تاثیر شیوه مديريت فرش دستباف در بهبود فرايند توليد این کالا و افزايش توليد و صادرات آن ارزیابی شد
طرح توجیهی- تفصیلی منطقه ویژه اقتصادی مشهد از سوی گروه پژوهشهای اقتصادی جهاددانشگاهی واحد مشهد بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد مشهد،گروه پژوهشهای اقتصادی این واحد، طرح «توجیهی- تفصیلی منطقه ویژه اقتصادی مشهد» را با هدف شناخت انواع روش هاي مديريتي واحدهاي توليدي فرش دستباف به خصوص روش مديريت متمرکز و نيز بررسي تأثير اين شيوه مديريت بر افزايش توليد و صادرات فرش دستباف و افزايش سهم ايران در بازارهاي هدف را بررسی کرد.
در این طرح آمده است: از آنجائيکه يکي از مهمترين عوامل مؤثر بر بهبود وضعيت توليد و صادرات فرش دستباف، نحوه مديريت واحدهاي توليدي فرش دستباف مي باشد، توجه به مناسب ترين شيوه مديريت واحدهاي توليدي ضرورتي اجتناب ناپذير و حركتي پويا و پايدار است که از طريق آن مي توان موجب احياء و گسترش صنعت فرش دستباف در کشور شد.
در این طرح، ابتدا تابع توليد کاب- داگلاس براي واحدهاي توليدي فرش دستباف با مديريت متمرکز در استان خراسان رضوي تخمين زده شد. سپس جهت بررسي تاثير مديريت متمرکز فرش دستباف بر توليد و صادرات اين کالا از ابزار پرسشنامه استفاده شد. جامعه آماري را نيز تعدادي از کارشناسان اداره فرش سازمان بازرگاني، تجار و صادرکنندگان و توليدکنندگان فرش دستباف استان تشکیل دادند. در بخش تحليلي نيز متناسب با سطوح سنجش متغيرها از آزمون هاي مربوط به آنان از جمله آزمون t استفاده گرديد. نتايج مربوط به تخمين تابع توليد کشش هاي مثبتي را براي هر سه نهاده نيروي کار، سرمايه و مواد اوليه مصرفي نشان داد.
بر طبق کشش هاي به دست آمده نهاده هاي مصرفي در واحدهاي توليد فرش دستباف به ترتيب اهميت عبارت از نيروي کار، سرمايه و مواد اوليه مصرفي مي باشند. نتايج آزمون هاي آماري نيز به طور کلی حاکي از آن است که شيوه مديريت متمرکز فرش دستباف نسبت به مديريت غيرمتمرکز توانسته است در بهبود فرايند توليد فرش دستباف و در نتيجه افزايش توليد و صادرات اين کالا به طور کارا عمل کند.ح/الف
٠٩:٢٢ ٠٩/١١/١٣٨٧