٠١:١٩ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نشست مشترك مديران جهاددانشگاهي و استان خراسان شمالي برگزار شد
رييس جهاددانشگاهي:
فعاليت هاي تحقيقاتي جهاددانشگاهي در استان‌ها بر اساس مزيتهاي بومي و نيازهاي ملي گسترش مي‌يابد

رييس و معاونان و مديران ارشد جهاددانشگاهي شب گذشته در نشستي در دفتر مركزي جهاددانشگاهي با حضور مسؤولان استان خراسان شمالي به بررسي راهكارهاي گسترش همكاريهاي مشترك پرداختند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،در اين نشست كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي،دكتر موسي الرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي،دكتر هادي قوامي نماينده مردم اسفراين، محمدرضا حسين نژاد نماينده مردم شيروان، محمدحسين نژاد حسين معاون پشتيباني استانداري خراسان شمالي ، مجيد نادري معاون برنامه ريزي استاندار و اعضاي شوراي پژوهشي استان خراسان شمالي برگزار شد،دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي در سخناني گفت: با توجه به نيازهاي كشور در بسياري زمينه‌ها، مجبور هستيم تا به سمت فناوريهاي نوين حركت كنيم، زيرا لازمه پيشرفت و توسعه دستيابي به علم و فناوري بومي است .
وي افزود: جهاددانشگاهي در بسياري از حوزه‌هاي فناوري‌هاي نوين در حال حاضر فعاليت مي‌كند و مي‌تواند در اين زمينه‌ها به توسعه استان خراسان شمالي كمك كند.
رييس جهاددانشگاهي ادامه داد: جهاددانشگاهي مي‌تواند ايستگاه‌هاي تحقيقاتي خود در زمينه هايي مانند گياهان دارويي را در سطح استان ها داير كند كه استان خراسان شمالي يكي از مناطق موردنظر ماست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان كرد: با توجه به چشم انداز بيست ساله جهاددانشگاهي، يكي از اهداف ما حضور فعال واحدهاي استاني اين نهاد در عرصه‌هاي تحقيقاتي شاخص با توجه به مزيت‌هاي بومي هر استان و منطقه ونيازهاي ملي است و اميدوارم با انتخاب عرصه‌اي مناسب دراستان خراسان شمالي نيز فعاليت‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهي گسترش يابد.
دكتر طيبي تصريح كرد: يكي از مشكلات جهاددانشگاهي كمبود بودجه و منابع مالي است و در صورت حمايت مجلس و دولت در اين زمينه، قطعاً برنامه‌هاي علمي، آموزشي و فرهنگي جهاددانشگاهي رونق روزافزوني خواهد داشت.
وي يادآور شد:توسعه كشور نيازمند توليد علم و فناوري بومي و رفع مشكلات و نيازهاي كشور بر مبناي آن است . نمايندگان بايد با جديت در حوزه قانونگذاري و نظارت زمينه استفاده از توانمنديهاي داخلي در توليد علم و فناوري و رفع نيازهاي كشور را فراهم نمايند.
وي در پايان آمادگي كامل جهاددانشگاهي را براي حضور در عرصه‌هاي علمي ، فرهنگي و آموزشي استان خراسان شمالي اعلام كرد و از گسترش همكاريهاي مشترك استقبال نمود.
در اين نشست دكتر موسي الرضا ثروتي نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي نيز در سخناني با اشاره به فعاليت‌هاي موثر و ارزشمند جهاددانشگاهي در استان خراسان شمالي گفت: جهاددانشگاهي واحد خراسان شمالي در مدت كوتاه فعاليت خود در استان ، خدمات ارزنده‌اي را ارايه كرده است كه از آن جمله مي‌توان به راه اندازي مركز آموزش عالي علمي كاربردي، تاسيس مركز رشد فناوري و حضور در عرصه انرژي‌هاي نو با همكاري كشورهاي همسايه استان اشاره كرد.
وي افزود: يكي از برنامه‌هاي ما راه اندازي پارك علم و فناوري در استان خراسان شمالي است كه در اين زمينه نيز جهاددانشگاهي مي‌تواند با حمايت مسؤولان استاني نقش اصلي را ايفا كند.
ثروتي با اشاره به وضعيت نامناسب آموزش‌ عالي در سطح استان، اظهار داشت: جهاددانشگاهي مي‌تواند با راه اندازي شعب مؤسسه آموزش عالي غيرانتفاعي و مراكز علمي كاربردي خود و توسعه دوره‌هاي كارشناسي و تحصيلات تكميلي خدمت ارزشمندي را به مردم استان ارايه كند.
نماينده مردم بجنورد در مجلس تصريح كرد: جهاددانشگاهي مي‌تواند در زمينه‌هاي ديگري مانند راه‌اندازي مركز مطالعات گياهان دارويي ، مطالعات آمايش سرزمين و ايجاد مراكز كارآفريني و اشتغال زايي نيز به استان كمك ‌كند.
وي  افزود: يكي ازمشكلات اساسي استان خراسان شمالي عدم توجه به اشتغال زايي در روستاهاست كه اين مساله باعث مهاجرت نيروي كار به شهرها شده است، در اين زمينه نيز جهاددانشگاهي با توجه به سابقه درخشان خود، مي‌تواند به ياري مسؤولان استان بشتابد.
در ادامه اين مراسم دكتر هادي قوامي نماينده مردم اسفراين در مجلس شوراي اسلامي نيز در سخناني گفت: جهاددانشگاهي با توجه به توانمندي‌هاي خود مي‌تواند در سطح استان فعاليت‌هاي تحقيقاتي و علمي خود را با  در نظر گرفتن مزيت‌هاي منطقه گسترش دهد.
وي افزود: منابع طبيعي سرشار منطقه خراسان شمالي مي‌تواند زمينه مناسبي براي حضور جهاددانشگاهي در عرصه‌هايي مانند گياهان دارويي و توليد محصولات باغي محسوب شود و حتي زمينه‌ساز ارزآوري نيز باشد.
قوامي گفت: انتظار داريم جهاددانشگاهي در سطح استان به عنوان يك كارآفرين در زمينه‌هاي تخصصي و سطح بالا ايفاي نقش كند، زيرا جهاد يكي از نهادهاي رشديافته و بالنده و درخشان انقلاب اسلامي است.
محمدرضا حسين نژاد نماينده مردم شيروان در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست با اشاره به لزوم ارتباط موثر قشر دانشگاهي و فرهيخته با عموم جامعه گفت: امروزه كشورهاي صاحب علم و فناوري، در سطح جهان قدرتمند هستند و كشور ما نيز بايد در اين زمينه هرچه سريعتر رشد و پيشرفت كند.
وي يكي از مشكلات كشور را بيكاري عنوان كرد و افزود: در زمينه اشتغال طرح‌هاي مختلفي در كشور اجرا شده كه متأسفانه هيچ يك نتوانست جايگاه خود را پيدا كند.
حسين نژاد ادامه داد: جهاددانشگاهي يكي از مراكز علمي و پژوهشي توانمند كشور است كه در زمينه اشتغال مي‌تواند در استان ايفاي نقش نمايد.
وي تاكيد كرد: بايد با استفاده از مجموعه‌هايي نظير جهاددانشگاهي به سمت مديريت علمي جامعه حركت كنيم تا به اهداف انقلاب و نظام جمهوري اسلامي نزديك شويم.
مجيد نادري معاون برنامه‌ريزي استانداري خراسان شمالي نيز در اين نشست موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي را بسيار ارزشمند توصيف كرد و گفت: دستاوردهاي جهاددانشگاهي قابل عرضه و رقابت با جهان است و اين موفقيت‌ها در واقع افتخار نظام و كشور محسوب مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: يكي از اهداف ما در استان خراسان شمالي، توسعه روستاهاست، با توجه به اينكه جمعيت روستايي استان بيش از جمعيت شهري است و به دليل عدم ايجاد فرصت‌هاي شغلي ، روستاها با مشكل اشتغال مواجه هستند كه جهاددانشگاهي مي‌تواند در فرآيند توسعه روستاها با محوريت اشتغال به پيشرفت استان كمك كند.
گفتني است، در ابتداي اين نشست نيز معاونان پژوهش و فناوري، فرهنگي ، آموزشي و اشتغال جهاددانشگاهي و رييس جهاددانشگاهي واحد خراسان شمالي گزارشي از فعاليت‌ها و توانمنديهاي اين نهاد براي حضور موثرتر در استان خراسان شمالي ارايه كردند و زمينه‌هاي مناسب مورد استقبال مسؤولان استان قرار گرفت.ح/الف

١٥:٣٦ ٠٣/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد