٠٤:٠٣ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در نشست مركز رشد رويش بررسي شد؛
لايحه حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان و راهكارهاي پيشنهادي توسعه شركت‌هاي دانش‌‌بنيان

لايحه حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان و راهكارهاي پيشنهادي براي توسعه شركت‌هاي دانش‌بنيان در شانزدهمين نشست تخصصي مركز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي (رويش) طرح و بررسي شد.
به گزارش روابط عمومي مركز رشد ICT جهاد دانشگاهی (رويش)، در اين نشست تخصصي، لايحه حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان كه توسط معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري براي تصويب به مجلس شوراي اسلامي ارائه شده، با حضور خانم دكتر طيبه صفايي قائم مقام كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، دكتر حسين سالارآملي معاون فناوري و نوآوري معاونت علم و فناوري رياست جمهوري، دكتر جعفر توفيقي استاد دانشگاه تربيت مدرس، دكتر بهزاد پورسيد معاون پژوهشي مركز پژوهش‌هاي مجلس، دكتر صادق‌زاده معاون صنايع پيشرفته سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، دكتر محمدرضا نوتاش معاون منابع انساني وزارت كار، مهندس قاهري معاون شركت شهركهاي صنعتي استان تهران، دكتر احمد موسايي مدير اداره تجاري‌سازي پژوهشگاه نفت، مهندس گودرزي كارشناس معاونت فناوري وزارت علوم و مهندس نواب‌پور دبير شبكه پارك‌ها و مراكز رشد استان تهران بررسي شد كه نظرات و ديدگاه‌هاي حاضران در اين نشست براي بررسي و تصويب لايحه حمايت از شركت هاي دانش‌بنيان مورد توجه قرار خواهد گرفت.
خانم دكتر طيبه صفايي با حضور در اين نشست تخصصي گفت: اصل اين لايحه ايده خوبي است ولي برخي از مواد و بندهاي آن بايد تغيير يابد و اطلاع‌رساني كافي نيز بايد درباره آن صورت گيرد و با همين هدف اين لايحه هم در كميته‌ها و فراكسيون‌ها و هم در كميسيون آموزش و تحقيقات با حضور نمايندگان مخالف و موافق پيگيري و بررسي مي‌شود.
دكتر حسين سالارآملي برگزاري نشست‌هاي تخصصي توسط مركز رشد رويش و نشريه رشد فناوري را موجب ترويج بحث فناوري در كشور و در ميان صاحب‌نظران عنوان كرد و گفت: ديدگاههاي مطرح در اين نشست و نظرات كارشناسان شركت كننده، در لايحه حمايت از شركت هاي دانش‌بنيان لحاظ مي‌شود ولي نكته مهم اين است كه مجلس شوراي اسلامي به افزايش بودجه علم و فناوري توجه بيشتري داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه بودجه پژوهش و فناوري بايد در سال 87 به 7/2 درصد GDP مي‌رسيد، خاطر نشان كرد: اين در حالي است كه بودجه پژوهش و فناوري بر خلاف برنامه پيش‌بيني شده در طول برنامه در سال 87 تنها 84 صدم درصد شد و با روند كنوني نيز انتظار مي‌رود در سال 87 نيز تحولي در بحث بودجه علم و فناوري و به تبع آن توسعه علم و فناوري اتفاق نيفتد در حالي‌كه كشور در آستانه جهش فناوري قرار دارد و جهش در توسعه فناوري نياز به جهش در حمايت از اين بخش دارد.
وي اضافه كرد: لايحه حمايت از شركت هاي دانش‌بنيان در صدد است شرايط را براي توسعه و حمايت از كسب و كارها تسهيل كند.
دكتر رمضانعلي صادق‌زاده معاون صنايع پيشرفته سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران نيز از لايحه حمايت از شركت هاي دانش‌بنيان انتقاد كرد و گفت: ايجاد ساختار جديد براي حمايت از شركت هاي دانش‌بنيان مشكلي را حل نمي‌كند و حمايت‌هاي معاونت علم و فناوري مي‌تواند با تكيه بر ساختارهاي موجود و نظارت و هدايت اين معاونت صورت بگيرد.
معاون صنايع پيشرفته سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران با اشاره به اينكه صندوق حمايت از صنايع الكترونيك در حال حاضر وجود دارد و امكان تغيير نام و اساسنامه آن نيز امكان‌پذير است گفت: مي‌توانيم به راحتي اين صندوق را به صندوق حمايت از شركت هاي دانش‌بنيان و يا صندوق صنايع پيشرفته تغيير دهيم و بجاي ايجاد ساختار جديد از طريق اين صندوق حمايت‌ها و اهدافمان را دنبال كنيم.
دكتر سيد بهزاد پورسيد نيز ايده حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان را خوب توصيف كرد ولي لايحه حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان را قابل دفاع ندانست و خاطرنشان كرد: لايحه به گونه‌اي تدوين شده كه تمام روابط جاري و تقسيم وظايف بين سازمان‌ها و دستگاه‌ها را به هم مي‌ريزد.
دكتر محمدرضا نوتاش با تقدير از اقدامات مركز رشد رويش و با ارائه تجربيات داخلي و جهاني در حمايت از شركت‌هاي كوچك و متوسط و شركت‌هاي دانش‌بنيان گفت: پارك‌ها و مراكز رشد علم و فناوري فعاليت‌ها را تا مرحله تجاري‌سازي دنبال مي‌كنند ولي شهرك‌هاي فناوري مستقر در شهرك‌هاي صنعتي از مرحله تجاري‌سازي تا توليد محصول و ارائه آن به بازار را پيش مي‌برند و بايد موانع و مشكلات و حلقه‌هاي مفقوده در اين ارتباط را شناسايي و مرتفع كنيم.
وي بر مديريت صحيح حمايت‌ها و هدايت‌شركت هاي دانش‌بنيان و فارغ‌التحصيلان تاكيد كرد و گفت: حمايت‌ها و هدايت از دل كارهاي اساسي بيرون مي‌آيد و با لايحه و طرح‌هاي متعدد گشايشي حاصل نمي‌شود، طرحها و ايده‌ها بايد از دل مزيت‌ها و نيازهاي اساسي كشور و بازار بيرون بيايد و امكان رقابت و صادرات و حضور در بازارهاي جهاني ملاك عمل باشد.
دكتر احمد موسايي مدير اداره تجاري‌سازي پژوهشگاه نفت نيز به تجربيات پژوهشگاه نفت بر ايجاد كشش بازار براي صنايع دانش‌بنيان اشاره كرد و گفت: بايد ارزيابي هاي درست و كارشناسانه‌اي از اختراعات، توليدات فناوري و محصولات و فعاليت‌هاي شركت هاي دانش‌بنيان صورت بگيرد و در كنار خوشه‌هاي صنعتي، موضوعات جديدي مثل خوشه‌هاي بازاريابي و ... مورد توجه قرار بگيرد.
مهندس محمد رضا قاهري بدر معاون شركت شهرك‌هاي صنعتي استان تهران بر ايجاد شبكه و چرخه كامل توليد علم، فناوري، محصول، بازار و فروش اشاره كرد و گفت: نمي‌توانيم با ايجاد يك يا دو حلقه، انتظار داشته باشيم اين حلقه كامل شود بلكه بايد نگاهمان همه جانبه و شبكه‌اي باشد.
گفتني است، مركز رشد ICT جهاد دانشگاهي (رويش) با برگزاري شانزده نشست تخصصي در زمينه‌هاي مختلف علم و فناوري و چرخه ايده تا بازار بيش از 1500 صفحه دانش مكتوب به فعالان اين عرصه ارائه كرده است.ح/الف

١٣:٤٠ ١٩/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد