عضو هیات علمی پژوهشکده رویان:
تعداد نمونه های موجود در بانک خون بند ناف از مرزشش هزارگذشته است
عضو هیات علمی پژوهشکده رویان با بیان اینکه بانک خون بند ناف کشورهنوز نتوانسته است به خوبی خود را به مراکز علمی جهان معرفی کند گفت: اما با تلاش های روزافزون و فرهنگ سازی های انجام شده تعداد نمونه های موجود در بانک خون بند ناف از مرزشش هزارگذشته است.ش
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان کرمانشاه،دکتر مرتضی ضرابی عضو هیئت علمی پژوهشکده رویان در همایش خون بند ناف که در کرمانشاه برگزار شد، در رابطه با موضوع بانک خون بند ناف اظهار داشت:در ایران از سال ۱۳۸۴ اقدام به راه اندازی بانک خون بند ناف صورت گرفته ونسبت به تاریخچه آن در کشورهای توسعه یافته که از سال۱۹۹۲میلادی به بعدشروع شده است یک مجموعه نوپابه حساب می آید، و در طی این مدت ما توانسته ایم ظرفیت را به اندازه بانک هایی که ۲تا ۳ برابر ما قدمت داشته اند، برسانیم اما به طور کلی در حال حاضر نتوانسته ایم به شبکه بانک خون بند ناف جهانی متصل شویم .
وی ادامه داد: نت کوردها استاندارد هایی دارند که خوشبختانه ما توانسته ایم از نظر تعداد نمونه ها از مرز ۶هزار بگذریم و تعدادمراکز استانی حدودا ۱۲ استان و بیش از ۲۰۰ بیمارستان از سراسر کشور می باشدودر کشور ما کارشناسان متعددی در این زمینه آموزش دیده اند و این امکان برایشان فراهم شده که در این زمینه فعالیت نمایند.
ضرابی در رابطه با بانک خون بند ناف گفت:درقدم اول اقداماتی طی چند سال گذشته درجهت فرا گیری این فرهنگ(نگهداری خون بند ناف) در کشور انجام شده که عبارتند از؛ ظرفیت سازی ،ذخیره سازی ،فضای مناسب ودرقدم دوم در تلاشیم تا بانک خون بند ناف کشور را بتوانیم به شبکه جهانی بانک خون بند ناف وصل کنیم.
وی افزود: یکی از برنامه هایی که سال آینده در شبکه نت کورد در این زمینه انجام می گیرد تا به شبکه متصل شویم بحث انجام پیوند است که از نمونه های خون بند ناف برای درمان استفاده کنیم .
ضرابی افزود :یکی از مشکلاتی که در این زمینه در کشور ایران وجود دارد مشکل مراکز پیوند است که امکان پیوند سلول های بنیادی را ندارند و لازمه این کار داشتن تعاملات بیشتر و بهتر این مراکز با بانک خون بند ناف است .
وی در رابطه با کاربردی شدن سلول های بنیادی گفت: در کشور ما این مبحث کاربردی شده و در حال حاضر بیمارستان شریعتی پیوند های متعددی را با استفاده از بانک خون بند ناف انجام داده اما در واقع انجام پیوند ها خیلی محدود است در صورتیکه در دنیا سالانه تعداد زیادی پیوند با استفاده از سلول بنیادی خون بند ناف انجام می شود و در این زمینه سرمایه گذاری های زیادی انجام می گیرد.
وی گفت:مهمترین استفاده ای که از خون بند ناف انجام می شود درمان بیماری هایی است که منشا خونی دارند مانند بیماری سرطان خون، کم خونی، تالاسمی، ودراطفال شایع ترین بیماری، کم خونی است که تعداد قابل توجهی از بیماران در سنین کودکی نیاز به استفاده از سلول بنادی خون ساز دارند.
وی در پایان گفت:استفاده از تبلیغات و همکاری رسانه ها در این زمینه می تواند کمک شایانی به ما نموده که در نتیجه موجب اسقبال روز افزون مردم خواهند شد.
شایان ذکر است،کنفرانس یک روزه سلو لهای بنیادی خون بندناف و کاربردهای درمانی آن از سوی هسته فناور بانک خون بند ناف مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی تهران با حضور اساتید دانشگاه علوم پزشکی و اعضای هیئت علمی پژوهشکده رویان در کرمانشاه برگزار شد.ح/الف
١٦:٢٧ ٠٢/١١/١٣٨٧