٠٢:٥٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
توسط مركز رشد رويش؛
نشست علمي "انتقال فناوري؛ فرصت‌ها و چالش‌هاي فرارو"برگزار شد

پانزدهمين نشست تخصصي نشريه رشد فناوري با عنوان "انتقال فناوري؛ فرصت‌ها و چالش‌هاي فرارو" توسط مركز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي (رويش) در مركز همكاريهاي فناوري رياست جمهوري برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي مركز رشد ICT جهاد دانشگاهی (رويش)،در اين نشست مهندس اميري‌نيا رئيس دفتر همكاريهاي فناوري رياست جمهوري، دكتر حجت‌اله حاج حسيني رئيس موسسه پژوهش و فناوري سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران، دكتر سيد محمد فصيح عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي، دكتر توفيقي سر دبير نشريه رشد فناوري و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس، دكتر كوروش خسروي رئيس پارك فناوري شيخ بهايي، دكتر سركار دبير ستاد نانو فناوري كشور و مهندس مروي معاون دفتر همكاريهاي رياست جمهوري و مهندس حميد هاشمي عضو هيات تحريريه نشريه علمي و ترويجي رشد فناوري حضور داشتند، زمينه‌ها، فرصت‌ها، چالش‌ها و ظرفيت‌هاي انتقال فناوري در ابعاد ملي و بين‌المللي را مورد بحث و بررسي قرار دادند.
مهندس اميري‌نيا رئيس دفتر همكاريهاي فناوري رياست جمهوري با اشاره به اينكه فرهنگ‌سازي براي توسعه و انتقال فناوري يك ضرورت براي توسعه كشور است، گفت: در هر زمينه‌اي كه در توسعه فناوري كشور به رشد و پيشرفت رسيده‌ايم، ابتدا در آن زمينه فرهنگ‌سازي لازم صورت گرفته و زمينه‌هاي فرهنگي و اجتماعي لازم براي توسعه آن فناوري فراهم شده است.
وي با تصريح اينكه در تعاملات سياسي و روابط ديپلماتيك كشورها، بحث فناوري به عنوان يك عامل تعيين كننده است، گفت: دستاورد كشورمان در زمينه‌توليد داروي ايدز و يا توليد سلول‌هاي بنيادي و ... در ديدارهاي سياسي جايگاه ويژه‌اي دارد و به عنوان مثال در ديدار رئيس جمهور اكوادر از كشورمان ايران تصميم گرفته است دهها نفر از بيماران ايدزي اكوادري را درمان كند.
دكتر فصيح استاد حقوق دانشگاه شهيد بهشتي در اين نشست به بحث حقوق انتقال فناوري پرداخت و گفت: حقوق مالكيت فكري در راستاي بحث انتقال فناوري قرار مي‌گيرد و براي توسعه و انتقال فناوري قوانين مالكيت فكري بايد متحول و به روز و كارآمد شود چرا كه زيربناي اختراع، ابتكار، نوآوري و فناوري داشتن قانون مترقي در زمينه مالكيت فكري در كشور است.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي با تصريح اينكه هنوز در كشور متصدي انتقال تكنولوژي در كشور وجود ندارد، گفت: مطالعات بر روي كشورهاي مختلف و پيشرو در بحث انتقال تكنولوژي نشان مي‌دهد كه نهادهاي مختلف و كارآمدي در بحث انتقال فناوري در آن كشورها فعاليت مي‌كنند كه رياست شوراي حاكم بر اين مراكز را رئيس جمهوري بر عهده دارد ولي آيا در كشور ما شورايي در بحث انتقال فناوري وجود دارد كه رياست آن بر عهده رئيس جمهور باشد.
دكتر كوروش خسروي رئيس سابق پارك فناوري اصفهان و دبير چند دوره جشنواره كارآفريني شيخ بهايي درباره توسعه تكنولوژي گفت: آنچه در سال گذشته در بحث توسعه و انتقال تكنولوژي در دنيا مطرح بوده موضوع انتقال تكنولوژي با شعار فناوري با همه براي همه" بوده است و براي تحقق اين شعار بعضاً ميليون‌ها نفر در دنيا براي بهبود و توسعه يك تكنولوژي تلاش مي‌كنند.
دكتر خسروي با ارائه تجربياتي از شهرك علمي تحقيقاتي اصفهان در توسعه و انتقال تكنولوژي گفت: جمعيت جوان و دانشگاهي كشور بزرگترين منبع نوآوري در كشور محسوب مي‌شود و بايد از ظرفيت‌هاي صنعتي و دانشگاهي براي توسعه و انتقال و فروش فناوري استفاده كنيم.
دكتر سعيد سركار دبير ستاد نانو فناوري در ادامه اين نشست با تاكيد بر اينكه بايد ظرفيت‌ها و دانش لازم را براي جلب و جذب فناوري در كشور فراهم كنيم گفت: بدون معرفت و دانش لازم و بدون فرهنگ‌سازي براي توسعه فناوري، اصولاً امكان انتقال فناوري در زمينه‌هاي مختلف مشكل است.
وي موضوع انتقال فناوري را يك بحث فرا بخشي عنوان كرد و گفت: بايد همه دستگاه‌ها اعم از وزارت صنايع و علوم، قوه قضائيه، نهادهاي حامي سرمايه‌گذاري، مشاوره‌اي، فناوري و ... در اين بحث فعال شوند.
دكتر حاج حسيني رئيس موسسه پژوهش و فناوري سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران بر نظام ملي نوآوري در كشور تاكيد كرد و گفت: توسعه نيروي انساني و انتقال فناوري از مباحث بسيار مهم زير مجموعه نظام ملي نوآوري در كشور است و بايد بحث انتقال فناوري در اين نظام جايگاه برجسته و شايسته‌اي داشته باشد چرا كه از كاركردهاي يك نظام ملي نوآوري كارآمد، توسعه و انتقال فناوري است.
وي افزود: بايد نظام ملي نوآوري به گونه‌اي عمل كند كه با حمايت دولت هم انتقال فناوري از خارج به داخل صورت گيرد و هم از داخل به داخل و در سطح ملي انجام پذيرد.
دكتر جعفر توفيقي سردبير نشريه رشد فناوري و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس نيز با تاكيد بر اين موضوع كه توسعه فناوري و انتقال فناوري زير بناي توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور است اظهار داشت: يكي از مهمترين موضوعات در بحث توسعه و انتقال فناوري درگير كردن مردم به اين موضوع اساسي در رشد و توسعه كشور است.
دكتر توفيقي بر توسعه كسب و كار در كشور اشاره كرد و گفت: يكي از راهكارهايي كه مي‌تواند به توسعه و انتقال بهتر و بيشتر فناوري در كشور منجر شود حمايت و توسعه كسب و كارهايي است كه در آن‌ها مردم نقش اساسي دارند.
سردبير نشريه علمي و ترويجي رشد فناوري با اشاره به اينكه بيش از 6 ميليون اختراع در دنيا وجود دارد گفت: 90 درصد اختراعاتي كه در دنيا صورت گرفته و به فناوري و محصول منجر شده و موجب كسب و كار شده‌اند، مربوط به مردم است و تنها 10 درصد اين اختراعات دولتي است.
گفتني است،نشريه رشد فناوري مركز رشد رويش هر شماره خود را به موضوع مرتبط با بحث فناوري اختصاص مي‌دهد كه محتواي آن نوآوري و كارآفريني است.ح/الف

١٦:٣٤ ١٢/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد