به منظور تصويب نهايي در جلسه هيات دولت؛
طرح راه اندازي شهرک تحقیقاتی کشاورزی جهاد دانشگاهی واحد آذربايجانغربي تصويب شد
طرح احداث شهرک مدرن تحقیقاتی، آموزشی و تخصصی کشاورزی جهاد دانشگاهی واحد آذربايجانغربي ، پس از بحث و بررسي كارشناسانه در کارگروه کشاورزی آذربایجانغربی تصويب و در جلسه دور دوم سفر اعضا هيات دولت به استان در حضور رييس جمهور مطرح خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي،دكتر قرباني استاندار آذربايجانغربي پس از تصويب طرح جهاد دانشگاهي در كارگروه طي دستوري به معاونت برنامه ريزي اش طرح مصوبه را در سفر دوم رييس جمهور صادر كرد.
مهندس عاقلي رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجانغربي در اين خصوص گفت:با توجه به گسترش این شهرکها در دنیا و عدم وجود آنها در ایران (بجز یک مورد چند منظوره ) و قابلیت های چشمگیر این استان در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و هم مرز بودن آن با کشورهای ترکیه، عراق، ارمنستان و آذربایجان , سياست پژوهشي اين نهاد در تشكيل قطبهاي علمي در واحدها نیاز است که شهرک علمی و تحقیقاتی در استان راه اندازی گردد تا علاوه بر بكارگيري فارغ التحصیلان کشاورزی، کشاورزان پیشرو، تولیدکنندگان و صادرکنندگان در شهرکهای علمی و تحقیقاتی بتوان تحول بنیادی در بخش کشاورزی این استان که منبع اصلی دراقتصاد و صادرات آن می باشد بوجود آورد.
وي ادامه داد: با احداث اين شهرك مي توان دانش فنی این تکنولوژی را به کشورهای همسایه و سایر کشورها نیز صادر نمود.
وي با اشاره به اينكه کشاورزی درایران یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور بشمار می رود گفت:وجود تنوع ذخائر غنی ژنتیک ، منابع عظیم طبیعی و جغرافیایی و تنوع در تولیدات محصولات مختلف کشاورزی از عواملی هستند که جایگاه بخش کشاورزی را در توسعه ملی وایجاد امنیت غذایی متمایز ساخته است .
وي ادامه داد: بخش کشاورزی در تولیدات ناخالص داخلی سهم 25 درصدی، در اشتغال سهم 25 درصدی و در صادرات غیر نفتی سهم 3/1 درصدی دارد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد آذربايجانغربي با اشاره به اينكه استان آذربایجان غربی به جهت استعدادهای بالقوه خدادادی یکی از قطبهای مهم کشاورزی بوده گفت: محصولات باغی متنوعی نظیر انواع میوه و تره بار و صیفی جات در استان تولید می گردد كه در دو سال گذشته طبق آمار بدست آمده مساحت اراضي زير كشت زراعي و باغي استان آذربایجان غربی 797 هزار هكتار بوده است که 103 هزار هکتار آن زیر کشت محصولات باغی بوده است.
وي با اشاره به كل توليدات استان در دو سال گذشته گفت: بالغ بر 5.2ميليون تن و ارزش ريالي توليدات فوق 12480 ميليارد ريال بود که از این میزان تولید 1.2 میلیون تن مربوط به محصولات باغی بود.
مهندس عاقلی در خصوص تاسیس شهرک تحقیقاتی، آموزشی و تخصصی کشاورزی،جهاد دانشگاهي گفت: ۴۰ هکتار زمین و ۲۴ میلیارد ریال اعتبار باید برای این امر در فاز اول اختصاص یابد تا بتوان ضمن اخذ موافقت اصولی مقدمات تاسیس فاز اول آنو طرحها و برنامههای اجرایی تاسیس و راهاندازی فازهای دیگر این طرح را نیز مهياکرد.
وي گفت:ایجاد مرکز رشد و شکوفایی برای نخبگان و مخترعين و محققين بخش كشاورزي در استان و استفاده از توانمنديهاي آنان در جهت نوآوري در این بخش و ايجاد امكانات و بستر مناسب براي فعالیت در جهت توسعه و به روز نمودن كشاورزي استان با فناوريهاي روز دنيا از جمله اهداف راه اندازي اين شهرك تخصصي جهاد دانشگاهي مي باشد.
وي تبديل ايده هاي اين افراد به فناوری های نوین را از ديگر دستاوردهاي مهم شهرك علمي اين نهاد ذكر كرد. وي ادامه داد:در نهايت هدف نهايي اين شهرک استفاده از تمام ظرفیتهای علمی استان برای توليد علم و فناوري در بخش كشاورزي در استان و صدور آن به كل كشور و كشورهاي همجوار خواهد بود.
مهندس عاقلي فعالیت های پیش بینی شده در بخش تحقیقات شهرك مدرن تحقیقاتی، آموزشی و تخصصی کشاورزی جهاد دانشگاهی آذربايجانغربي را مطالعه بر روی اصلاح الگوی کشت محصولات باغی، گلخانه ای و گیاهان داروئی با توجه به امنیت غذایی مطالعه بر روی روشهای تغذیه محصولات باغی، گلخانه ای و گیاهان داروئی با رویکرد بر استفاده از کودهای آلی، بیولوژیکی و ارگانیک مطالعه بر روی ارتقاء عملکرد و بهبود کیفیت محصولات باغی، گلخانه ای و گیاهان داروئی با استفاده از روشهای نوین باغبانی مطالعه بر روی ارقام و پایه های مناسب با شرایط منطقه مطالعه بر روی کاهش ضایعات محصولات باغی و گلخانه ای ذكر كرد وافزود: افزایش بازار پسندی تولید ارقام با ویژگیهای خاص و مقاوم به شرایط محیطی و آفات و بیماری ها در محصولات باغی، گلخانه ای و گیاهان داروئی مطالعه برروی روشهای افزایش متابولیتهای ثانویه و با ارزش نظیر مواد موثره گیاهان داروئی و ترکیبات آنتی اکسیدان مطالعه بر روی روشهای مختلف حفظ کیفیت میوه در طول نگهداری با رویکرد استفاده از مواد طبیعی و روشهای غیر شیمیایی بویژه با استفاده از نانوتکنولوژی مطالعه برروی روشهای مختلف ریزازدیادی محصولات باغی، گلخانه ای و گیاهان داروئی به نژادی و به زراعی گیاهان داروئی افزایش مواد موثره گیاهان داروئی با استفاده از فناوری بیوتکنولوژي مطالعه و ارائه فرمول های غذایی مناسب برای هر محصول در شرایط هیدروپونیک را از ديگر اولويتهاي كاري اين مجتمع تحقيقاتي است.
وي آموزش و مشاوره بهره برداران و تولیدکننده گان محصولات گلخانه ای (هیدروپونیک و خاکی) آموزش و مشاوره بهره برداران و تولیدکننده گان محصولات باغی آموزش و مشاوره تولید کنندگان گیاهان داروئی آموزش و مشاوره تولید کنندگان نهال آموزش های تخصصی برای کارشناسان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی ارائه خدمات مشاوره تخصصی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در زمینه های تحقیقاتی دوره های آموزشی عمومی و تخصصی خود اشتغالی ,ارائه خدمات مشاوره تخصصی خود اشتغالی را از فعالیت های پیش بینی شده در بخش آموزش و مشاوره شهرك نام برد.
وي با اشاره به فعالیت های پیش بینی شده در بخش انکوباتور و مراکز رشد شهرك گفت : خدمات مشاوره شغلی تخصصی آموزشهای مهارتی و فنی و عملیاتی خود اشتغالی تخصصی ارائه دوره های آموزشی- عملیاتی بسته بندی و بازاریابی- اطلاع یابی از بازار در خصوص محصولات تولیدی شناسایی شغل های جدید یا کارآفرینی در بخش کشاورزی حمایت از نخبگان، کارآفرینان، مبتکرین و مخترعین از اهم فعاليتهاي مراكز رشد اين شهرك خواهد بود.ح/الف
١٢:٥٠ ١٤/١٢/١٣٨٧