود ندارد.
دکتر امیر معین تقوی دیگر برگزیده چهاردهمین جشنواره رازی نیز به چکیده طرح ارائه شده در این جشنواره اشاره کرد و گفت: طی طرحی که با همکاری دکتر محمدرضا طالبی اردکانی، دکتر احمد حائریان اردکانی، دکتر هنگامه زندی، دکتر شکوه تقی پور، دکتر علی پاکزاد، دکتر نرگس سهامی و دکتر حسین فلاح زاده، تاثیر تجویز سیستماتیک توام آموکسی سیلین و مترونیدازول همراه با جرم گیری و صاف کردن سطح ریشه در درمان بیماران مبتلا به پریودونتیت فرمن پیشرفته (نوعی بیماری عفونی لثه) بررسی شد.
در این نوع بیماری هیچ دارویی تجویز نمیشود؛ اما نتایج مطالعه دو گروه بیمار که در یک گروه دارونما و در گروه دیگر داروی واقعی خورانده شده بود نشان داد که تفاوت معناداری در استفاده یا عدم استفاده از دارو وجود دارد که همراه با جرمگیری، بیماری را بهتر کنترل خواهد کرد.ح/الف
١٠:١٦ ٠٧/١١/١٣٨٧