٠١:١٦ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
از سوي مرکز تحقیقات بیماری های پستان جهاد دانشگاهی؛
همایش آموزشی، پیشگیری از سرطان پستان ویژه کارکنان منطقه 18 آموزش و پرورش تهران برگزار شد

همایش آموزشی، پیشگیری از سرطان پستان با شعار «تشخیص زودرس، درمان موفق» ویژه کارکنان زن آموزش و پرورش منطقه 18 تهران، توسط مرکز تحقیقاتی - درمانی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران،در این برنامه آموزشی دکتر آسیه الفت بخش، متخصص جراحی عمومی و مدیر گروه پژوهشی بیماری های پستان جهاد دانشگاهی در خصوص علائم شایع بیماری های پستان، دردهای ناحیه پستان، تفاوت توده های سرطانی و غیر سرطانی، روش های تشخیص و درمان توده های سرطانی توضیحاتی را ارائه نمود. درد سینه شایعترین علت مراجعه زنان به پزشک است.
وی در خصوص علایم بیماری های پستان گفت: درد، ترشح از نوک سینه، احساس توده، عفونت و التهاب از شایعترین نشانه های بیماری های پستان و علت مراجعه افراد به پزشک است، به طوریکه 80 درصد بیماران از درد سینه شکایت دارند.
دکتر الفت بخش افزود: دردهای شایع پستان به دو دسته دوره ای و غیر دوره ای تقسیم می شوند، که دردهای دوره ای در زنان 30 تا 35 ساله و در نیمه دوم قاعدگی و یا در صورت مصرف هورمون دیده می شود، درد های دوره ای غالباً دو طرفه هستند و به علت شدت درد به زیر بغل بازو منتشر می شوند و همچنین با مصرف کافئین، و یا در صورت اضطراب و افسردگی تشدید می شوند و عمومآ علت این دردها تغییرات هورمونی است.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در خصوص دردهای غیر دوره ای گفت: این دردها بدون ارتباط با قاعدگی هستند معمولاً در افراد بالای40 سال دیده می شود و ماهیت سوزنی یا کششی دارند علت دردهای غیر دوره ای عموماً کیست های ناحیه سینه، دردهای قلبی و عضلانی، توده های خوش خیم یا بدخیم پستان هستند که البته زنان نباید زیاد نگران باشند. 90 درصد ترشحات نوک سینه خوش خیم هستند.
دکتر الفت بخش در ادامه با اشاره به سایر علائم بیماریهای پستان به ترشحات نوک سینه اشاره کرد و افزود: معمولاً رنگ ترشحات سبز، قهوه ای، خاکستری، شیری، آبکی، چرکی، خونابه ای و زرد شفاف هستند. در صورتی که ترشحات به خودی خود و بدون فشار خارج شوند و رنگ زرد شفاف یا چرکی و خونابه ای داشته باشند خطرناک خواهند بود و زنان باید این علائم را جدی بگیرند.
وی گفت: اگر ترشحات در دوران بارداری نباشند و همراه با دردها یکطرفه و یا توده در پستان باشند، خطرناک و نگران کننده هستند. 80 درصد توده های پستان خوش خیم هستند دکتر الفت بخش اظهار داشت: 80 درصد توده های پستان خوش خیم هستند که به علت کیست، تغییرات دوران شیردهی، آبسه، تغییرات فیبرو کیستیک و ... ایجاد می شوند که درمان پذیرند. درد، تورم، قرمزی و فرو رفتگی نوک پستان از علائم شایع سرطان پستان عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی افزود: هر چه سن زنان افزایش یابد، احتمال ابتلا به سرطان پستان در آنان بیشتر دیده می شود.
وی گفت: در جوامع غربی سن ابتلا زنان بالای 50 سال است اما در کشور ما 40 تا 50 سال است و جمعیت جوان در معرض ابتلا هستند. وی افزود: جنس مونث، سن بالا، سابقه فامیلی ابتلا به سرطان، اولین حاملگی بالای 30 سال، قاعدگی زیر 12 سال، یائسگی بالای 55 سال، عدم حاملگی، عدم شیردهی، هورمون درمانی بعد از یائسگی از عوامل خطر در سرطان سینه هستند. وی ادامه داد: اخیراً نتایج تحقیقات نشان می دهد در افراد حامل ژن های BRC A, 1,2 احتمال ابتلا به این بیماری، بسیار بالاتر است. افراد برای رفع نگرانی خود می توانند مشاوره ژنتیک انجام دهند که این مشاوره در مرکز تخصصی تحقیقاتی - درمانی بیماری های پستان جهاد دانشگاهی انجام می شود.
دکتر الفت بخش افزود: درد، تورم در پستان، قرمزی، فرو رفتگی نوک پستان، ترشحات خونابه ای، چرکی زرد شفاف از نوک سینه، زخم در نوک یا در تمام پستان، نمای پوست پرتقالی بر روی پوست پستان و توده قابل لمس از علائم شایع در سرطان پستان هستند. وی با بیان اینکه غربالگری 30 تا 40 درصد باعث کاهش سرطان پستان و جلوگیری از عوارض ناخوشایند آن می شود، افزود: خود آزمایی ماهانه توسط خود فرد، معاینه 1 تا 3 سال یکبار توسط پزشک جراح برای زنان 20 تا 39 سال توصیه می شود و بعد از 40 سالگی علاوه برخود آزمایی و معاینه سالانه توسط پزشک متخصص همراه با ماموگرافی به تجویز پزشک، ضروری است.
وی گفت: با تغییر شیوه زندگی، جلوگیری از چاقی، عدم مصرف الکل، هورمون درمانی، ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب می توان از ابتلا به بیماری ها از جمله سرطان پستان جلوگیری کرد. دکتر الفت بخش در جمع کارکنان آموزش و پرورش منطقه 18 تهران به روش های تشخیص این بیماری اشاره کرد و گفت: در کنار خودآزمایی ماهانه و لمس توده توسط خود بانوان که بیشترین علت مراجعه به پزشک است، معاینه توسط پزشک، ماموگرافی، MRI، سونوگرافی نیز از راه های مهم تشخیص هستند. ماموگرافی بهترین روش تشخیصی وی گفت: در این میان تنها ماموگرافی جنبه غربالگری دارد و استفاده از سونوگرافی، MRI روش های کمک به تشخیص بهتر هستند. وی ادامه داد: تجویز ماموگرافی زیر نظر پزشک و با فاصله های معین از بهترین روش های تشخیص سرطان پستان است.
وی گفت: در صورتی که توده ای لمس شود برای نمونه برداری از روش اسپراسیون سوزنی با سوزن های نازک استفاده می شود. در ادامه برنامه این جلسه روش خودآزمایی پستان بر روی مولاژ به بانوان آموزش داده شد.
خانم واعظی از دبیران آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی اظهار داشت: از آنجا که سرطان پستان از شایعترین سرطان ها در زنان است، اطلاع رسانی در این زمینه ضروری به نظر می رسد. وی افزود: با شرکت در این برنامه ها اطلاعات شخصی بیشتر می شود و با کسب آگاهی نگرانی ها کمتر می شود. همچنین زینوزی مربی بهداشت یکی از مدارس منطقه 18 با بیان اینکه چون مطالب توسط پزشک متخصص ارائه و آموزش داده شد، واضح و قابل فهم بود، اگر این اطلاع رسانی در سطح وسیع تری انجام شود، در حفظ سلامت تعداد بیشتری از بانوان جامعه مفیدتر خواهد بود.
فاتحی از دیگر حاضران این جلسه با اشاره به لزوم برگزاری چنین جلساتی برای فرهنگیان که با تعداد زیادی از دانش آموزان مرتبط هستند، افزود: برای هر خانمی لازم است که درمورد سلامت خود اطلاع پیدا کند. وی ادامه داد: وظیفه هر نهاد و ارگانی است که برای ارتقاء سطح سلامت کارمندان زن خود برنامه ریزی کند. فاتحی اظهار داشت: هر اتفاقی تلخی که رخ می دهد، ناشی از عدم آگاهی است، بویژه برخی اتفاقات که تمام خانواده را درگیر می کند و باید از آنها جلوگیری کرد. محمدی از دیگر کارمندان آموزش و پرورش گفت: زنان کیان اصلی خانواده هستند و حفظ سلامتی آنها برای حفظ سلامتی خانواده و جامعه ضروری است. وی گفت: زمانی که یک زن بیمار می شود گویی تمام اعضای خانواده وی بیمار شده اند.
محمدی ادامه داد: با اجرای برنامه های آموزشی می توان از برخی اتفاقات ناخوشایند و تبعات پس از آن جلوگیری کرد. وی گفت: علاوه بر جلوگیری از مرگ ناشی از این بیماری، با تشخیص به موقع بیماری در مراحل اولیه، می توان از تحمیل هزینه های سنگین درمان به جامعه و خانواده ها جلوگیری کرد. وی در پایان خاطرنشان کرد: وظیفه هر ارگان و نهادی است که برای سلامت کارمندان خود برنامه ریزی کند.ح/الف

١٠:٤٢ ٠٤/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد