٢٢:١٢ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
استفاده از روش «ریخته‌گری آلومنیوم به صورت اصلاح شده»توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی

عضو گروه پژوهشی مواد جهاددانشگاهی واحد مشهد گفت:رایزنی‌های گسترده با صنایع خودروسازی، صنایع دفاع و اغلب شرکت‌های خصوصی جهت انجام پروژه‌های کارفرمایی صورت گرفته است.
به گزارش روابط‌عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد،مهندس حسین امینی عضو گروه پژوهشی مواد در این واحد، ضمن مرور همکاری خود با جهاد به معرفی گروه مواد پرداخت و گفت: متولد1354در مشهد و فارغ‌التحصیل اول رشته مهندسی مواد در مقطع فوق لیسانس از دانشگاه علم و صنعت هستم. از سال 80  به صورت سربازی وارد جهاد مشهد و در مجتمع فنی و مهندسی مشغول به کار شدم تا سال 82 که طرح سربازی من تمام شد. از بدو ورود هم در حوزه آموزش (به جهت جدیدالتاسیس بودن رشته کاردانی ریخته‌گری و نیاز به عضو هیئت علمی) و هم در حوزه پژوهش (نیاز به نیروی متخصص در مجتمع فنی و مهندسی) مشغول شدم؛ به نحوی که با صلاحدید مسئولان سه روز در هفته را در حوزه آموزش در مجتمع شریعتی و سه روز را در مجتمع فنی و مهندسی مشغول خدمت هستم.
پس از چندی به جهت احساس نیاز و با توجه به رسالت جهاددانشگاهی و سابقه‌ این واحد در حوزه ریخته‌گری و تولید ادوات کشاورزی، این فکر تقویت شد که گروه پژوهشی مواد که در دهه 70 ایجاد شده بود، مجددا راه‌اندازی شود که در اواخر سال 85  موفق به کسب مجوز موافقت اصولی و آغاز به کار آن از سال 86 بود. اکنون 2عضو تمام وقت و 5عضو پاره وقت با گروه همکاری می‌نمایند.
مهندس امینی ضمن تاکید بر تولید علم در گروه پژوهشی مواد، افزود: این گروه انجام طرح‌های کارفرمایی و تولید در مقیاس نیمه صنعتی را در سرلوحه کار خود قرار داده است و در این مدت توانسته است دو پروژه کارفرمایی را از دفتر مرکزی جذب نماید. همچنین در مجتمع فنی و مهندسی با توجه به انعقاد قرارداد مربوط به طرح‌های«گره‌زن بیلر» در گذشته و قراردادهای متفرقه دیگر(تولید قطعه‌های موردنیاز ریخته‌گری شرکت‌ها) کار را دنبال می‌نماییم.
هم‌اکنون با توجه به راه‌اندازی رشته کارشناسی ریخته‌گری از حدود 2سال پیش در مرکز علمی-کاربردی جهاددانشگاهی واحد مشهد، اغلب پایان ‌نامه‌های دانشجویی را نیز در حد امکان حمایت می‌کنیم که حمایت از یک پروژه کارشناسی ارشد متالورژی و چندین پروژه کارشناسی در محل مجتمع فنی و مهندسی از آن جمله است.
در طی این مدت مستندات علمی بسیار زیادی نیز داشتیم؛ با توجه به رسالت گروه مبنی بر تولید علم و انتشار مقالات علمی 3 مقاله ژورنال داشتیم که دو مقاله در ISI نمایه شد و دو مقاله نیز در مجلات علمی- پژوهشی چاپ شده است. همچنین 5 مقاله در کنفرانس‌های بین‌المللی(کانادا- آلمان- ترکیه) و 3 مقاله در کنفرانس‌های داخلی ارائه شد.
وی بر انجام مطالعات بنیادی در گروه اشاره کرد و اظهار داشت: طبق برنامه پیش بینی شده برای گروه که در دفتر مرکزی در اواخر سال 85 تصویب شد، روی تولید انواع مواد نوین کار می‌کنیم. در این زمینه، برای اولین بار در خراسان موفق به استفاده از روش «ریخته‌گری آلومنیوم به صورت اصلاح شده» شدیم که همچنان بر روی مسائل جانبی مربوط به آن تحقیق می‌نماییم. در شاخه مهندسی پزشکی یا بیومواد نیز تاکنون دو پروپوزال طرح پژوهشی تنظیم و به دفتر مرکزی ارسال شده است.
مهندس امینی خاطرنشان کرد: اخیرا نیز با توجه به رسالت گروه و تاکید ریاست جهاد مبنی بر انجام یک کار شاخص در گروه پژوهشی و به تبع آن در مجتمع فنی و مهندسی، ضمن انجام تحقیقات، تولید یکی از مواد نوین را هدف گروه قرار دادیم که تولید اقتصادی فوم‌های فلزی یا فلزات متخلخل از آن نمونه‌ است. این نوع از فلزات، کاربردهای فراوانی دارند؛ به عنوان مثال کاربرد آن در بدنه خودرو موجب جذب ضربه و ارتعاش خواهد شد و به هنگام وقوع حوادث از میزان آسیب به سرنشین می‌کاهد. این نوع از مواد، جزء مواد پیشرفته می‌باشند و تکنولوژی تولید آن را تنها چند کشور خاص در اختیار دارند؛ خوشبختانه با حمایت ریاست جهاد مشهد در مهرماه گذشته توانستیم به یک ثبت اختراع در زمینه تولید این نوع از فوم‌های فلزی نائل شویم. اکنون نیز بر روی روش‌های اقتصادی‌تر تولید این فوم‌های فلزی در حال مطالعه هستیم.
وی به جذب پروژه‌های قابل توجه در گروه با توجه به پتانسیل‌های موجود در جهت حفظ منافع اقتصادی آن گروه اشاره کرد و گفت: با تلاش گسترده همکاران بالاخص آقای مهندس صادقی( مدیرگروه فنی و مهندسی) رایزنی‌هایی با صنایع خودروسازی، صنایع دفاع و اغلب شرکت‌های خصوصی جهت انجام پروژه‌های کارفرمایی که در صورت تصویب، موجب تقویت گروه خواهد بود. همچنین تقویت بنیه علمی گروه با جذب نیروهای نخبه، جذب پروژه‌های کارفرمادار یا پروژه‌هایی از سوی دفتر مرکزی از جمله برنامه‌های دیگر گروه در آینده است که امید است با حمایت مالی موثر، در این راه با موفقیت گام برداریم.ح/الف

١٢:٥٤ ٠١/١١/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد