٠٣:٠٩ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
مهندس طالبي در گفتگو با دبيرخانه كنفرانس شهر الكترونيكي:
دانش شهر الكترونيكي بايد براي مردم آموزش داده شود

مهندس طالبي عضو شورايعالي انفورماتيك و صاحبنظر در حوزه IT گفت: فرهنگ‌سازي و اطلاع‌رساني در مورد ضرورت و چيستي شهر الكترونيكي مقدمه‌اي است كه بارها در همايش‌هاي متعدد و رسانه‌ها در گذشته عنوان شده و  اين همايش می خواهد راه جدیدی را در باب کسترش و تحقق شهر الکترونیکی بگشاید.
وي تاكيد نمودند كه چگونگي ايجاد شهر الكترونيكي و پرداختن به موانع و ارائه راه كارهاي اجرايي بويژه در زمينه توسعه زيرساخت‌ها و فناوري‌هاي لازم از مهمترين محورهايي است كه در اين همايش و همايش‌هاي بعدي بايد به آنها پرداخته شود.
مهندس طالبي در چگونگي ايجاد و پياده‌سازي شهر الكترونيكي اظهار نمودند: فرايند ايجاد شهر الكترونيكي در حقيقت زنجيره‌اي است متشكل از حلقه‌هاي متعدد كه نبود و يا ضعف حتي يك حلقه تمامي زنجيره از هم مي‌گسلد و نيل به شهر الكترونيكي تحقق نخواهد يافت. بنابراين ابتدا بايد كليه حلقه‌ها و عناصر موجود در اين زنجيره بصورت طرح يا پروژه با بودجه و صاحب مشخص تعريف و در قالب يك نظام جامع با استفاده از شاخص‌هاي تعريف شده نظارت گردد.
وي اظهار داشت: اكثر حلقه‌هاي مربوط به شهر الكترونيكي وارداتي نيستند و بايد در داخل كشور ايجاد گردد بعنوان مثال: استانداردهاي تعامل و تبادل داده‌ها بين دستگاه‌ها، تهيه و ساخت نرم‌افزارهاي كاربردي متناسب با نيازهاي بومي ايران، مهندسي مجدد فرايندها در چارچوب معماري تعريف شده، ضوابط و قوانين، تامين نيروي انساني متخصص و ... هر كدام حلقه‌هايي است از اين زنجيره كه دستيابي به آنها مديريت صحيح، بودجه، سازمان و متولي‌هاي مشخص و عزم و اراده‌اي قوي مي‌خواهد.
مهندس طالبي افزود: صرفاً دادن شعار در مورد اينكه شهر الكترونيكي خوب است و دنيا امروز به كجا رفته و ما كجا هستيم و ... اين حرف‌ها يادآور مثل "من آنم كه رستم بود پهلوان" مي‌باشد اگر مي‌خواهيم كه رستم شويم بايد اراده قوي، برنامه‌ريزي جدي، متوليان توانمند، بودجه كافي، نيروهاي متخصص توانا داشته باشيم.
وي كه در حوزه وزارت نفت متولي بسياري از طرح‌ها و پروژه‌هاي IT و ICT و توسعه الكترونيكي و خدمات الكترونيكي بوده همچنين گفت: تقويت و به فعل در آوردن پتانسيل‌هاي موجود كشور عزم ملي، اراده قوي و مديراني معتقد و توانمند مي‌طلبد. و سپردن مديريت IT كشور به دست افرادي كه تخصص IT و ICT را ندارند موجب خواهد گرديد كه همواره به شعارهاي چيستي و اطلاع‌رساني شهر الكترونيكي و ساير امور توسعه IT بسنده شود و هنگامي كه وارد فاز چگونگي ايجاد شهر الكترونيكي مي‌شود ناتوان بر جاي مي‌ماند و توسعه واقعي دانش‌بنيان IT و ICT متوقف و يا رشدي بسيار كند خواهد داشت.ح/الف

١٥:٣٤ ١٢/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد